icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

tanapa1
6. čer 2016

jj, snaží a ještě víc se snažím zabavit s dětmi, především s tím nejmladším. Ten když něco vypustí z pusy tak je hned veseleji.
Třeba naposledy: Byla jsem s dcerou nahoře v pokojíčku a malý zjistil, že nejsem dole tak šel nahoru po schodech a volal "Můj maminto kde jsi" To jsem se musela hned smát. 😀 😀

nukyna
6. čer 2016

@zluva taky jsem hledala různé kojící polštáře až jsem žádný nevybrala a ve výsledku mi vždycky stacila stočená deka nebo peřina 😇

zoot
7. čer 2016

Holky urcite tandem, jinak to nejde 🙂 Časově by bylo strašně náročné kojit je zvlášť a navíc co s tim druhým? Nechat ho brecet zatím co sourozenec papá je o nervy. Takhle jsou všichni spokojeni. Jinak ja jsem ten polštář koupila tady na bazaru na MK ;) A mlika zas tolik nemám, takže miminka přímo pri kojeni dokrmuju suplementorem a je to fajn. Za půl hodky mam komplet hotovo 🙂 Nebojte se kojeni v tandemu. S tim polstarem to jde dobre. Ze zacatku možná člověk neví, co dělat/držet dřív, ale pak se to srovná., horší je, ze ten polštář je obrovskej a nejde tahat všude s sebou. Minule jsem kojila v restauraci a to jsem teda musela postupně a pak dokrmit lahvickou. A taky to šlo 🙂 Ale lahvička by měla byt az to poslední řešení. Kazi kojeni. Ten suplementor je ideální. Doporucuju si o tom jeste pred porodem neco zjistit. I kdyz bych samozřejmě každé z vás prala, ať kojite plne 🙂

zoot
7. čer 2016

Jo a ten suplementor nedoporučuji přímo od Medely. Jednak je drahej s jednak mne osobně moc nevyhovoval. Úplně jednoduše lze vyrobit z jakékoliv násobky, která se postaví na ten polštář a od ni vedou přímo do pusinek hadicky (cevka Cn 01, da se koupit v lékárně na objednávku). Miminko pak zároveň s MM pije i UM, stimuluje bradavku, je tam kontakt. Za me fakt nejlepší způsob dokrmu , i kdyz dost bizardni 🙂 Ale rodina si zvykne a vy taky 🙂

zluva
7. čer 2016

Ahoj maminky, vzhledem k tomu, že porod se mi blíží, a už je to nějaký pátek, co jsem rodila dceru, ráda bych se poptala jak je to s matrikou zdrav. pojišťovnou atd. Do kdy co a kam po porodu hlásit a je něco jinak s jedním a dvěma dětmi? Díky předem 🙂

bobule2015
7. čer 2016

@zluva já teda sice teprve čekám, ale už jsem si vše zjišťovala... Děti k určité pojišťovně ( většinou se dává po matce) musíš nahlásit do 5ti pracovních dní od porodu.. nejlépe hned.... vyplníš formulář který mají většinou ke stažení nebo vyslat chlapa... na matriku musíš jen v případě, že nejste manželé... aby se chlap jakože přiznal k otcovství, a po porodu po propuštění z porodnice s porodními listy na matriku, a vypíšou ti rodné listy 🙂

zluva
7. čer 2016

@bobule2015 Děkuju 🙂 Vdaná jsem, takže i kdyby se z toho chtěl manžel ve finále vyvléknout, tak nemůže 😅 😅 😅 I když typuji, že mu stejně nic jiného nezbyde, protože dcera je jako jeho klon v jemnějším vydání, takže čekám u dvojčátek něco podobného... 🙂
Pojišťovnu máme všichni stejnou, takže jen postahuji ty formuláře.... a pak pro rodné listy. OK, tak toho tolik není.... 😵

bobule2015
7. čer 2016

@zluva je dobrý si ty formuláře prý vyplnit dopředu a pak jen dopsat jména a datum, a rovnou hodit do schránky.. 🙂 a pak ti přijdou kartičky a tak.... a z porodnice půjdeš s papíry, s kterými na matriku a tam ti vystaví rodný listy... my třeba musíme na matriku i před, jelikož nejsme svoji, tak aby měly holky přítelovo příjmení 🙂

zluva
7. čer 2016

@bobule2015 Já teď koukám na naši pojišťovnu a tam to jde i online, takže to bude nejjednodužší..s tím, že kartičky pošlou poštou.

bobule2015
7. čer 2016

@zluva no vidíš 🙂 tím je to jednodušší.. já pak taky musím kouknout do VOZP jak to mají 🙂

rarynka
7. čer 2016

Holky preferujete u dvojcatek císaře?

bobule2015
7. čer 2016

@rarynka já byhc teda chtěla raději přirozený porod.. ale když bude císař tak hlavně ať je šve v phoodě 🙂 s tím nic nenadělám 🙂

broucziyk
7. čer 2016

@rarynka no já bych asi u dvojek raději císaře aby bylo vše ok....četla jsem spíše o rizicích u přirozeného a docela se bojím...ale uvidíme jak to bude nakonec

bobule2015
7. čer 2016

Ono má asi obojí své pro a proti.... 🙂 císař je zase prý náročnější v rekonvalescenci, přeci jen je to operace a docela veliká.... no a přirozený porod je zas riziko v tom, že se něoc semele... a teď si má člověk vybrat 🙂 hlavně ať to jde v pořádku, ať už císařem nebo přirozeným porodem néé holky 🙂

petrapelech
7. čer 2016

@rarynka @brouczyik @bobule2015 Ja celou dobu preferuji cisare, i kvuli poloze kluku,ale oni se ted zacli otacet hlavickama dolu...Ale i tak se strasne bojim,teda jako o mimca...Prece jen tam to jedno zustane dyl...No dnes jdu k dr.,tak uvidime co povi..

