icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

provazek
25. srp 2010

@gilotek Gratuluji k párečku. My ho čekáme také. Tak at vše pokračuje jak má 🙂

rozara
25. srp 2010

Lita,dekuji za radu. Ja jsem s tim celonocnim tvrdnutim byla u dr.Podival se na mne,rekl,ze se mi cipek nezkratil a pichl mi magnesko a KO za 4 dny.Coz je v patek. Tak si ho pekne podam.Mam ho tvrdy skoro porad. ☹ Normalni to asi neni.

jitakl
25. srp 2010

Ahojka holky
@monika.tdm moc děkujeme za info 🙂
@gilotek a@bejatka333 moc vám holky gratuluji k párečku už abych to také věděla nemohu se dočkat pátku 🙂 jinak já jsem 20+5 a také ještě pohyby necítím 😢
@tulanek nemusíš se bát to víš že vám to hned dám vědět 😀

jitakl
25. srp 2010

jo jinak jsem vám zapoměla říct že jsem přidala nějaké fotečky roztoucího bříška tak jestli chcete tak mrkněte 😀

gilotek
25. srp 2010

@jitakl Moc krásné bříško 😉 Máš ho větší než já 🙂

S těmi pohyby si myslím hlavu nelámej. Asi máš holt větší tukovou zásobu na bříšku a necítíš je.
Doktor ti ozvy poslouchá?

My jsme si ted domů pořídili ten domácí ultrazvuk tak jednou dvakrát týdně posloucháme v posteli 😉 😵

annamat9
25. srp 2010

já cítím pohyby už dva týdny, začalo to nenápadně a teď teda kopou o sto šest, je to vidět i na bříšku...

betina
25. srp 2010

@gilotek gratuluju moc k párečku!!!!

já pohyby cítila asi někdy od 18, ale jsem druhorodička. tak holky dneska jsem tak nakrklá, byla jsem v poradně na té těhu cukrovce, tak jsem čekala 2 a čtvrt hodiny ☹ dostala jsem glukometr a dietu, no ta dieta bude hustá, ale snad už to nějak do konce doklepeme. jinak dr.říkala, že se to u dvojek stává, zvlášt u těch dvojvaječných kvůli dvojité placentě, nerozumím tomu ale...doufám, že ji mít nebudete, není to nic tragickýho, ale měřit se a hlídat..ch jo cho jo 😒

jitakl
25. srp 2010

@gilotek Ahojka že mám větší bříško než ty mě moc nepřekvapuje už vypadám jak malé slůně 😀 já mluvila s Dr a říkal že máme ještě čas na každé kontrole mi poslouchá srdíčka tak snad je vše v pořádku to se uvidí v pátek tak na mě moc myslete prosím

atreides
25. srp 2010

@gilotek jéééé gratulka k párečku 😵 😵 😵

atreides
25. srp 2010

jééé info od basiny 🙂 super, že se kojení daří, se krapet bojím, páč mě všichni straší a docela diví, že věřím, že bych jako mohla kojit 😒 a tandem si nedovedu vůbec představit 😅

rozara
25. srp 2010

☹ .Beti,jakou maš dietu?? Ja mam 325g sacharidů za den.To mi vyhovuje.Akorat ty sladkosti NEE,ale to se neda nic dělat.Aspon,že ovoce mužu. 🙂

betina
25. srp 2010

@rozara tak to bohuželnevím, ale některé ovoce nesmím, výrobky z bílé mouky , i některou zeleninu, neslazený jogurty atd..mám pocit, že není moc toho, co smím ☹

rozara
25. srp 2010

Beti,jestli ti dala dr.rozpis,tak by to tam mělo být napsany.podle toho se to počítá.

betina
25. srp 2010

@rozara se musím podívat, abych taky ten papír našla 😀

rozara
25. srp 2010

Třeba to budeš mít jak já 🙂 Bála jsem se toho,že nebudu nic moct jíst,aby malý měli dost a nakonec je to v pohodě.Aspon mě to stačí.

lita
25. srp 2010

@rozara , @annamat9 - holky, opravdu budte pri tvrdnuti briska opatrne. Mne magnezko vubec nepomahalo, doktor mi ho po propusteni z nemocnice uz ani nepredepsal. Mela jsem klidovy rezim, skoro nikam nechodit a doma delat co nejmene. Trochu to mam popsane v uplne prvnim albicku ve fotoblogu.

majka07
26. srp 2010

ahoj holky, můžu se k Vám přidat, absolutně nečekaně jsme se na úterní kontrole dozvěděli, že čekáme dvojčátka 😅 Takže bude doma veselo, ale všichni to bereme zatím sportovně.

