icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

kanka80
8. črc 2017

Tak to moje dnes pětiměsíční zatím leží, tak je to pohoda 😀 až začnou lozit tak už taky nejspíš nebude čas 😝

pavlapavlapavlapavla
8. črc 2017

@hel18 asi tak nejak ... ach jooo 😃

tregi
8. črc 2017

Mám dotaz, rodila jste některá plánovaným císařemu Apolináře? Ležím tu teď preventivně na rizikovém a čekám na úterního císaře a jsem z toho celá nesvá...díky)

odvarkova
8. črc 2017

Zdravím všechny ve skupince. Dlouho jsem tu nebyla. Naše lásky už budou mít 9 měsíců. Strašně moc rychle to letí. Užívejte miminka plnými doušky. Nikdo nám to nevrátí. Život je krátký, ale krásný ❤❤💙💙💙

milovnikkoni
8. črc 2017

@kanka80 zdravím... Máme tak podobně stara dvojčatka, už se přetáčejí?

kanka80
8. črc 2017

@milovnikkoni Jenom zatím na boky, ale dle neuroložky jsou šikovné, musím odečítat 5.týdnů, protože byli narozeni dřív 😉

kanka80
8. črc 2017

Dnes mají děti 5.měsíců a dnes poprve ve sporťáku 😉 byli jsme na výletě v ZOO a byly fakt megahodné. Dávala jsem je chvilkama do pololehu a strašně je bavilo sledovat všechno kolem 😍

klarape
12. črc 2017

ahoj přidávám fotečku z našeho prvního focení ..kluci sou úžasní

klarape
12. črc 2017

@kanka80 ahoj máš moc pěkný sporták co je to zač ?

kanka80
12. črc 2017

@klarape Teutonia. Děti tam měly vložné tašky, přikládám foto s vložnýma taškama a bez 😉

kanka80
12. črc 2017

@klarape Akorát nevýhoda je, že je hodně široký 😕 ...ale děti v něm mají aspoň dost místa 😉
Kolik mají teď kluci? Jsou to pěkní fešáci 😘

klarape
12. črc 2017

@kanka80 kluci měli 4 měsíce a mají skoro 7.5 kg a sou v celku i dost dlouhý takže ten sporták je pro mě velké dilema protože sou to takový pucinci

milovnikkoni
24. črc 2017

Zdravím maminky. Za pár dní budeme mít půl roku a stále nemůžu najít nejakay smysluplný režim. Od začátku jsem nechávala děti spát. Nebudila jsem je po třech hodinách, jak doporučovali v porodnici. A teď přes den spí každý úplně jinak,takže jídlo, jak to vyjde. Nemám na nic čas, protože ten,co doma spí pak nespí v kočáru a naopak pak doma na odstřel 😀 poradíte mi?

kanka80
24. črc 2017

@milovnikkoni My teda jakš takš režim máme 👍 krmení je cca ve 3, 7, 10, 13-14, 17, 19-20 😉 Malá toho naspí víc, skoro mezi každým krmením, ale malý spí ob jedno krmení. Mám je od 5.měsíce ve sporťáku, tak toho co chce spinkat dám do lehu a toho který chce být vzhůru dám do pololehu a vůbec se neruší 😘

pavlapavlapavlapavla
24. črc 2017

@milovnikkoni jeee tak to nezavidim. Moje holky se od malicka naucily spat a jist spolu. Kdyz byly mimi a vzbudila se jedna na jidlo automaticky jsem vzala i tu druhou na papani. A i dneska kdyz jdou spinkat tak jdou spolu. A ikdyz je jedna min unavena usne se sestrickou. Budijou se taky stejne. A s jidlem - je nam 14 mesicu je to taky tak. Opravdu si nedovedu predstavit, ze by jedna spala, druha si hrala a pak obracene. Jsem rada, ze si clovek kdyz spijou pres den neco udela nebo odpocine. A i naji. U nas totiz, kdyz zacne nekdo jist- nema sanci. Okamzite jsou holky v pozoru a otviraji papulky a dotiraji jedna pres druhou 🙂. Preji, aby se to u vas ustalilo a bylo lip
..

klarape
25. črc 2017

@milovnikkoni já je taky od začátli budila stával jeden na jidlo tak sem automaticky budila toho druhyho a zafungovalo to kluci budou mit zachvili 5 mesíců a přes den stejně spí i jí maximalně jeden usne nebo stává o chvíli dřiv ale papají stejně ...já je i kazdý den koupu takze se tak naucili a chodí i stejně spát a spí celou noc takže takhle parádička a chvili to trvalo než sme se naučili ...tak přeji aby ste totaky co nejdřiv zvládli nějak ustálit

kanka80
25. črc 2017

@klarape A jak dlouho vkuse spí v noci? 😎

milovnikkoni
26. črc 2017

@kanka80
@pavlapavlapavlapavla
@klarape
Já je taky takto v noci budila,ale pak se začali každý vyvíjet uplne jinak. Emmička je vyloženě spací typ. Vecer se vzbudí v deset na druhou večeři a spí do pul šestý. Za to Vítek do tech puk šestý stihne jeste jedno kojení. Navíc od mala jak byla Emmička v nemocnici jezdim s každým zvlášť k doktorovi, s Vítkem na rehabilitace,tak vždy toho druhého někdo hlídá, nakrmim dřív atd. No uplne se to cele rozjede. Ted jsem přijela ze cvičení a kojim,Emmička je od 12:30 najezena, takze zase úplně jinak a uz to bude az do večera. Ani ten kočár nezabírá. Myslela jsem, že v něm budou spat oba a tim se to spaní sjednotí. Prd, Vítek se rad diva 😀

