icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

eirin
22. únor 2010

Zuzko, a jak dlouho jsi odolávala? 😀 To je dobré, že prý ať si je vyzkoušíš 😀

zuzka72
22. únor 2010

eirin-dlouho, dlouho asi 3měsíce jsem odolávala a pak se to nějak zvrtlo a já si řekla, že jo. 🙂

lita
22. únor 2010

Eirin, ono to mas ale jedno, i kdyz se ti narodi blizenci, muzou mit ascendent v byku nebo beranovi a budes mit tvrdohlavce doma stejne 😉 Pokud by to byl planovany cisar, tak si muzes ascendent nechat vypocitat (dle hodiny narozeni) a smerovat kuchnuti na tu spravnou hodinu. Jenze to uz mi prijde jako velke zasahovani do osudu.

Kazdopadne astrologickou a numerologickou obsesi mel Karel IV a ten nechal polozit zakladni kamen Karlova mostu presne roku 1357, dne 9.7. v 5:31. Je to jednoduche na zapamatovani, protoze se jedna o ciselnou pyramidu, kdyz mrknes na ty cisla: 1-3-5-7-9-7-5-3-1 Dnes tim muzes ohromit sveho manzela, schvalne jestli bude alespon tusit rok 😀

lita
22. únor 2010

Zuzi, ty monitory maji klips, ne? Takze ten monitor klidne muzes pricvaknout Petrovi na urcitou cast tela 😀 Ale asi by zacal piskat vic nez oba monitory v akci 😀 😀

zuzka72
22. únor 2010

Lita-to znám to jsou prvočísla 😀 a taky asi jediny co si dokážu zapamatovat 😀
Hele nechce se mi to hledat, 26.2 je co za znamení? 🙂

lita
22. únor 2010

26.2. budou rybicky 😉 docela citlivky, takze asi bude pozdeji potreba pracovat na spravne komunikaci, protoze si zijou hodne niternim svetem

zuzka72
22. únor 2010

Aha, tak to díky, to je má máti ryba. 🙂 Ale jinak jsme citlivý všichni i bez znamení. 🙂 Já tomu stejně moc nevěřím, ale je to zajímavé. A vždy to na někoho pasuje. 🙂
Lita-ty máš přehled o všem, já tě obdivuji. Hned hodíš odkaz, popř odpověď, jak ty to děláš.... 😉

beruska5
22. únor 2010

no vy ste toho popsali zas
zuzko72 tak ti to vyšlo 😀 😀 😀 😀 😀 v pátek budu držet palce,jsem moc zvedavá na první zprávi

holky co ste psali ,že máte holku v pravo kluka v levo,je to legrace ale já je měla taky tak 😉 🙂
tak nám to už jde celkem dobře s lžičkou 🙂 🙂 😠
mynulí týden sme začali s pár lžičkami a ted mi na oběd Samko snědl 150ml a Saška kolem 100ml mrkvičku+petržel+květák+kuřecí masíčko+kedluben
na oběd dávam zeleninu+už od včera trochu masa,večer kolem 19h kaši,skoušela sem do MM rýžovou nebo kukuřičnou krupičku,to im moc nechutná,nejvíc im chutná sunarka jogurtová s jahodama,v 19.30h jdou spát a a budí se kolem 2h,v 5h a kolem 7,30h vstávají 😉
už se to noční buzení celkem srovnalo

už nech ten sníhkonečne roztaje ☹ ☹ ☹

hanula83
22. únor 2010

Sarri, tak my to máme ten denní režim teď v podstatě stejně jako ty, ale právě Lucy píše, že se jí to taky nedávno změnilo, tak se toho děsím. Nerada bych zase to noční vstávání ☹

zuzka72
22. únor 2010

Beru-dík, neboj sníh roztaje brzo, mám to naplánované, až přijedu s mimčama, abych mohla vyjet v suchu. 😀
Jinak s tím květákem to nepřeháněj děti z toho mívají často bolení, ale jen některy, takže raději kousíček. 🙂

lita
22. únor 2010

Zuzi - taky by se naslo hodne der v mem prehledu! A jak jsem rikala, ten trik s tou pyramidou a Karlovym mostem je dobry pro ohromeni. Jinak bych tu o mych historickych znalostech radeji pomlcela 😀 😀

