icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

maruja
22. lis 2011

@amallie ja přijela o půlnoci a porodila jsem 21:20 a bez epi, ten jsem nechtěla. A když teď půjde vše OK tak to zvládnu zas. Snad budou dobře otočený

veronika.m
22. lis 2011

Ahoj holky, já rodila před tím taky normálně a měla sem super porod. Ve 2 ráno jsme přijeli do porodnice a ve 2.36 se narodila takže sem si ty nej kontrakce odbyla v klidu doma. Taky bez epidurálu a nástřih v pohodě, normálka sem odešla ze sálu po svých. Jinak sem strašnej srab, bojím se i injekce natož epidurálu do zad. To bych omdlela. Ale zase sem si řekla že u těch dvojek je to takový jiný. Hlavně chci rodit okolo 36tt abych byla ještě schopná vůbec chodit a nebyla jak velryba a taky neznám moc případů kdy se dvojky narodily přirozeně. Stejně to po kontrakcích třeba zakončili sekcí což mi přijde úplně nejhorší si vyžrat obojí. A když je císař plánovaný tak ta jizvička je fakt malinká a je to většinou v pohodě. Když se to dělá narychlo tak je to už horší. Taky se bojím ale zvládnout to musíme. 😀

amallie
22. lis 2011

@maruja já jsem byla v pohodě bez epi, pak jsem si blbec nechala píchnout vodu a přišly takový kontrakce, že jsem začala omdlívat a blít, takže mě epi zachránil, bych tam zdechla 😖 😀 ale chci to zvládnout zas, když se otočí

@veronika.m no jo, čoveče, ale při císaři ti taky dají injekci do zas a pořádnou a k tomu horu dalších 😲 krom toho to prostě pro děti není přirozené, jsou v břie a najednou šmik a nějaký pařáty je tahají ven, nic nevědí, nic netušili, prostě proti přírodě 😖 já chci čekat, až se to aspoň spustí samo, i když samozřejmě pokud nebudou ve 36+ otočený, čekat mě nenechají, si nedělám iluze
tak aspoń, ať tam vydrží co nejdéle, tahat je dřív je taky blbý

veronika.m
22. lis 2011

@amallie já vím při císaři bych chtěla jen epidurál to víš že se bojím ale nechci si vyžraž všechno. Bojím se i komplikací že když porodíš jedno normálně a druhý se najednou přetočí jinak jdeš pod kudlu hned, nebo jestli se ho budou snažit otočit. Já to chci mít v klidu, pěkně naplánovaný vědět co mě čeká a zas po císaři nebudou zmuchlaný 😀 Né fakt, kdyby mi někdo zaručit hladkej průběh se šťastným koncem rodím normálně to je pohoda, ale to se nestane takže to chci mít tak trochu pod kontrolou. 😀

amallie
22. lis 2011

@veronika.m holka, ale to ti nikdo nezaručí ani při císaři 😖
kamarádce takhle například hnisala jizva dva měsíce 😖
nicméně, nelze dopředu předvídat ani předpokládat, musíme se akorát modlit, ať všechno dopadne dobře 😉
já tady se bojím kuchání a nakonec budou na štorc a mám to jasný 😀

luciferka29
22. lis 2011

@veronika.m @amallie holky vůbec se nebojte císaře není to žádná hrůza, já měla 30 hodin bolesti a pak akutní císař v celé narkoze, jizva trochu bolela ale bylo to v poho, teď po dvou letech nejde vůbec vidět a to jsem rodila jenom jedno mimi, pro mě byl císař vysvobození, a na nohách jsem byla dřív jak holky po epidurálu

amallie
22. lis 2011

@luciferka29 ale prej to děsně bolí to břicho rozřezaný potom ☹ a co třeba chodíme na plavání a jsou tam matky po císaři, tak mají jizvy ošklivý, nad nima jim visí kůže a i dost tlustý a tak vůbec, já se toho bojím šíleně, kéž bych nemusela
to byla moje první myšlenka, když jsem viděla ty dvojčátka na utz, šok a hned myšlenka, aby mě kvůli tomu nechtěli kuchat, toho se úplně děsím

maruja
22. lis 2011

@amallie klídek 😉 třeba budeš rodit přirozeně. A některým to vysí i bez císaře 😀

ladybugie
22. lis 2011

ahojky, tak mám za sebou opět víkend na infuzích ☹ No co, už se blížíme do finále, tak to musím nějak vydržet.

