icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

majka07
2. lis 2010

tak co se týče plen tak bych mohla látkovat 😀 Mám jich snad taky okolo 60 kusů, asi 20 jsem jich teďka dostala od známé 😀

japeni
2. lis 2010

Přidala jsem si do profilu fotku,tak se nelekněte 😀 😀

darma
2. lis 2010

Ahoj holky, tedy, chodím sem každý den kouknout, ale teda, stíhat vás, to je něco 😀

@sovicka_ koukám, že už ti holky odpověděli - taky si myslím, že ten plast to vydrží...děti se o to vlastně jen opírají. Žádndý eshop zatím vybraný nemám, ale ceny se pohybují 14500 - 15000 za sporťák, doufám, že v tom lednu něco sleví, přece jenom už to bude zase starý typ.
K tomu oblečení - už jedno děcko mám, takže zúročím zkušenosti a myslím si, že bodýček není nikdy dost!!!! zpočátku to bude fofr a nebude čas na praní a žehlení - nehledě na to, že prát pro mimča budeš zvlášť, tak aby se naplnila pračka - já počítám s 16ti bodýčky 56 - samozřejmě z MMB, H&M zavinovací - všechny s dlouhým rukávem - mimča to určitě unesou, jsou rádi v teple. číslo 62 taky chci hodně, pak už budu ubírat. Plenek mám připraveno 40.

Už jsem to tu jednou psala, holky, dejte si pozor, aby bodýčka byla dole hodně vykrojená - proto chci H&M - až budete dávat plenku navíc, líp se to zapíná - u malýho jsem se vyškolila.

darma
2. lis 2010

@sovicka jo a k těm problémům...no od začátku furt krvácení...ale už je to dobrý, musím to zaťukat 😉

darma
2. lis 2010

@lintea také tě vítám a přeju bezproblémové těhotenství

@eshta pozorně sleduju, co píšeš, budu na tom podobně, jsi dobrá, jak to zvládáš 🙂

lintea
2. lis 2010

@darma děkuju za přívítání, doufám, že to bude všechno v pořádku, tak nějak jsme si už zvykli na dvě 🙂
@sovicka pěknej seznámek, snad nevadí, že budu trochu opisovat, ale přesně takový informace sháním taky, já mám teď termín posunutej na konec května, tak to bude podobný😀

hanula83
2. lis 2010

Potvrzuju, co říká Darma, bodyčka u stehýnek vykrojená, my máme teď velikost 86 a máme bodyčka z Globusu 86/92 a přes stehna jsou nám těsná a musím je zapínat už jen na prostřední patentek... Jinak u nás na diskuzi zrovna včera dávala Petranela tip na takové prodlužovátko bodyček, je to právě pro tyhle případy 🙂... tak koukněte.

Holky, kdybyste některá sháněla monitory dechu Respisense, tak já budu prodávat, jsou kupované letos v únoru a byly používané velice málo jen když jsme spaly u babičky, doma máme Nanny.

monika.tdm
2. lis 2010

Holky nebudete tomu verit, ale nechavejte si vsechny ucty z nemocnice, normalne mi dnes prisel dopis, ze jsem nezaplatila regulacni poplatek!!! No jeste ze jsem si nechala ucet!!! 😀

monika.tdm
2. lis 2010

Jo a take si nekupujte chuvicky Avent!!! Instaluji je tady dle navodu a ony funguji jen 15 minut pak negujou!!! A takove prachy to stoji!!!

pavlliina
2. lis 2010

@monika.tdm Prý jsou dobré chůvičky Philips 🙂 Tak se chystám na jejich koupi, ale řeším jestli by nestačily použitý 😅

monika.tdm
2. lis 2010

@pavlliina To jsou ony philips Avent, ted jsem je malem vyhodila z okna!!!

pavlliina
2. lis 2010

@monika.tdm Fakt jsou na prd? Já na ně slyšela samou chválu 😅

monika.tdm
2. lis 2010

@pavlliina Ted to tady zkoumam na netu a zavrela jsem debil stranku, kde frajer pise, ze jim je rusila i pracka!!!

monika.tdm
2. lis 2010

@pavlliina Chapes to??? Chuvicku mimo civilizaci??? To abych se z Praglu odstehovala na samotu u lesa!!!

http://www.detske-chuvicky.cz/649-t.html

Já myslela, ze ta chuvicka je k rodinnemu domku, prece si nebudu kupovat chuvicku do garsonky!!! No proste to zajdu vratit!!!

dana24
2. lis 2010

@monika.tdm Tak to je síla,co se dokáže prodat.. 😒 Já myslím,že to není normální,že na nich bude něco špatně a vymění ti je za nový

monika.tdm
2. lis 2010

@dana24 No jeste to necham prozkoumat manzela a pak s tim neco provedu!!! Zlate vysilacky motorola, to muzou holky spat od baraku 5 kilometru!!! 😀

pavlliina
2. lis 2010

@monika.tdm A co ti to ty chůvičky dělají? Přestanou vysílat po 15 minutách? 😒 Já fakt byla rozhodnutá pro ty Philips 😕

monika.tdm
2. lis 2010

@pavlliina No prestanou vysilat a blika to hnusne cervene svetlo a to je mam v elektrice, takze baterkama to neni!!! 😠

mikii
2. lis 2010

@hanula83 jé tak to se máš,že máš hodné holky...
Ještě můžu se zeptat na rozměr té ohrádky ??

mikii
2. lis 2010

Holky,já byla dneska ráno v Tchibu nakoupit nějaké zimní oblečení na hory. Ale co tam bylo za hrůzu a skoro všechny velikosti vyprodané.... A taky na mě koukali jak na exota,který si bere do kabinky kalhoty a bundu. Ale mám nakoupeno a snad nám ty hory v únoru vyjdou.

