icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

pavlapavlapavlapavla
2. čer 2016

@mazoretka24 já teď porodila jednovaječné holčičky .. jedna placenta, jeden plodový obal. To je to nejrizikovější těhu. tvz. mono-mono dvojčátka. Těhotenství v pohodě, akorát se holky narodily 32+0 tt. Ale vypadá to, že jsou to dravečci a musím zaťukat, že jsou bez problémů.

odvarkova
2. čer 2016

@mazoretka24 gratuluji a přeji aby všechno bylo v pohodě 😉

mazoretka24
2. čer 2016

Pavlapavlapavla tak to rada slysim,ze je vse v poradku a holcicky jsou zdrave. V rodine nikdo dvojcatka nemame.cekou dobu to rozdychavam,ze budou dve a dnes takova zprava.no budu verit,ze se bude mimi darit a vse bude dobre

michaelabrazdilova
2. čer 2016

@mazoretka24 Opatruj se a dávej na sebe pozor. Bude to namáhavé, ale určitě to s prckama zvládnete. 🙂

pavlapavlapavlapavla
2. čer 2016

@mazoretka24 neboj, všechno se dá ohlídat a v dnešní době ultrazvuků a já nevím jakých další možných metod je opravdu hoooooooodně velká šance, že mimísky donosíš hezky v pohodičce. Já než jsem porodila, tak jsem asi deset dní byla na jip kvůli tomu, aby mě hlídali průtoky. Všechno bylo v pořádku jen doktorka chtěla mít jistotu. Byla jsem tam jak na dovolené 😀 .. no a za těch pár dnů sme tam byly tři maminky s dvojčátkama. Dvě jsme rodili 32 tt a ta jedna 37 a všechny miminka i maminky jsou v pořádku 😀

tanapa1
2. čer 2016

Také gratuluji.
Také čkáme jedno vaječná dvojčátka a my jsme mo bi.

mazoretka24
2. čer 2016

Dekuji holky,pristi tyden jdu na screenig do fakultky,kde by mi to jeste meli potvrdit,maji to nejlepsi vybaveni,tak by to melo jit snad 100%videt. Uz se tesim az je zas uvidim- je to fakt zazrak.

rarynka
5. čer 2016

Ahoj holky,jsem tu dnes nova a rada bych se s vami podelila o novinku a nacerpala od vas zkusenosti a rady. Jsme po druhe iui a zadarilo se. Jsme v 11 tt a cekame dvojčátka. Je tady nektera z vas taky po iui s dvojcatkama? 🙂

rarynka
5. čer 2016

Holky mate zkusenost s kojicim polstarem pro dvojcata?

zoot
5. čer 2016

@rarynka kojici polstar pouzivam, je to nezbytnost! Bez toho si vubec nedokazu predstavit tandemove kojeni... Mam tenhle http://kojici-polstare.heureka.cz/zenoff-produc... Da se z druhe ruky sehnat kolem 1500.. Ale opravdu se vyplati. Mela jsem ho uz v porodnici.

michaelabrazdilova
5. čer 2016

@rarynka gratuluji.... hlavně ať se miminkům daří 🙂

michaelabrazdilova
5. čer 2016

@zoot taky si ho chci koupit.... 🙂 kojíš miminka ve stejný čas? Nedokážu si to představit

rarynka
5. čer 2016

@zoot tak presne na tenhle jsem koukala. Jsou na něj vyborne recenze. Tak je asi rozhodnuto 🙂

zluva
5. čer 2016

@zoot take jsem si ho koupila 😊

tanapa1
5. čer 2016

Nevíte náhodou o nějakých stránkách kde by se dal koupit z druhé ruky?
Také se mi zalíbil, hlavně to že mysleli i na mamču, že se má o co opřít.

kamaxet
5. čer 2016

@rarynka
na sbazaru nebo bazos.cz predevcirem jsem tam svuj prodala hm bohuzel jsem se nerozrojila

kamaxet
Odpověď byla odstraněná
michaelabrazdilova
5. čer 2016

@kamaxet mně se miminka narodí až září/říjen, ale můžu biodermu doporučit... top značka 🙂

nukyna
5. čer 2016

@michaelabrazdilova : Jestli můžu vpadnout do diskuze, tak ja si zase neumím představit že bych svoje klučíky kojila jinak než tandemově a to jim je 11 měsíců. Ze začátku bych nedělala nic jiného než jenom kojila a teď by zase ten "odstrčený" hladově kňoural, takže i normální baštu dostávají najednou protože jsou naučený že baští najednou a běda jak ne☺

michaelabrazdilova
6. čer 2016

@nukyna děkuji za tip 🙂 už se na to těším... doufám že budu mít dost mléka

tanapa1
6. čer 2016

@kamaxet Díky, také zatím potřebovat nebudeme. Nám se mají narodit až v listopadu a krém budeme schánět až příští rok.

zluva
6. čer 2016

@nukyna taky si predstavuju tandem jako ideal... mam ale jeste par tydnu do porodu, tak zatim je to u me pouze teorie. Ale nebojim se toho a pevne verim, ze to s Brest Friendem zvladneme :D To je jak reklama...Ale ja o nem fakt cetla hodne i na zahranicnich serverech a diskuzich a mamci jej doporucujou.

tanapa1
6. čer 2016

Já také určitě půjdu do tandemového kojení, jinak nevím jak bych se zvládla postarat ještě o další děti.
To bych pak asi nedělala nic jiného než jenom kojila a to se s dalšíma 4 dětmi opravdu nedá.

zluva
6. čer 2016

@tanapa1 ja mam sice "jen" jedno dalsi, ale i tak nechci cele dny a noci prokojit 🙂 Planuji se i alespon trochu vyspat...

tanapa1
6. čer 2016

@zluva to jo, to také v mém plánu někde je.

tanapa1
6. čer 2016

Zítra jdu konečně na kontrolu k doktorovi, ale už teď jsem strašně nervózní jestli jsou prďolky v pořádku.
Já se jinak teď cítím dobře a mám plno energie, což mě právě znepokojuje.
Tak zítra uvidím jak jsme na tom. 😖 😒

zluva
6. čer 2016

@tanapa1 Já už finišuju, takže jsem ráda za každý den, kdy jsou ješte v pupíku 🙂

bobule2015
6. čer 2016

@tanapa1 jo taky si říkám, že jsem nějaká moc akční, předěláváme byt a vůbec nic mi to nedělá, nejsem unavená, nebolí mě bříško.... Tak taky doufám, že to bude ok 🙂

tanapa1
6. čer 2016

Holky, já vím, že vám asi přijdu až moc pesimistická ale loni jsem potratila a teď to prožívám děsně.
Pořád se bojím, že se s miminkami něco stane. Tak se vlastně snažím připravit na to, že mi doktor řekne špatnou zprávu. Loni jsem šla k doktorovi a vůbec jsem nečekala, že mi řekne něco takového a opravdu mě to sebralo. Ještě když slyším ty řeči doktorů tak to opravdu nedávám, ikdyž se s tím snažím bojovat.
Kdybych aspoň už cítila pohybi tak bych byla trochu klidnější, ale ty pořád necítím a s ostatními dětmi jsem je už cítila a to tam byli sami. Teď jsou dvě a pořád nic.

bobule2015
6. čer 2016

@tanapa1 já mám třeba placenty u obou na přední straně, proto nic pořádně necítím..... uvidíš, že bude všechno dobrý, drřím moc palečky ať vše dobře dopadne... a vím, že je to asi těžké, ale zkus si to nepřipouštět, zkus myslet pozitivně....😉