Ja jsem taky velka citlivka, prozmenu rak i muj manzel je rak, moje mama je rak, par mych dobrych kamaradek jsou raci. A kazdy jsme stejne jiny 😉 Jak jsem psala, zalezi na ascendentu a postaveni planet pri narozeni. Takze tve rybicky mohou byt klidne tvrdaci, jen trochu citlivejsi. Ale to na holky presne zabira 😀

hancas
22. únor 2010

zuzíku tak v pátek už budou mimča na světě jupíííí,pak hned napiš romanovi a at mi dá vědět ju.držím moc palečky at jsou miminka ok a ty také

lita
22. únor 2010

Holky maminky, je nejaky rozdil mezi pouzitim kapek Baby Calm a Sab Simplex?
Oboji jsou na prdiky nebo jen Sab Simplex?

Na jaky problem pouzivate ty Swiss laktobacilky?

A na ucpany nosanek pouzivate Libenar kapky nebo neco jineho? A ten Libenar je pri nastydnuti nebo i jen tak ucpanem nosanku v noci?

Davam si dohromady seznam domaci lekarnicky 🙂 Mela bych tam jeste neco pridat? Dekuju!!!

eirin
22. únor 2010

Lito, jj, to o Karlovi s tím datem znám, ale schválně vyzkouším manžela 🙂
Jinak já na horoskopy a astrologii nedám, ale tak nějak principielně chci blížence, když jsem sama blíženec, z jakýchsi iracionálních důvodů. Ale když to budou zdraví býčci, budu jedině ráda.

beruska5
22. únor 2010

lito Sab Simplex se spíš dáva do mlíčka aby tolik nepěnilo a nevznikali břišní potíže,čím víc bublin tím horší-dětská kolika
a baby calm je když se bábo nemůže vykadit,zácpa,obsahuje feniklovej a mátovej olej,my sme ho dost používali,nešlo kadit nebo bolelo bříško,dali sme 10kapiček a do 30min plína plná hovínek,ale nezaberá to každímu mimču,třeba vyzkoušet
zuzi vím že s květákem a brokolicí opatrne,stopku vůbec nedávam,tá nejvíc nadímá,tak uvidíme zatím sme skusili mrkev,brokolici,petržel,květák,brambor.chutná jim všechno
delám jídlo sama ,nekupuji skleničky.v bio krámku kupuji kukuřiční krupičku a jáhle, stoho dělám kaši,nastřídačku so sunarkou

hanula83
22. únor 2010

Lito, mám zkušenost jen se Sabem, myslím, že je dobrý... A na ucpaný nosánek se nám teď osvědčil Nasivin pro novorozence a kojence. Nemohli jsme se zbavit rýmy a tohle konečně docela zabralo... Doktorka ale řekla, že nepoužívat déle jak týden, v lékárně řekli 14 dní - prý na to časem vzniká závislost... A určo pořiď odsávačku na vysavač. Holky mi u toho sice ječí jak na lesu, ale efekt to má...

Já jsem taky Ryba, no a vše, co se o nich píše, na mě sedí... na znamení věřím. Manžel je Panna a taky na něj naprosto vše sedí... Naši jsou Blíženci a taktéž, možná si proto tak rozumí, že jsou stejní.

Respisense je dobrý, nám zatím vypadl jen jednou a to se holky strašlivě mlely, když spaly, tak o.k.

sarri
22. únor 2010

Lito, myslím, že obojí je na bříško a prdíky. Co jsem tak vyčetla na stránkách klubu dvojčat, tak Baby calm je čistě přírodní a hodně si to maminky chválí oproti Sab simplex. Při ucpaném nose Libenar nebo Vincentku - obojí je voda s něčím, žádné léčivo, jak v nosních kapkách - takže se to nemusí nijak omezovat.
Jo a děláme bílou směs z našeho vinohradu (Moravský Muškát, Ryzlink Rýnský, Tramín Červený a Müller Thurgau), Frankovku, Modrý portugal - taky z našeho vinohradu a pak kupujem hrozny na odrůdová vína (na co máme chuť) te´d zrovna máme - Müller Thurgau, Ryzlink Rýnský, Ryzlink Vlašský a Sauvignon. Jinak moje best of je RR, ale kromě čistého Sauvignon a čistého Tramínu můžu úplně všechno 😀
Dáváme si skoro každý večer - ale enom trochénku.

