icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

koksi
17. led 2013

@adriene na kojení mám ten koj.polštář pro dvojčata takže s ním to snad bude brnkačka a po těch tvých zavinkách už pátrám...taky se mi nechtějí kupovat nové tak uvidim jestli budu mít štěstí ,-)

adriene
17. led 2013

@koksi Jako rozhodne chci zpocatku zkusit kojit tandem... ma to spoustu vyhod, hlavne tech casovych 😉 snad to pujde... kdyz ne, tak se to hold nejak upravi... dulezite hlavne je, aby se vubec spravne spustila laktace 😉
@dolcevitav V praze bydlim na Strossmayeraku, ale po porodu se stehujeme na Melnik. No a minule jsem jela za kolegynema do prace... do nemonice v Krci, pracuji tam 🙂 ty bydlis adi hned vedle 😉

adriene
17. led 2013

@koksi Mam ho tez, tak budeme stejne vybavene 😀

dolcevitav
17. led 2013

@adriene jj bydlím kousek od nemocnice 🙂 ....a ještě sem se chtěl zeptat už máš postavené postýlky??

adriene
17. led 2013

@dolcevitav 🙂 ano, mame vse hotovo. Pokojik je v albu 🙂

dolcevitav
17. led 2013

@adriene já právě nevim kdy manželovi říct aby to smontoval a tak....tak asi bude mít o víkendu práci 😀

adriene
17. led 2013

@dolcevitav Ta montaz je jednoducha... teda alespon tech nasich byla 😉
Chtela jsem mit brzy vse hotovo, kdyby nahodou... ale zatim to musim zaklepat... vypadam na slonici 😀

dolcevitav
17. led 2013

@adriene no u těch našich to taky celkem jde ale manžel to aspon utáhne ty šroubky a tak a hlavně potřebuju přestěhovat pár skříněk ....no nic jdu připravit večeři....tak se mějte a držte se ...ahojky 🙂

koksi
17. led 2013

@dolcevitav jejda a nemáte na postýlky ještě čas?? 😀 já např.jsem toto vůbec neřešila 😀DD v dosavadní postýlce co máme v ložnici spí ještě 2letý syn.. a asi až se dvojky narodí tak pomaže už do velké postele a bude ,-) navíc co tak vím od mamin jiných co mají dvojčátka..ze začátku stačí i jedna postýlka... vlezou se tam obě miminka krásně , navzájem se cítí a člověk nemusí mít roztahané hned dvě postýlky najednou ,-) tak to budu řešit já a až po nějakém čase smontujeme druhou... no vlastně smontovat druhou bude muset manžel stejně hned protože budeme mít zatím jednu v ložnici, která je v patře, a druhou v obýváku v přízemí abyh měla dvojky i přes den na očích.... 😉

koksi
17. led 2013

@adriene mě se laktace už spustila 😀 když se sprchuju tak teplá voda dělá divy...není to přímo teda mléko ale mlezivo určitě 😀 takže já jsem připravená a už aby to bylo..ještě 14dní a hurá děti ven ...taky jsem jak hrošice a těším se jak si lehnu konečně na břicho nebo i na bok ale až se budu moct otočit ze strany na stranu aniž bych musela cokoliv nadzvedávat 😎

adriene
18. led 2013

@koksi Tak u tebe to bude rychlejsi start s laktaci... prece jen uz mas 3 deti 🙂 Mne se zatim jen stalo, ze jsem mela 2x mokry flek na tricku... tak zaklad tam snad bude. Spis mam obavu z te sekce, aby mi to nejak neovlivnilo start te laktace... 😕

dolcevitav
18. led 2013

@koksi možná čas je ale chci mít vše připravené.... 🙂

jannysek
18. led 2013

@koksi taky jsem si myslela, že budou obě holky v jedné postýlce, ale jak šermujou ručičkama, tak se budili, navíc monitor snímá dech, al nerozezná kdo nedýchá ( v nejhorším případě, mám to odzkoušený na dvoudeskovým monitoru, takže každý šel do své postýlky a pořídila jsem zvlášt monitor
@adriene u malýhp jsem se po sekci nerozkojila, te´d po druhé jo, ale jistě je to včasným přiložením což v prvním případě nebylo(měla jsem celkovou narkozu) a častým přikládáním a důslednou technikou kojení(pomůžou lakt, poradkyně v porodnici, na Obilňáku v Brně jsou skvělí, u Milosrdných bratří v Brně naprd). To je moje zkušenost

adriene
18. led 2013

@jannysek Tak co se laktacni poradkyne tyce, to uz mam zajisteno... domluvila jsem se dopredu. Uvidime, jaka bude realita 🙂
Take mam pripravene 2 postylky, uz kvuli monitorum dechu, ktere jsem 100% chtela mit... tak ozkousim v praci 😉
@dolcevitav Tez jsem vse pripravovala hodne dopredu... clovek nikdy nevi, kdy porodi a jak na tom pozdeji bude... tak pro me jistota "hotovo" je proste uklidnujici 🙂

dolcevitav
18. led 2013

@adriene přesně tak člověk nikdy neví co a jak bude a proto chci mít hotovo co nejdřív a ne to pak nahánět na poslední chvíli 🙂

