icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

gilotek
27. črc 2010

***ČEKATELKY***

BASINA - 28. srpna - chlapeček a holčička
MONIKA03 - 30. srpna - dvojvaječné, ???
MRKVICKA28 - 7. září - jednovaječná dvojčata a trojče
ZKA - 15. října - asi holčičky ???
ALSOU - 17. října - dvojvaječná, chlapec a holka?
PAVCAHOLA - 23. října - kluci
BETINA - 24. října - kluci
PROVAZEK - 24. října -
TULANEK - 25. října - holčičky
BROUKB - 27. října - chlapeček a holčička
KAFICKO - 5. listopadu -
CEPECEK - 6. listopadu - dvojvaječná - necháme se překvapit co je v bříšku
BLER - 17. listopadu -
ROZARA - 17. listopadu - dvojvaječná
BEATRICE7 - 29. listopadu - dvojvaječná, ???
SARIK1 - 1. prosince -
FIALLINKA - 14. prosince -
BUBISEK - 16. prosince - jednovaječná, ???

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* ROK 2011 *

ANNAMAT9 - 6. ledna -
GILOTEK - 9. ledna - dvojvaječná, ???
JITAKL - 9. ledna -
LENCA78 - 9. ledna -
JARA - 11. února -

provazek
27. črc 2010

@frodo78 Ahojky, taky mě občas v podbříšku lehce zapíchá. Ale ne v podbříšku, ale spíš jako tam dole.
Moji mimísci taky řádí v bříšku jak blázni a pak jsou třeba zas půl dne klidnější a jen se mi vlní bříško.
Ten kočárek co píšeš, tak my kupujeme Easy walker.....4 kola, všechny nafukovací, dobře ovladatelnej a i ty autosedačky na to jdou připevnit, to se nám také líbilo a hlavně se vejde do 80cm dveří , což bylo pro nás nejdůležitější. přeji hezký den.

alsou
27. črc 2010

@frodo78 Mám stejné bodavé bolesti v podbřešku, ale naštěstí jen občas. 😉 A s pohybama to mám taky uplně stejné. Já osobně ti s kočárkem neporadím. Budeme mít Dorjan, ale já potřebuju kočárek s taškami a tady v obchodě zastupují značu DorJan. Abych řekla pravdu moc se mi nelíbí, ale na tu zimu to stačí. 😀 😝

alsou
27. črc 2010

@monika.tdm no teda takle pár dní po porodu CÍSAŘEM a ty sekáš zahradu!!! 😀 Já byla stejně prdlá po porodu císařem jsem doma čistila okna, ale dostala jsem vyhubováno, že se v šestinedělí nic takového nedělá 😅 Tak teď určitě budu co nejvíc odpočívat. 😎
Doufám, že máte alespoň sekačku s pojezdem a ty ji netaháš po žahradě vlastní silou 😀

monika03
27. črc 2010

Ahoj holky! Tak se přiznávám, že jsem půl dne prospala, protože v noci nemůžu. Spodek mě bolí jako čert!!! 😝 No a ke všemu mi teď volala sestra z gyndy, že dle výsledků krve jsem chudokrevná a opět mám málo krvinek. Tak si mám vyzvednout recept a dostanu železo- už jsem doufala, že se tomu vyhnu!!!! ☹
@gilotek tak ti s Basinou asi hezky děkujem za tabulku!!! Taky mi vyhovovalo, že je někde zahrabošená!!! 😀 😀 😀

gilotek
27. črc 2010

@monika03 ale jdi ty 😀

broukb
27. črc 2010

Ahoj holky,
to píchání v podbřišku mám taky to jsou prý vazy jak se děloha neustále natahujeJinak co se týče pohybů já to mám taky tak, že jeden den děti řádí a druhej asi odpočívaj a nijak se nepředřou 😉 ...a Mony mě bolí spodek takovym stylem, že už jen ležím ☹ Hlavně v noci když mám vstát tak se mi normálně bolestí podlamujou nohy 😢 pořád přemýšlím jestli je to normální, já už skoro nemůžu chodit dělá mi problém šourat se i po bytě.Jenže zas nechci být u dr jako histerka když mi řekl, že to je ta stydká spona jak se roztahuje.Každej den doufám, že to ještě přejde, ale zatim to moc nevypadá.Jo a já kdybych mohla udělat aby už měli aspoň 2.5kg tak bych rodila hned..ten konec je vážně těžkej, už bych to chtěla mít za sebou a navíc se na ně stráááááášně těšim

