icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

fiallinka
18. kvě 2010

monika: no většinou to tolik stojí 🙂, screening v 1. trimestru... pokud máš štěstí, tak se občas dostaneš na pracoviště, které to má z nějakého grantu, ale většinou spíš ne ☹

monika03
18. kvě 2010

Ahojte!
Fiallinka- já si ten test taky zaplatila a hned ten den mi doktorka volala výsledky a ty vyšly 1:60000 platící pro oba plody. Takže říkala, že to je super. Mám známou a té u jednoho dítka měla výsledek 1:50 a porodila zdravou holčičku. 😉

fiallinka
18. kvě 2010

moni, teda to je výsledek: já měla minule snad 1: 3500 a to bylo pořád dost dobré 🙂

monika.tdm
18. kvě 2010

Aha, tak ja nic neplatila!!!!

monika.tdm
18. kvě 2010

Hele mne vysel negativni, pak mi nabirali krev zase 16tt a tam uz mi hrozila downem, takze at si genetici trhnou nohou a AMC jsem odmitla!!!

monika03
18. kvě 2010

Já měla screening gratis a pak jsem tam jela na tyhle testy zvlášť asi za týden a platila jsem 1450,-

monika03
18. kvě 2010

Prý jsou výsledky těchhle testů na 92% a u plodovky je to na 95%.

monika.tdm
18. kvě 2010

Mluvite o NT screening??

monika03
18. kvě 2010

No Moni jsem v tomhle laik, takže doktor mě v tom 12tt poslal do Brna na Screening a doporučil mi i tyhle vývojové vrozené vady- placený test.

alsou
18. kvě 2010

Tak se taky hlásím dočítám vás od rána. 😀 😝
Já jsem si taky zaplatila screening a vyšetření v prvním trimestru a stál mě jen 1000 Kč. 😠
Jinak vámi probrané témata kočárek - nemám vybraný, ale potřebuji s taškami tak je výběr dost omezený.
výbavička - ještě jsem nezačala mám strach, abych něco nezakřikla, ale po 20. týdnu chci začít.
kontroly - teď jdu po čtrnácti dnech a pak také pokaždé mi dělá Dr. ultrazvuk to jsem ráda 😀

Reich moc gratuluju 😅 Já po porodu byla taky pořád na měko a trvalo to určitě celý měsíc a to jsem měla jen jedno!!!

Moniko 03 jsem moc ráda, že je tu s dvojčátky taky někdo malý skoro jako já. 😀 Měřím 154 cm. Toníček se tam vešel tak se tam snad dvě taky vejdou??? 😨

fiallinka
18. kvě 2010

monika.tdm: on je screening a screening - z pojištění je normálně hrazený v 1. trimestru ultrazvuk, při kterém vám změří NT (t.j. šíjové projasnění)... no a ten NT+ screening je právě to, když vám dělají ultrazvuk + berou krev na vývojové vady, ale skoro všude se do platí, jen výjimečně je to zadarmo (pojišťovna to neplatí, ale občas jsou výjimky z těch grantů apod.)...

ve Zlíně to dělají v Prediku jako tzv. "kombinovaný" test, t.j. zároveŇ vyhodnocují triply a taky dělají gen. ultrazvuk v 20. týdnu, t.j. výhoda je, že všechno dohromady se dělá na jednom pracovišti... ale v Baťovce mají podobnou metodu zadarmo, ale je to jen ten 1. trimestr...

salu
18. kvě 2010

Fiallinko, já nebyla. U nás se to nedělá (asi malá nemocnice). A pak mi vyšly blbě tripply ☹ . Kdybych byla znovu těhu, určitě se někam objednám a klidně si to i zaplatím. Je to snad i přesnější, než ta krev - ta vychází zkresleně hodně.