Kočule, jak vypadají ty pokusy o plazení? Holky ještě minulý týden krásně pásly a teď u toho přád máchají rukama a nohama jakoby chtěly lézt, jenže se jim jenom nadzvedává zadek, ale nepohnou se téměř z místa, tak si položí hlavu a to samé dělají vleže a končí to vztekem a křikem.

lucy82
22. únor 2010

Teda LIto ty to máš vše nastudovaný to já jsem tyhle věci řešila až byly holky na světě 🙂 Super 😉 Libenar je na zvlhčení sliznice, na rýmu nám rozhodně nepomohl. Používáme taky Nasivin ale nevím nějak nám nepomáhá a holky mají k rránu pořád ucpaný nosík 😒
Zuzíku super, teda jo další miminka, už se na ně těším 😉 A jsem ráda že ti nakonec ten císař vyšel 🙂

No a k tý odsávačce na vysavač, taky máme a je super. Ale byla za mnou kamarádka a její malá má zánět ouška z rýmy, ač prý vysávala jak mohla. A doktorka ji řekla že ta odsávačka na vysavač je blbá že je lepší ta ruční a at se nediví že má malá zánět 😲 Tak nechápu, ruční by to těžko všechno odsála 😒

No holky já jsem zase na nervy, opět problémy s papáním. Tentokrát si to děvčata vyměnily a už týden stávkuje Sofinka. Takže při Sunaru dělá vše možný jen ne jí. Večer tragedie, vzteká se, a přitom má hlad. Tak měníme polohy, jednou krmení na polštáři, jednou bez polštáře a nakonec jsme skončily v postýlce a já ji u toho zpívala červený šátečku..... Fakt jak u magorů 😀 Nela zase v půlce že už nechce, tak jsme vykoupaly a daly do postýlky a to si opět vzpomněla že to chce dopít. No ty mě vždycky večer tak odrovnají že jsem během chvilky k.o. 😖
Nechápu co se zase děje, přitom Sofinka tak hezky papala, fakt nádhera, sice prso odmítala ale z flašky super, a teď děs běs 😠

Berusko a uměly hned děti papat ze lžičky? Já jim dneska zkoušela dát zbytek tý kašičky a teda neuměly to vůbec použít.

A když jste na UM dáváte ještě jiný tekutiny? Kojím jen v noci tak jednou nebo dvakrát. Tak nevím jestli se ještě něco dává nebo ne, koupila jsem jim dneska jablečnou šťávičku pro děti od 4 měsíců a nedostala to do nich, přitom to je docela dobrý 😒

hanula83
22. únor 2010

Lucy, u nás Anička taky přes noc ještě má ucpaný nosík, ale je to o dost lepší než když jsem dávala cokoliv jiného.. A odsávačku na vysavač nám doporučila přímo doktorka, říkala odsávat, odsávat, odsávat...

S tím papáním, to je problém, nám u toho Anička taky občas ječákuje, ale to třeba má zrovna prdíky a tak ju to asi, chuděrku, bolí... Lucy a ty jim dáš nejdřív napapat a pak až koupeš? To by u nás asi neprošlo... Musím nejdřív vykoupat a pak papat...

