icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

stanpetr
18. říj 2012

@jouda ja bych teda mensi nez 50 nekupovala...
ty deti ze zacatku fakt hrozne rostou...holky napr. v 6 tydnech mely o 10 cm vic, nez kdyz se narodily...

evikj33
18. říj 2012

@stanpetr Díky za Tip,manža už přihodil,tak snad to klapne,nebyl žádný zajemce 🙂 A hned měl plno kecu nco to jako potřebuju,že u maleho jsem to neměla-prostě chlap Grrr

zvalentova
18. říj 2012

@jouda
@stanpetr to záleží na každém, já měla některé kousky i 44 a byla jsem za ně ráda. 😉

jarkalada
18. říj 2012

já bych kupovala jen tu padesátku. Pokud se narodí menší, tak jste stejně nějakou dobu v nemocnici, než "dorostou" - a v té době vám mm nebo někdo může fakt jen pár kousků třeba v č.46 sehnat. My byli taky malinký, ale když jsme přišli domů, dávala jsem vel.50. Sice to měli větší, ale aspoň jim to bylo dýl 🙂

stanpetr
18. říj 2012

@adriene fiha...ted se divam do diskuze na par stranek nazpet a dovidam se ze cekas jednovajky...po umelku....fiha to je opravdu raritka 🙂 pri zavedeni dvou to mohly byt klidne ty trojcatka....

adriene
18. říj 2012

@stanpetr 😀 no prave... chtela jsem predejit vycecetnemu tehotenstvi, tak jsme tam soupli "jen" jedno a takhle to dopadlo... 😅 byl to sok! Ale vetsi by byl, kdybych tam nechala dat 2... trojcatka, ctyrcatka... 😀

froka
19. říj 2012

Ahoj holky, dnes jsem byli na pohotovosti kvůli nočnímu slabému špinění. Konečně kvalitní utz, který se dr. podařilo natočit tak, že pěkně viděla i toho druhého prcka. Vetší prcek je dle CRL 3,41cm a odpovídá 10+2tt a menší prcek je 2,96cm a odpovídá 9+6tt, takže je o 3dny menší. Není zase tak menší jak to vypadalo, ale má zřetelně menší ten gestační váček a tím bych řekla, že i vlastně méně plodové vody. Jestli to nějak vadí se dozvíme asi až na genetice. Nevíte o tom někdo něco? Díky! 🙂

adriene
19. říj 2012

@froka Predevsim jsem rada, ze je vse v poradku a uz nespinis? uffff... to by me take vynervovalo 😖
Jinak rozdilnou velikost asi resi, ale zalezi jak u tebe ty mrnousci vznikly... podle me, pokud by byly 2vajecny, tak by to nemuselo vadit, protoze se to jedno kohlo oplodnit i o neco dele... ? Pokud by byly 1vajecny, tam se to hlida hodne a rozdilna velikost plodu i plodove vody se meri, mely by ty cisla byt pokud mozno co nejvic shodna.... Ale jak rikas, nejvic rozhodne genetika 🙂

froka
19. říj 2012

@adriene Ne po špinění naštěstí ani památky, bylo to jen v tu noc. No právě, že v pondělí dr. napsala jednovaječné a dnes říkala jiná dvojvaječné. Kdyby to byly dvoj tak se nebojím, ale u těch jedno by to mohl být ten "transfuzní syndrom dvojčat" a to by byl asi průser ☹

adriene
19. říj 2012

@froka Ale zas myslim, ze ten transfuzni syndrom by nezacal tak brzo.... a placentu mas jednu ci dve? To uz by mohlo byt videt... On zpocatku ten vyvoj muze byt i rozdilny a to druhe to muze hezky rychle dohnat 😉

froka
19. říj 2012

@adriene Amniové vaky jsou určitě dva, ale s tou placentou, jak říkám, v pondělí říkala dr. monochoriální biamniální a dnes na utz jiná dr. bichoriální biamniální, takže babo raď. Ono to druhé o moc menší není, to je asi normální, ale jde spíš o ten vak, že je o hodně menší. Je to jakoby to první tam mělo bazén a to druhé lavor. ☹