kanegoo
26. srp 2010

Ahoj holky!
Gratuluju všem k úspěšným kontrolám!! Jé, to tady bude párečků 🙂
Mi taky v pondělí konečně potvrdili kávové zrnko - takže bych už taky mohla s párečkem počítat.. I když znám hodně případů, kdy se místo potvrzované holčičky nakonec narodil chlapeček 😀

gilotek
26. srp 2010

****** Č E K A T E L K Y ******

ZKA - 15. října - asi holčičky ???
ALSOU - 17. října - dvojvaječná, chlapec a holka
FRODO78 - 21. října - dvojvaječná, chlapeček a holčička
PAVCAHOLA - 23. října - kluci
BETINA - 24. října - kluci
PROVAZEK - 24. října
TULANEK - 25. října - holčičky
BROUKB - 27. října - chlapeček a holčička
KAFICKO - 5. listopadu - holčičky
CEPECEK - 6. listopadu - dvojvaječná - necháme se překvapit co je v bříšku
BLER - 17. listopadu
ROZARA - 17. listopadu - dvojvaječná
BEATRICE7 - 29. listopadu - dvojvaječná, ???
SARIK1 - 1. prosince - chlapeček a holčička
KANEGOO - 3. prosince - chlapeček a holčička
BUBISEK - 16. prosince - jednovaječná, ???
MATTEKA - 24. prosince - dvojvaječná, ???

**** ROK 2011 ****
Mikii - 2.ledna - holčičky
ANNAMAT9 - 6. ledna
BEJATKA - 8. ledna - dvojvaječná, ???
GILOTEK - 9. ledna - chlapeček a holčička
JITAKL - 9. ledna
LENCA78 - 9. ledna
WERONIKA - leden -
JARA - 11. února
ATREIDES - 15. února - chlapeček a holčička
KATHY.SKAL - 25. února, dvojvaječná
OKURKAA - 1. března - dvojvaječná,
CHROBACEK - 4. března

rozara
26. srp 2010

Ahoj Majko,vítám tě. No,je určitě lepší otěhotnět dřív než ,aby to pak nešlo. 😉 Tak gratuluji!!!

rozara
26. srp 2010

mám dotaz.,co se dává do autosedačky ??? Zavinovačka,fusak nebo je na to něco speciálního??? Děkuji za každou radu.

sarri
26. srp 2010

@rozara
Do autosedačky a i sportovního kočárku se dává buď fusak, kde jsou díry na pásy nebo zavinovačka.
Např.: http://www.krystufek.cz/scripts/podrobnosti.php...

gilotek
26. srp 2010

@rozara My jsme u syna do autosedačky použili jen deku a stačila 😉 A to byl narozenej v lednu 😉

A kor teď když jsme s penězma na štíru určitě nic víc než deku kupovat nebudu 😉

atreides
26. srp 2010

@rozara mám koupeny ta zavinky od emitexu co dávala odkaz sarri, jsou super 😉

@majka07 vítám tě 🙂 jj taky si říkám, že bude doma veselo, a že to asi tak mělo být 🙂

rozara
26. srp 2010

Holky,děkuji. 🙂 Je to milion věcí na ty dvojčátka.Skoro všechno koupit dva krát. 😀 😕 Nevím jestli koupit i dvě hrací deky a ty houpačky-lehátka?? 😨

sarri
26. srp 2010

@rozara
Já jsem třeba houpačku koupila jen jednu, na spaní to moc dobré není a jinak se na tom holky vystřídaly.Hrací deku jsme ani neměli - jenom hrazdičky - jednu klasickou a jednu hrací a svítící. Pak je dobrý kolotoč nad postýlku - ten svého času jezdil i k babičce, hleděly na to jak blbé a usnuly - ten stačí také jeden - do 5m jsem je měla v jedné postýlce. Třeba ty zavinovky do autosedačky se dají dát i místo fusaku do kočárku. Nebo naopak fusak se dá dat do autosedačky, ale ta zavinovka je lepší, protože když už je pak v autě teplo, tak ju rozděláš do stran, což u fusaku nejde.

tulanek
26. srp 2010

@gilotek Jsem se zrovna chtela zeptat,jesli by nestacila deka 🙂 diky za odpoved 😀

sarri
26. srp 2010

Zrovna dnes dávala kolegyně odkaz na moc krásné zavinky/fusaky, tak ho kopíruju. Až na tu cenu nádhera! http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=18861220&tab=1

sarri
26. srp 2010

@tulanek
Holky deka je dobrá, když nemrzne, jinak to chce něco pod záda a spol. Kolikrát jsem je v těch sedačkách nesla celkem daleko k doktorovi, když nebylo kam zaparkovat. Myslím, že nejlepší je pořídit něco univarzálního jak do sedačky, tak do kočárku - většina tak stejně funguje.

tulanek
26. srp 2010

@sarri My jsme poridili fusaky od Emitexu,mam je zakopany ve skrini u zeme,fakt uz se tam nedostanu,ale vim,ze maji ty dirky na pasy v kocarku,to by eventuelne mohlo jit teda i do sedacky,ale musim se podivat,az prijde pritel z prace,jak se ohnu,nedycham 😝 😝