Mony tdm..máš můj obdiv jak to hezky zvládáš, vlastně podle tebe a Salu by člověk řek, že to nic neni mít dvojky 😀 😀 Holky smekám, jste úžasné.

monika03
27. črc 2010

@broukb no, jo taky to mám nejhorší v noci. Asi tím jak se uklidním a zjistila jsem, že nejhorší je to když potřebuju na záchod. Mimča si asi sem tam kopnou do močáku tak musím a to je pak šílenost v bolestech se doplazit k záchodu.

frodo78
27. črc 2010

@provazek
@alsou
@broukb Hokly, díky moc za odpovědi. Dost se mi ulevilo. Už jsem začínala blbnout, že jsem to přehnala s aktivitou a něco po... Bydlíme totiž v 1+0 ve 3.patře bez výtahu v podnájmu (né moc levném) a tak teď nahonem přestavujeme u mých rodičů v baráku podkroví. Mělo by z něj vyjít 2+kk což by byl o fajn a navíc bych měla dole ev. pomocníky 🙂 Navíc jsemjá i manža neřidiči, tak by nás jistil táta. No a mě je trapné, jak se tam všicni dřou a tak jsem odnesla (když se nikdo nedíval) nějaké krabice s dlaždičkama 😕 ....Tak jsem zvědavá, zda to stihneme...Ještě to stěhování - to bude také krut....No a finance lítají až hrůza. Já jsem na rizikovém a už před tím jsem odešla z práce, na kterou mám příslušné vzdělání úplně mimo obor - kvůli plánování miminka. Pracovala jsem totiž v laboratoři a to nebylo bezpečné...Takže finančně jsem šla hodně dolů a nemocenská moc neohromí, ale peníze nejsou důležité, hlavní jsou ty neši mímáčci, tolik se na ně těšíme 😅
K těm kočárkům: Easy walker se mi také líbil, ale je hodně drahý a mažův kolega říkal, že se jim v zimě špatně ovládala ta přední otočná kola - že je lepší všechna pevná. No a u Dorjana je fajn ta cena a také si myslím, že na zimu bude stačit. A má větší prostor na ležení, než ten Tako (o 10 cm což v zimě jako když nejdem).
Jen mě mrzí, že na něj nejde autosedačka.
Jinak moc gratuluji čerstvým maminám a můj obdiv máte všechny - jste tak rozvážné a pohodové. Já si připadám proti Vám jak děsný plašan a občas propadám pocitům, že nic nezvládám.... ☹

gilotek
27. črc 2010

@broukb koukala jsem ti do albíčka, že jsi byla na 4D v gennetu, my tam jedeme koncem září a říkali, nám, že se to málokdy s dvojkama podaří, tak jsem zvědavá a jsem ráda, že vám to vyšlo . Tak snad i nám 🙂

frodo78
27. črc 2010

Omlovám se, že píši jak "ichtyl" - už mě zase manža odhání, že potřebuje na net. Hrůza to pak po sobě číst 😀

monika.tdm
27. črc 2010

@alsou bez pojezdu, elektrika Bosh, to vis, ze jsem necekala na plny kos, sekala jsem ho jen do pulky!!! 😉

monika03
27. črc 2010

@frodo78 já si taky objednávala Dorjana- už jim konečně přišel na sklad a zbývá ho jen zaplatit. 😀 A mám ho jako trojkombinaci i s autosedačkama!!!! http://www.detskyraj.cz/zbozi/9323-dara-dorjan-...

provazek
27. črc 2010

@gilotek My byli také v gennetu na 4D a nic moc z toho nemáme. Setřička s náma měla hodinouvou trpělivost, šli jsme se projít, štouchala do břicha, ale děti se ne a ne natočit. Takže máme jen jednu fotečku co se zadařila - no aspon něco. Tak přeji at máte pak víc štěstí. Je to jinak super zážitek.