pavlapavlapavlapavla
26. črc 2017

@milovnikkoni jeee tak to ja zas zavidim, ze mas hlidani. Ja ikdyz by byla jedna nemocna musim tahat i druhou cacorku s sebou. Ani jedna babi nefunguje. Noo vsude je neco 😊

klarape
26. črc 2017

@kanka80 no od 8 večer do pul 8 do 8 rano tetka u nas uz druhej den prsi tak driv koupu protoze jsou protivní jak nemuzem jit ven a v 7 uz spí a stávali cca tak kolem pul 8 taky

klarape
26. črc 2017

@milovnikkoni no mě jak kluci spí celou noc tak mě přes den nechcou spát skoro vůbec u kočárku taky nespí a už sme pořídíli sporták a dávám je do toho pololehu tak jsou spokojeni chcou všechno vidět

kanka80
26. črc 2017

@milovnikkoni Jejda ty to máš ale složité 😲 klobouk dolů, že to všechno zvládáš!!! Já jsem ráda, že jsme se cvičení vyhnuli zatím obloukem 🙂 kontrolu na neonatologii a na neurologii máme v září, tak snad do té doby se začnou přetáčet a třeba se i plazit 🙏 Zítra jdeme na poslední očkování Pneumokoků a pak malá konečně bude mít naušničky 😉

@klarape Cože, to ti spí tak dlouho bez krmení, teda to se máš 👍 Malý teď vypil mlíko ve 20h a počítám ve 3h bude zase budíček 😅 je to velký budulín 😀 8.8. budou mít půl roku a Jirka váží 9,3kg, Míša 7,75kg 😉

Holky kolik váží a měří vaše děti? CM budu vědět zítra 😉

pavlapavlapavlapavla
26. črc 2017

@klarape u nas taky holky spi 12-13 hodin. Uz od cca 4 rech mesicu. Ted je jim 14 mesicu a porad stejny 😊. Krome par noci. Diky Bohu 😊😊😊😊

milovnikkoni
27. črc 2017

@pavlapavlapavlapavla
Babicka vyfasovala Vitecka 14 dni po příchodu z porodnice. Mala nám vážně onemocněla a on musel zůstávat doma,když jsem ji jezdila kojit na JIP. Tak ma moc rad babičky 😀

pavlapavlapavlapavla
27. črc 2017

@milovnikkoni tak to je bomba. U nas nejak ani z jedne, ani z druhe strany neni zajem. Ja byla bez dvojcatek za tech 14 mesicu dohromady kdyz sectu vsechny hodiny, tak asi den 😊😊. A malinka uz je v poradku ?? Neco jsem tu procitala ....

klarape
27. črc 2017

@kanka80 to bude tím sunarem 😀 a tetka sem začala dávat ještě kašičky a moc jim chutná

jinak dneska sme byli na kontrole 7.8. budou mít 5 měsíců a váží a měří stejně 8 kg a 67 cm jsou to takový obřící

milovnikkoni
30. črc 2017

@pavlapavlapavlapavla už máme nemoc za sebou, roste a je zdravá. Jen ji zůstala jako následek výduť, tak jezdime do Motole a časem bude muset na operaci. Ale je to naše hrdinka 😀

marcelaxurbanova
31. črc 2017

Holky je tu nekdo, kdo jel rodit dal nez do nejblizsi porodnice? Premyslim nad porodem v Rakovniku. Zrovna vcera jsme tam jeli ke kamaradum na chaloupku a teda ta cesta z Prahy mi dala dost zabrat, obzvlast pak okresky, skoro si to nedokazu predstavit s kontrakcemi ...

yetti130
1. srp 2017

Ahoj holky, jestli můžu přidám se k Vám 🙂 6.7.2017 jsem byla na transferu a 18.7.2017 mi bylo potvrzeno těhotenství- 956 hcg. O týden později bylo zjištěno, že tam máme dva váčky 😘 ale v pátek jsem začala krvácet spíš tedy spinit a jela jsem na pohotovost. Dr mi nedokázal vysvětlit proč ta krev.Na ultrazvuku byla obě miminka,nabrali mi hcg které bylo 17600 a to je prý oproti co vidí na ultrazvuku strašně vysoké, tak jsem musela přijet druhý den na podrobnější vyšetření: tam byla jasně vidět obě srdíčka ❤ a ve finále je vše v pořádku a mám přijet na kontrolu ve středu. Jenže to špinění stále trvá a pocit jako by měla přijít ms také. Je Vás tady plno můžete mi prosím 🙏 napsat,jaké jste měly těhotenství, jestli jste také např. spinili atd???? Děkuji

pavlapavlapavlapavla
1. srp 2017

@yetti130 ahoooj. Predne- gratuluji ke dvojcatkum. Urcite jsi si precetla, ze vsechny vicecetne tehotenstvi jsou rizikove. Nicmene spostu je nas dukazem, ze i tyto tehotenstvi dopadaji dobre. Takze urcite nezoufej a uvidis-miminka to zvladnou. Jsou to bojovnicci. Ja teda za cele tehu nekrvacela. Ale zase mam mono-mono dvojcatka- nejrizikovejsi tehotenstvi, co muze byt. A ustaly jsme to 😊. Ver mimcum v brisku a tes se. Je to masakr 😊. Ale nadherny masakr. Holky maji skoro 15 mesicu a jsou uzasne 😊😊. Mooooc Ti drzim palce at je to ukazkove tehu a krasny porod ...