adriene
19. říj 2012

@froka Nech to na ten screening... at se poradne mrknou a pomeri 😉 A do te doby budeme drzet palecky 🙂

evikj33
19. říj 2012

@froka Jj nech to na pořádné vyšetření,jinak ti s toho pujde hlava kolem-co dr.to jinej názor a ty se v tom pak nějak orientuj.Hlavně že jste zatím Ok a ten rozdíl je opravdu minimální.Držíme pěsti at už jsou jen dobré zprávy a hezky pokračujete. 😉

vecernice
21. říj 2012

@froka ahoj, nostalgicky jsem nakoukla na dvojčátkovou tému, a viděla tvé obavy. tak tě jdu snad uklidnit, já mám jednovajky (potvrzeno z porodní z právy, v těhu se doktoři nemohli shodnout), v 11tt měli rozdíl velikosti 0.3cm, takže přesně jako ty 🙂 jeden měl 32mm, druhý 35mm. taky jsem se bála těch rizik jednovajek, ale vše dobře dopadlo ač se na svět drali dřív.
a všechny co čekáte dvojčátka, vůbec se neděste ale těšte se, je to ten nejúžasnější dar pozorovat dva človíčky naráz, i to, jak jsou nerozluční, jak se mají rádi a jak se rvou 🙂 na začátku mne to vyěsilo a to pekelně, te´d bych neměla ani za nic 🙂

adriene
21. říj 2012

@vecernice Dekujeme za zpravu 🙂 Take cekam jednovajky a i kdyz jsou obavy, jak pises - tak se moc tesim 🙂

stanpetr
21. říj 2012

@froka @adriene holky nebojte vsechno dobre dopadne jako u mne a @vecernice , ta velikost se tam hodne hlida....pokud si dobre pamatuju tak mi v rizikove poradne rikali, ze se zacina resit rozdil, kdyz se blizi ke 30%...

hanula83
22. říj 2012

Ahoj holky, nechci vám tu vpadat, ale nesháníte některá postýlky? Mám dvě stejné, v docela dobrém stavu, určitě se najde nějaký škrábanec, ale jinak funkční, mají stahovací bočnici, bohužel asi jen o 8 cm, jsou včetně matrací, cena celkem 1000 Kč. Podmínkou je ale vlastní odvoz, Olomoucko. Fota můžu dodat tento týden.

evikj33
22. říj 2012

@stanpetr Tak Kojo polštář už mám doma, zkoušela jsem nafouknout a zdá se Ok.Takže díkec. @hanula83 nabídka super,ale promně bohužel pozdě už mám nacestě.

hanula83
22. říj 2012

@evikj33 Díky, neva 😉

stanpetr
23. říj 2012

@evikj33 supr, urco budes spokojena, az ho vyzkousis 🙂

roby
23. říj 2012

Ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat do diskuze🙂 Čekáme jednovaječná dvojčátka mo-bi (1 vnější plodový obal, 1 placenta, 2 vnitřní plodové obaly) po IVF, kdy nám bylo transferováno 1 embryo, které se pak rozdělilo🙂. Dnes jsem 11+1tt, zatím je vše vpořádku, jen jeden prcek je pořád o 3 dny menší, ale prý to nevadí. 31.10. jedeme na genetiku a screening v I.trimestru, tak tam se uvidí, jak to vypadá. pokud vše bude O.k., čeká nás riziková poradna. Doma máme už dvouletého klučinu, poté nás potkal potrat v 18.tt kvůli nějakému zánětu a pak potrat někdy v začátku, ani jsme nevěděli, že jsem těhotná, jen pak v krvi bylo pozitivní HCG. Takže teď máme obrovskou radost a těšíme se, i když je to všechno daleko a hodně rizikové, ale snad už máme smůlu vybranou a tentokrát bude vše vpořádku.

barusmackova
24. říj 2012

@roby ahojda ja jsem dnes 8+3tt a cekame prirozenou cestou dvouvajecne dvojcatka 🙂

adriene
24. říj 2012

@roby Ahoj a vitej 🙂 Tak to jsi na tom jako ja 😉 Tez cekam 1vajky po IVF, kdy jsme vlozili jen jedno embryo 😉 A tez mame stejne usporadani obalu a 1 placentu 😎 Budu ti drzet palce na screening!