Co se týká toho porodu. Já rodila dceru před rokem normálně 8hod a pohoda. Dvojky budu mít asi císařem. Jeden je samozřejmě koncem pánevním a druhý příčně. Ještě sice mají čas se nějak porovnat, ale vzhledem k tom, jak málo místa tam mají a při mým štěstí se už neporovnají 🙂
Jo, jeden má 870g a druhý 960g. Jsou to pořádný mužský 😀

maruja
22. lis 2011

@ladybugie proč na infuzích?? Kluci jak buci

ladybugie
22. lis 2011

@maruja falešné kontrakce před ukončeným 37tt. Už jsem tam ležela 2x. Poprvé v 17tt a teďka. Vždycky přes víkend si mě položí, píchnou infuzi s magneskem a za dva dny jdu domů.

luciferka29
22. lis 2011

@amallie v plavkách to nemůžeš vůbec poznat i když mám hodně nízké kalhotky tak to nejde vidět, a když je uplně oholeno tak je tam jenom malá čárka a malá měla 4kg a 55cm takže macek

maruja
23. lis 2011

@luciferka29 ahoj tak jak to dneska dopadlo?????

luciferka29
24. lis 2011

@maruja dopadlo to dobře aj na utz aj z krve, jenom u jednoho nemohl najít druhou arterii u pupečníku, ale říkal že to nic neznamená že může být vidět později, tak snad příště bude 🙂

luciferka29
24. lis 2011

holky co říkáte na kočárek dorjan?

ivetm
24. lis 2011

Ahoj holky,
nemáte některá zkušenost s Bugaboo DONKEY pro dvojčátka? děkuji

maruja
24. lis 2011

@luciferka29 tak to je super 😀 ono u jednovajek je to dost nepřehledný, jsou blízko sebe a není pořádně vidět. tak jak budou příště jinak natočený tak bude vidět víc

luciferka29
24. lis 2011

@maruja náhodou je pan doktor chválil že spolupracovali, kdoví jak dlouho budou spolupracovat 😀

luciferka29
24. lis 2011

@maruja už máš vybraný kočárek?

zvalentova
24. lis 2011

ahoj holky 🙂

zvalentova
24. lis 2011

@luciferka29 ahojky, Dorjan mám jako horkého favorita

maruja
24. lis 2011

@luciferka29 no ták, hlavně ať spolupracujou dlouho 😀
jinak kočár je kapitola. My asi půjdem do Easy Walkera, manžel říká, že má nejlepší konstrukci. A 2 kamarádky ho maj a jsou spokojený. Jedna má už 2letý děti a v poho se vejdou a ani nebudou kupovat golfky.

veronika.m
24. lis 2011

Ahoj holky, já uz mám v kočárku jasno na 100% půjdu do toho Buggaboo donkey.

veronika.m
24. lis 2011

@zvalentova Zuzi kdy jdeš na utz? To už budem možná vědět co to je viď? Necháš si to říct ne? Já jo jdu v úterý tak možna uz něco bude vidět 😄

maruja
24. lis 2011

@veronika.m ten u nás neprojde, a ani mě se nechce do kočáru tak drahýho

luciferka29
24. lis 2011

@maruja ten vypadá dobře ale je dražší taky by se mě líbil, tak přemýšlím o použitém. Lepší kvalitní použitý než nový nanic, dají se na něj i sedačky?

zvalentova
24. lis 2011

@veronika.m Veru, mám 8.12. klasický u své MUDry, velký v Gennetu až 16.12., aby tam bylo vůbec něco vidět 🙂
Rozhodně chci vědět o to bude, klidně si počkám ještě pár dní, ale chci jistotu. Ne aby to místo Petra byla Petra. 😀

maruja
24. lis 2011

@luciferka29 jdou i autosedačky 😉 a je jich hodně i bazarových

luciferka29
24. lis 2011

@maruja to je super

luciferka29
24. lis 2011

@veronika.m @zvalentova včera jsem byla na NT screeningu a už mě řekli co to bude, vy jste dál tak už by to měli poznat ne?