gilotek
27. črc 2010

@provazek díky za zkušenost. Když jsme byli s prvním synem tak se to taky nijak extra nepovedlo, ale pro nás to bylo super 😵 No uvidíme 🙂

fiallinka
27. črc 2010

Holky, tak tabulka už beze mne, jo? Pokud to dobře dopadne, tak v prosinci taky třeba budu mít dvojčata, dvojvaječné, vysněný páreček, jedno A a druhé B, akorát budou dva roky od sebe ☹... nebo třeba ještě příště...

***ČEKATELKY***

BASINA - 28. srpna - chlapeček a holčička
MONIKA03 - 30. srpna - dvojvaječné, ???
MRKVICKA28 - 7. září - jednovaječná dvojčata a trojče
ZKA - 15. října - asi holčičky ???
ALSOU - 17. října - dvojvaječná, chlapec a holka?
PAVCAHOLA - 23. října - kluci
BETINA - 24. října - kluci
PROVAZEK - 24. října -
TULANEK - 25. října - holčičky
BROUKB - 27. října - chlapeček a holčička
KAFICKO - 5. listopadu -
CEPECEK - 6. listopadu - dvojvaječná - necháme se překvapit co je v bříšku
BLER - 17. listopadu -
ROZARA - 17. listopadu - dvojvaječná
BEATRICE7 - 29. listopadu - dvojvaječná, ???
SARIK1 - 1. prosince -
BUBISEK - 16. prosince - jednovaječná, ???

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* ROK 2011 *

ANNAMAT9 - 6. ledna -
GILOTEK - 9. ledna - dvojvaječná, ???
JITAKL - 9. ledna -
LENCA78 - 9. ledna -
JARA - 11. února -

alsou
27. črc 2010

@broukb píšeš mi z duše 😀 mám úplně stejné pocity, jsem už úplně neschopná. Po celém dni co lítám s Toníčkem jsem vyřízená. V noci je cesta na záchod nekonečná ( no jako když naklonuješ starou bábu s kachnou dohromady ) 😀 😝 !Ale copak si tu můžu ztěžovat, když jsem teprve v tomto týdnu.
Takže já obdivuju navíc i Moniku03 a Basinu! 🙂

darling007
27. črc 2010

Ahoj Okurka!!! Prosím tě, nevzdávej to! Opravdu... Já jsem taky drobeček, cca 162 cm a 47 kg před otěhotněním, teď mám asi tak stejně... Taky mě varovali před více než jednočetným těhotenstvím. A hele - dneska mám dva kluky, 8 měsíců a jsou to kluci jako buci. Ten start do života byl, pravda, trochu náročnější, ale opravdu nelituju a šla bych do toho znova... Nedej se odradit, tělesná konstrukce nemá co do činění s těhotenstvím... Jestli se mimískům u tebe bude líbit, tak u tebe zůstanou... Držíme palečky!

salu
28. črc 2010

@frodo78 já budu reagovat na ten kočárek - hodně maminek tady píše, že jsou určitě lepší přední otočná kolečka. nezapomeň, že váha kočárku je někdy i 20 kg + 2x mimčo. kočárek by měl být pro tebe lehce ovladatelný a pokud možno i co nejlehčí konstrukce. Samozřejmě je to i otázka peněz. Kočárky lze sehnat od 40.tis. (easywalker) až po 12tis. (dorjan).