@barusmackova Vitej 🙂 Dvojvajky prirozenou cestou, gratuluji 🙂 Drzim palce, at vse probiha tak, jak ma 🙂

barusmackova
24. říj 2012

@adriene malý velký zázrak 😀

evikj33
24. říj 2012

Hezké ráno všem 🙂 @roby Gratuluju k broučkum a přeji pokud možno pohodové těhu. @barusmackova Vítám tě a také gratuluju ke dvěma broučkum,tak at máš klidné těhu a užíváš si to až dokonce(teda u dvojek spíše co nejdéle to pujde) 😉

barusmackova
24. říj 2012

@evikj33 máím trochu strach ale kdo tu nemá že? snad bude vše v pořádku a budou naše děti zdravý všechny jsem ráda že tu se gratuluje a ne jako na jiných forech jsou všichny v šoku a píšou jestli je k čemu gratulovat takový lidi nechápu teda

evikj33
24. říj 2012

@barusmackova Ja myslím že si musíme pogratulovat v dnešní době je uspěch mit aklespon 1zdravé miminko a nám se povedla hned Dvě 😀 vám navíc přirozeně.Já mám prvního syna přirozeně a pak se něco porouchalo a už to nešlo,tak jsme došli až k IVF a teprv jsem pochopila jaký je to boj o miminko 😔 ale jsem ráda že se povedlo a že čekáme dvě-no nazačátku jsem měla trochu šok,ale postupně jsem se začala těšit a hlavně bát at je vše v pořádku a dojdem do ucházejícího tt.Ani u jednoho miminka ti nikdo nezaručí že bude vše OK a pujde hladce a já si s našim malým křiklounem užila své-byl hyper.a ještě málo spakl a hodně se vztekal,ustálilo se to až po 3roce,takže pohodov miminko znám jen s rodiny 😅 A hlavně nechápu jak někdo muže odsuzovat něco co nezažil,je to náročnější to nikdo nepopírá,ale dává to zas spoustu krásných okamžiku a radosti jak si spolu pak hrají a jací jsou partáci-mám bratrance dvojčata dnes už je jim 31 ale pořád si rozumí a drží přisobě. 🙂

barusmackova
24. říj 2012

@evikj33 já mám první holčičku narozenou v 35+6 tak mam obavy aby dvojčátka se udržely alespoň takhle dlouho ale to si mě asi pohlídají

froka
24. říj 2012

@roby Ahoj, gratuluji ke dvojčátkům. My jsme se o tom, že jsou dvě dozvěděli až na kontrole v 9+5tt. Když jsem četla tvůj příspěvěk, tak jsem chvilku myslela, že čtu svůj 😀 U nás je jeden prcek taky o 3dny menší, což vůbec nevadí, ale na utz to vypadá jakoby měl menší gestační váček (neboli jeden plave v bazénu a druhý v lavoru), je ale možné, že je to tím, že je schované a ultrazvuk ho vidí pouze z jiného úhlu (toť ale jen můj názor jelikož jsem na netu našla foto z utz, který vypadá skoro stejně jako ten náš, když jsou zobrazováni prcci zvlášť a na další fotce, kde jsou spolu, už mají ten váček oba stejný). My jsme také už 2x o miminko přišli. Poprvé v 18tt kvůli infekci a odtoku plodovky a podruhé to bylo MA. Máme tedy trošku podobný osud. Akorát my jsem teď otěhotněli přirozeně a dvojčátka vypadají na dvojvaječné. 🙂 Tak hodně štěstí! Drž se! 🙂

zikinka
24. říj 2012

@roby
@barusmackova ahoj holky, gratuluju ke dvojčatkum 🙂!! také čekám, o víkendu budu mít dokončený 20tt. Zatím je vše v pořádku, tak si moc přeju aby to tak bylo nadále. Vám držím také pěstičky ať se mimča vyvíjejí a rostou a vy jste v pohodě a zdravé!