bobule2015
7. čer 2016

@petrapelech tak pak dej vědět....🙂

tanapa1
7. čer 2016

Také bych radši volila přirozený porod, jen u mě to asi nedovolí. Pořád říkají jaká tam jsou rizika.
Děti mají jednu placentu. Takže se postupně smiřuji s císařem. ☹

bobule2015
7. čer 2016

@tanapa1 tak u jednovaječných je to asi jasný, že spíš císařem... to by byl přirozený veliký riziko si myslím.... ale u těhc dvojvaječných je to mylsím spíš na těhc miminkách jak na tom budou 🙂

ivanka86
7. čer 2016

@petrapelech Peti, teď si přesně nepamatuju, ty čekáš jedno- nebo dvojvaječná? Myslím, že u dvojvaječných, pokud jsou v dobré kondici a dobře nachystaná, to fakt není problém. Neboj se toho. ALe pokud by ses bála moc, tak pak je lepší ten SC, protože strach přirozený porod brzdí... Kamarádka rodila dvojvajky přirozeně a říkala, že to byl nejhezčí zážitek v životě. Byl to tedy její druhý porod. A byla to rychlovka. Za 2 h po odtoku plodové vody byly holky obě venku. Jen se musí rodit na zádech, nedovolí jinou polohu. A během porodu prvního dvojčátka jeden porodník drží druhé miminko ve správné poloze, aby se neotočilo příčně. Já se na přirozený porod dvojčátek moc těšila. Ale čekáme mo-mo dvojčátka, tak to bohužel nejde, už teď mají zamotané pupečníky. Ale prý kdyby byla mo-bi, tak by mě nechali klidně rodit přirozeně, pokud by jinak bylo vše ok. Takže ani jednovaječná nerovná se automaticky SC. Jen jsou doktoři opatrnější...

bobule2015
7. čer 2016

@ivanka86 týý jo.. doufám, že mi ten přirozený bude umožněnej.. 🙂 když už tak už se vším všudy, ať si tím hezky projdu 😀

broucziyk
7. čer 2016

@ivanka86 já se omlouvám ale v těch zkratkách se už trochu ztrácím, jaký je rozdíl mezi mo mo a mo bi?

petrapelech
7. čer 2016

@ivanka86 Ivi, ja cekam dvojvajecny..Prave jsem se celou dobu normalniho porodu bala,ale ted o nem zacinam dost uvazovat..Prece jen bych byla rychleji fit nez,po cisaru,mliko by se spustilo rychleji,domu by nas pustili driv...No uvidim,jak se to bude vyvijet s klukama,necham tomu volny prubeh 🙂Kazdopadne si me dost uklidnila,diky moc 🙂A ty mo-mo mimca...Je skoda,ze jsou holky zamuchlovany uz ted ☹Dnes po kontrole dam vedet 🙂

bobule2015
7. čer 2016

@petrapelech taky se spíš přikláním k přirozenýmu, jak říkáš, všehcno je pak rychlejší, hojení, můžeš fungovat i když budem asi chodit jak naprcaný kačeny, mlíko se spustí hned ( teda když se udělá) ale měla by tam být větší šance a jde se dřív domů 🙂 určitě budou klucí v akci a budou připravení 🙂

petrapelech
7. čer 2016

@bobule2015 No jako ta prvotni myslenka prirozeneho porodu me vydesila,celou dobou citam s CS,ale po usilovnem premysleni jsem smirena s jakoukoli variantou,hlavne ze budou mimca ok 🙂 jj,maji uz cedulku kluku v akci, tak i pri porodu to bude ok 🙂

ivanka86
7. čer 2016

@petrapelech ony holky ty uzly na pupečnících mají už od 16. nebo 17. tt. To mě dost překvapilo, ale je pravda, že v tu dobu měly hooodně místa na prostocviky. I když je v děloze jedno miminko, může si uzel udělat. Moje dr. mi k tomu řekla, že pravé uzly náhodně zjišťují i u porodů. Většinou prý v děloze nezlobí (ale...), problém může nastat při porodu, když se uzel začne dotahovat... Ale samozřejmě to člověka i tak znervózní...

ivanka86
7. čer 2016

@broucziyk mo-mo jsou jednovaječná dvojčata s jednou placentou a jedněmi plodovými obaly (monochoriální-monoamniální), mo-bi taky jednovaječná, s jednou placentou, ale každé má svůj obal (monochoriální-biamniální).

tanapa1
7. čer 2016

Tak jsem doratila z kontroli a velká úleva. Děti jsou v pořádku i těhotenství zadím dobré.
My máme mo-bi a jsem po 6 těhotná a doktor sám říkal, že pokud by bylo vše ok a děti vydrželi v bříšku dost dlouho tak by se normálnímu porodu u mě nebránil, ale je pořád dost času a uvidíme jak vše půjde.
Modlím se aby opravdu vydrželi do toho 36tt.

bobule2015
7. čer 2016

@tanapa1 mo-bi to znamená že máš teda jednovaječný ve dvou obalech s jednou placentou? Já už se v tom nevyznám 😀 ale tak hlavně že už je vše v pořádku, a ty jsi v koliátém týdnu?

tanapa1
7. čer 2016

jj, máme jednovaječná s jednou placentou a ve dvou obalech, ikdyž dost tenkých, ale přeci.
Teď jsem v 17tt

petrapelech
7. čer 2016

@ivanka86 To jsem nevedela,Ze je to az tak bezny..Ale hlavni je,ze se o tom vi a budou to poradne hlidat 🙂 ale verim,ze jsi nervozni,ono to cloveku moc neprida,ale je dobre,ze o tom vis 🙂