Můj favorit byl http://www.dvojcatka.cz/detail.php?zbozi=1855738, ale pozor, je 93 cm široký.
Varianta 78 cm je pak http://www.dvojcatka.cz/detail.php?zbozi=1289663.
Dorjany tu holky mají a jsou s nimi spokojený.

salu
28. črc 2010

Zdraví vás Vlckulka, mají se dobře, ze začátku musely dokrmovat, Verunka byla spáčka a kojení moc nedala. Ale mlíčka má dostatek, tak se do toho holky pomalu dostávají. Jsou pořád v nemocnici, ale snad je brzo už pustí.

monika.tdm
28. črc 2010

@salu dekujeme za info!!! no aspon nekdo ma dostatek mleka!! 😉

basina
28. črc 2010

@frodo78 Já taky reaguji na diskuzi ke kočárkům - teď jsem potkala kamarádku a ta měla: http://www.detskydum.cz/detail/icandy-pear-tand..., který mne okouzlil hlavně tím, že je malý - korbičky i sporťák jsou umístěny na podvozku jednočetného kočárku a při tom to vůbec nevypadalo, že by mimča byla utiskovaná. Je trochu mimoúrovňový, ale to taky bylo v pohodě. Díky velikosti se vejde všude, takže docela zajímavá varianta.
K ceně EW doplňuji, že to, co psala Salu, je hodně extrémní varianta - my máme EW bez autosedaček (ty jsou poděděné), ale se zimníma fusakama, nový EW za 28 tisíc - zkrátka jsme vybrali korbičky z doprodeje.

monika03
28. črc 2010

Čau holky!!!! 😉 Tak hlásím naštěstí zase klidnější noc v porovnání s tou předchozí- sice 5x záchod, ale jinak bez větších bolestí- dokonce jsem vydržela chrupkat do 9hod.!!!!! 😀 😀 😀 A díky tomu mi i krapet splaskly ty moje bambule na nohách. 😉
@alsou mě není důvod obdivovat- fakt!!! Holt někdy je líp a někdy hůř- projdeme si tím všechny. 😉 Dnes je mi hej a včera se objevily i slzičky- to si říkám co budu dělat pak! 😀

monika.tdm
28. črc 2010

Cau tehulky!!!! Nabizim tehotensky pas!!! Velikost L!!!!
http://www.originalnitehotenskamoda.cz/cz/shop/...

Nejak jsem ho nestihla ani nosit!!!! Samo, ze zadarmo, nebo za cokoladu!!!! 😀 Poslu postou!!!!! Treba tady nekomu sluzbu udela, myslim, ze s tatkou dalsi dvojcata neplanujem!!!! 🙂

lenca78
28. črc 2010

@monika.tdm Moni, ten si chci koupit, moc se mi libil. Rada ho zaplatim 🙂

basina
28. črc 2010

@monika03, @alsou Ahoj, já si říkám to samé - není důvod obdivovat! Já mám to štěstí, že mi je relativně dobře, včera jsem vytáhla dvojčata na koncert Gorana Bregoviče, tak to bylo dobré. Jen jsem asi napuchla a v noci taky byla 4x na wc, jak otoky splaskávaly 🙂. K ránu jsem musela zamačkávat hlavičku chlapečka, která šla pod žebra, když jsem vstávala ....jinak bych asi nevstala 😉. Ale když je ta hlava tak vysoko, tak si říkám, že je to pořád dobrý 🙂
A Moni slzičky jsou teď taky nějak víc - pátek byl na to hrozný, teď už je zase fajn 😉. Ale čert ví, co bude odpo 😀

monika03
28. črc 2010

@basina tak jsi mě trošku potěšila- vždy jak mi je mizerně a můj začne poskakovat a neví jak mi pomoct tak si říkám jak jsem příšerná bačkora a co budu dělat až přijde na lámání chleba. Ale jak říkám z toho jsou dny kdy jsem akční a cítím se fajn- úžasné je jak všichni hledí, když někam přijedu a já se vykulím z poza volantu s tím pupkem! 😀 😀 😀

gilotek
28. črc 2010

@monika.tdm Jsem druhá v pořadí 😀

monika03
28. črc 2010

@gilotek já mám ten samý- docela často ho tahám. Potom dám taky vědět jak se ho budu zbavovat.

basina
28. črc 2010

@monika03 Jojo,to znám. Když neusnu po obědě, tak jsem odpoledne neschopná. Ale jakmile jsem odpočinutá, tak to je super. A komunikace lidí okolo mne je teď docela veliká - včera v noci v tramvaji mi nějaký chlapík říkal, to je teda fakt buben, kolik jich tam nosíte???? 🙂 Tak mne to pobavilo....