A pak jsem ještě byla u obvodní, a ta byla super. Její dceři se narodili dvojčátka holky v létě. No a ještě mi volali z trombocentra, že mám nějaké špatné výsledky ze včerejška tak tam musím zítra zase jet. Tak mám radost. Tento týden toho moc nenaležím. Toto zase schytám v pá na ko.

gilotek
2. lis 2010

Ahoj holky, tak jsem dnes byla na ultrazvuku a oba mimískové mají cca 1600g 🙂
Kluk 1,6kg a holčička 1,64kg Takže rostou krásně stejně a odpovídají 31. týdnu 😎

Jsem moc ráda. Ted je tam už jen ještě pár týdnů udržet 😅

gilotek
2. lis 2010

Jinak oba dva jsou příčnou polohou, takže asi císař jistej, už se prý neotočí 😔

mikii
2. lis 2010

@gilotek gratulace ke ko 🙂 třeba se ještě otočí. Já je mám pokaždé na ko jinak. Tak jsem zvědavá na pátek. A v neděli jsem měla takový žbluňk večer v břiše, že si myslím, že se holka otočila.
Já teda doufám, že kluk už bude mít 2kg. Teda doufám...

eshta
2. lis 2010

@janakar Díky janakar 🙂 Už jsem koukala dřív, že máš dětičky ještě věkově blíž od sebe než já..jsi opravdu moc dobrá, jak to zvládáš 🙂 Já si to teď upřímně nedovedu bez pomoci představit. Mamča mi opravdu hrozně pomáhá a můj muž je úžasnej, už mi v Egyptě zařizuje paní na hlídání, která k nám na pár hodin denně bude chodit, abych se někdy mohla věnovat i 100% Karímkovi (plavání, odrážedlo...) a plus bude Karim chodit na dopoledne do školky.
Ale opravdu obdivuju všechny, co takovejhle šibeniční věkovej rozdíl mezi jedním dítětem a dvojčatama zvládají samy 🙂
Co se týče neizolování staršího dítěte a zapojování ho do aktivit kolem miminek s tebou úplně souuhlasím. Já jsem Karímkovi koupila modré miminko bratříčka s kočárkem a dostal ho ode mě a miminek, když jsme přišli z porodky a taky si ho nosí a chová, ale bohužel je opravdu hrozně nastydlej a pediatrička mě dost upozorňovala, ať je teď držím od sebe, jinak skončím s mimčama v nemocnici pokuď to chytěj. Jako na pěst musí onemocnět teď 😢
Ale dost mě pobavilo, jak ta tvoje holčička cvičí s panenkou vojtovku 😀 😀
Na přebalování bratříčka panenky se taky chystáme 🙂
Ať ti dětičky krásně rostou a zvládáš vše s klidnýma nervama 🙂

eshta
2. lis 2010

@darma Ahojky, snad bude už líp, až se trošku zaběhneme..ty první hodiny doma byly pro mě dost psychicky náročný, ale hormony prostě zapracovaly 😠 musím se prostě naučit dělit čas mezi děti rovnoměrně a spravedlivě a nic si nevyčítat..jinak to nepůjde..měj se fajn a přeju jen pohodový těhu 🙂

@gilotek Gratuluju ke kontrole 🙂 teda tobě rostou podle tabulek, krása, jen tak dál 🙂 A císaře se kdyžtak neboj, fakt se to dá zvládnout v poho 🙂
@mikii Mikii díky moc, sarri pak napíšu..tak na příští kontrolu tfuj, tfuj, tfuj..ať máte krásný váhy a nález je ok 🙂

hanula83
2. lis 2010

@pavlliina Pavli, my máme chůvičky Philips, jsou dobré, akorát my je nepoužíváme, protože když se něco v pokojíku děje, tak to spíš slyšíme "reálně", než se to ozve z chůvy..

hanula83
2. lis 2010

@mikii Ohrádku máme 1,87 x 1,87 m, je prostorná a dá se dát do různých tvarů... ale my teď využíváme jen čtverec 😉

atreides
2. lis 2010

ahoj holky,
koukám, že řešíte chůvičky, sestra má tyto, dělá je firma co vyrábí vysílačky, mají neuvěřitelný dosah a sestra si je moc chvílí .... osobně mi přijdou lepší než naše Phillipsky
http://www.detske-chuvicky.cz/p/brondi-bm-10

atreides
2. lis 2010

@gilotek gratuluju ke kontrole 😵 císaře neřeš, zbytečně se budeš stresovat, hlavně, že budou zdraví a podle mě je lepší plánovaný císař, než akutní, kdy o sobě nevíš 😉