sarri
22. únor 2010

Lucy, já dávám čajík (fenyklový granulový Sunárek), ale jenom tak 30 ml za den - zkoušíme to i lžičkou - jen aby si zvykaly a na ten čajík taky. Prva to vůbec nechtěly a asi čtvrtý den už jim to jelo. Jinak se prý (pokud zrovna není léto a velká vedra) tekutiny dávat nemusí - stačí mléko (jedno jestli MM nebo UM)

lucy82
22. únor 2010

No my jsme dřív prvně koupaly a pak papaly, ale Nela už u oblíkání hysteráky jak blázen, a ani jedna nechtěla papat jak už byly utahaný, a usínaly mi u pití atd. No prostě jsem ztratila nervy a řekla jsem že to uděláme obráceně, a u Nely je to bez hysteráku, když už papání nechce, tak se vykoupeme a ona to ještě dojí, dřív mi usnula a po hodině chtěla ještě jíst pak nemohla usnout. Ale Sofi žádnej rozdíl, vzteká se pořád.
Ale už je můžu při oblíkání i namasírovat atak. No oni si na mě brzy něco zase vymyslí a já budu muset koumat dál 😀

hanula83
22. únor 2010

No u nás holky popapají v 5, pak si tak nějak hrajeme, snažím se je udržet vzhůru, no a tak ještě před 7 jdem koupat, to ještě nemají takovej hlad a přitom mají před jídlem... Někdy u toho taky ječí, ale to když je něco rozčílí už před koupáním... Oblíkání teda teď nesnášejí, zuří u toho jak býčci. Už abychom nemuseli tak navlíkat, co... Vypadá to, že to už bude lepší.

zuzka72
22. únor 2010

Holky díky. 🙂
Hancas-on to bude vědět mezi prvníma, tak snad ti to nezapomene vyřídit. 😀 Dnes tam byl se mnou, jako doprovod-vezl mě tam i zpět, no jen nevím si aśi říkali, kdo je otec, když už jsem tam potřetí a pokaždé s jiným chlapem. 😀 Hlavně se bál toho, abych mu neporodila v autě a já zase toho aby mi neřekli, že jdeme na sál a on by tam musel zastoupit Petra a držet mě za ruku. 😀 No a ve čtvrtek mě tam chce zavést taky, ale já pojedu autobusem, tak snad to klapne. 🙂

j.cien
22. únor 2010

Zuzi,kde se ti poradrilo ulovit ty monitory za tak prima cenu-na MMB nebo na aukru nebo primo od nekoho znameho???

Lito,Libenar je obycejny fyziologicky roztok,nic jineho nez chlorid sodny ve vode v izotonicke koncentraci=takze hlavne na cisteni nosanku,na beznou nosni hygienu,rymu to neresi..stejne tak i ty ostatni solne roztoky typu Sterimar,Mar plus atd...Pokud sliznice zduri a je ucpany nos a mimco se vzteka,ze nemuse pit,protoze nemuze dychat nosem-tak se musi dat neco ,co "splaskne"zdurelou nosni sliznici-tj.bud na predpis kapky s Adrenalinem,nebo Epheridnem nebo ber receptu Nasivin.Vse toto pouzivat max.tyden,kvuli poskoz.sliznice a rizika navyku 😉
Sab je lecivo,obsahuje slouzku,ktera snizuje povrch.napeti tj.umoznuje bublinkam plynu se spojovat a usnadnuje tak odchod prdiku,samotnou tvorbu strevniho plynu neovlivnuje...Babycalm je smes rostlinnych silic-na prirodni bazi podobny efekt-u nas si ho maminy chvalily vice nez Sab..ale je to asi indivindi 😉

Kazdopadne na jakoukoliv rymku -odsavat,odsavat,odsavat 😉

zuzka72
22. únor 2010

j.cien-na Aukru 🙂

j.cien
22. únor 2010

JJ,diky Zuzi,tak tam taky musim zabrousit..ja koukam spis jen na MMB a tam nic moc neni v tak prima cene 😉

j.cien
22. únor 2010

Zuzi,uz jen 4X se vyspinkas a je to 😉 😵 😵 😵 !!!

zuzka72
22. únor 2010

To budou ale dlouhé noci. 3xdoma a jednou ve špitále. 😝

zuzka72
22. únor 2010

Jinak mi odepsal teď Machač na děkovný dopis:

To mě moc těší, rozhodnutí bylo správné

Ať to dobře dopadne

Machač