reds
18. kvě 2010

Ahoj čekatelky a mamky dvojčátek. Obracím se na vás o radu. Jsem po ivf, 3.5. jsem měla utz v caru, byli tam 2 mimi se srdeční akcí v cca 6.tt. Dneska jsem byla na utz u své gyndr a ta viděla jen jedno mimi a že to druhé je v zákrytu a vidí jen část gestačního váčku a že by se ale mohlo jednat o syndrom mizejícího dvojčete.Ale že se nemám bát, že může být jen schované. Ale "jak se nemám bát" už mi neřekla. Mě by spíš zajímalo, jestli se vám některé v 8.-9. tt schovával mimís a je to normální nebo jestli se opravdu mám 14 dní do dalšího utz klepat. Díky za reakce a přeji krásné těhu a zdravé dětičky všem.

monika03
18. kvě 2010

Alsou- tak aspoň někdo proti komu bych byla velká! 😀 Jen mám strach, že budu fakt za chvilku širší jak delší! 😀 A to jsem ty dva koblížky teda měla podle posledního ultrazvuku těžší než měly být!

salu
18. kvě 2010

Reds - buď v klidu - já na UTZ v 7tt jedno mimi, doktor nic neviděl! a pak ve 12tt dvě mimi 🙂

salu
18. kvě 2010

Ahoj Moni03 🙂 že ty jsi včera zase pracovala 🙂
Já jdu na UTZ příští týden, tak jsem hodně zvědavá, jak jsme velký. Nějak mi zase vyrostlo břicho 😝

Mateřská klapla, víš to?

alsou
18. kvě 2010

Já budu určitě širší než dělší. 😀 To jsem měla jen jedno 😀

Reds já ti můžu napsat jen svou zkušenost. 🙄 Mě zjistila doktorka dvojčata v 8. týdnu a řeka mi, že jsou často vidět až později, protože jsou právě v zákrytu. Tak se nestrachuj a doufej, že to bude dobrý. Držím palce.

monika03
18. kvě 2010

Ahoj Salu!! Tak jsi mě odhalila- jo byla jsem pracovat včera i dnes- ještě mě prodavačka využila, prý když ještě můžu tak by potřebovala dovču.

alsou
18. kvě 2010

Moni03 mě s tím prvním paní doktorka taky strašila, že to bude obr. V průkazce mi vždycky jeho váhu podtrhávala červenou tužkou. A nakonec byl normální 3600g. 😀

monika03
18. kvě 2010

Ne s mateřskou nic nevím!?

monika03
18. kvě 2010

Tak snad tam nebudu mít obříky- i když já vážila 4,2kg a měřila 54cm- pravda pak se to s tou výškou zaseklo! 😀

salu
18. kvě 2010

Mateřskou vrátí od června zpátky, přehlasovali prezidenta. Takže těch 37 týdnů (u dvojčat) nebudeme cca o 3000 v mínusu.

salu
18. kvě 2010

Moni03 - ty jsi byla cvalík 🙂 Já měla 2,65 😀 Anička 2,85 - takže ty naše dvě budou asi prckové 😎

salu
18. kvě 2010

Moni03 - a co tvoje nožky? nenatékají ti v práci? šetři se 😉

monika03
18. kvě 2010

Salu to jo mamka, když šla rodit tak jí tvrdili, že to bude kluk jak buk!!! 😀 V práci v poho- Je to jen od 7-12 takže to jde vydržet, pak si udělám nějaké papíry a peláším si lehnout! 😉

monika03
18. kvě 2010

Jinak nohy mi natekly minule, ale teď klepu kde se dá, ne. 🙂

ali.cka
18. kvě 2010

salu nerduj se předčasně!! naše mladá měla 2,85 a to jsem ji přenášela 8dní.a kluci už v tomto týdnu mají odhad 2,80 a 2,90!!! 🙂

salu
18. kvě 2010

Ali - kam se to může vejít? 🙂 co dneska u Dr.????

salu
18. kvě 2010

Dneska mi zrovna kámoška dala věci 46-50, co měla koupené pro svoji dceru, ale ta jaksi měla 4kg, takže pešek 😉
Tak snad to budeme nosit alespoň týden 😝