koksi
18. led 2013

@adriene no právě, že jsem z toho byla taky pěkně vyjukaná. Toto se mi při žádném těhu nestalo. V knížkách furt psali , že před porodem když si zmáčkneme bradavku začne vytékat mlezivo a mě furt nic až teď...asi tělo ví, če to jsou dvojčata tak už se radši připravuje 😀DD jinak pro mě to byla fakt novinka 😀 no každé těhu je opravdu fakt jiné 😉

koksi
18. led 2013

@dolcevitav tak jako nakoupeno mít člověk může že to je jasný ale že bych to montovala 4měs.dopředu to asi ne. Tak proto mi to přišlo brzy... u prvního jsme to dokonce řešili tak že já ležela v porodnici, v komodě bylo vše vyprané vč.ložního a manžel za tu dobu co jsem tam ležela postýlku smontoval, povlékl, dal nebesa... prostě bylo to překvápko jak pro mimčo..které z toho nic nemá, tak pro mě... ,-) Já bych to právě zase takto dopředu neřešila jelkož se stejně práší atd.. tak abych měla 4měs.povlečené postýlky a pak se znám, že bych to stejně vyslíkla a před porodem vyprala aby to opravdu bylo čistý 😀 ale je to člověk od člověka to je jasný a já mám 14dní před porodem a jak jsem psala vžýše...v postýlce nám spí ještě nejmladší 😀D takže jak budu v porodce tak bude opět na manželovi posunout rošt nahoru, převlíct ložní, nachystat to a mladík pošupe do velké posele... 😉

koksi
18. led 2013

@jannysek tak já myslím, že když jim ruce pořádně svážu do zavinky...ta od Adriene vypadá fakt praktická tak si myslím že se budit ručičkama nemůžou a fakt mi to takto radilo více maminek že je to ze začátku praktické i ty děti se jakoby cítí a jsou klidnější..uvidím v praxi ,-) a monitor dechu neplánuji ani jsem nikdy neplánovala podle mě když dítě není narozené extra předčasně je to zbytečná investice a mě přišlo že to spíše stresuje. A když jsem se na to ptala mé PA tak taky říkala že to není nutné, tak myslím, že to zvládneme i bez něj.

koksi
18. led 2013

@adriene ono je to s tím rozkojením asi případ od případu. Druhé dítko jsem rodila SC a jen s epidurálem. takže jak ho vytáhli hned mi ho nademnou ukázali a hned frčel pryč na měření vážení.... vůbec mi ho nedali, nepřilozili ... až jak mě sešili a udělaly se všechny ty procedury kolem tak jsem se asi hodinu potom dostala na pokoj tam už mě čekal manžel s malým a teprve pot é hodině od porodu mi ho přilozili . A laktace se rozjela uplně v pohodě... Za to třetího jsem rodila přirozeně, hned mi ho dali po porodu na biřcho, hned k prsu a laktace 3dny stagnovala..proste neteklo vubec nic ani mlezivo..natoz mlíko...takže ho dokrmovali a rozjelo se to až potom...ale to byly nervy!!! takže .....není to jen o SC... teď jsem spíš u dvojčat zvědavá jak budu moct a jak to budu vubec zvládat atd... kojit dlouho. Všechny 3 jsem kojila do 13-14měs.... tak teď to asi tak dlouhé nebude 😀 většinou maminy ještě dokrmují, to bych moc nechěla ale když to bude nutné.... no jsem na to zvědavá.... a taky...berete si sebou do porodky ten kojící polštář??? 😀 se jich tam musím na příští kontrole zeptat 😀 jednak at se mi kojí líp a taky at mě to s ním naučí 😀

dolcevitav
18. led 2013

@koksi já mám sice termín až 1.5 ale doktoři mě straší s porodem o dost dříve a jelikož manžel neni moc doma tak se mi o tyhle věci opravdu nepostará tak bych si to ráda připravila sama a nemluvila sem o povlíkání postýlky ale jen o smontování... 🙂

barusmackova
18. led 2013

Holky kolikpak uz mate cm prez pupicka ???

adriene
18. led 2013

@koksi Tak to jsem na nas nakonec zvedava, jaky budeme hvezdy 😀 kojici polstar si do porodky beru, uz to mam domluveny... ne na JIP, ale pak hned mi ho manzel doveze 🙂 chci se ucit na nem, aby to melo nejaky smysl 🙂
@barusmackova Uz 110 cm 😎

barusmackova
18. led 2013

@adriene teda ja mam uz 96cm ted prcci pekne kopou 😀 zesiluje to hezky

adriene
18. led 2013

@barusmackova Já mám 110 cm už několik týdnů... teď se mi to spíš než dopředu, jde do výšky 🙂 Takový meloun se mi dělá 😀

koksi
18. led 2013

@barusmackova 119cm 😉

koksi
18. led 2013

@adriene no já právě o něm do té porodnice taky uvažuju protože pochybuju že by ho tam měli.... ale radši to vysonduju v PA na kontrole protože prý v některých porodnicích polštáře pro dvojčata mají... tak uvidím..a nesmím spíš zapomenout se zeptat 😀 což je u mě klasika... minule jsem se chtěla zeptat na sterilizaci a taky jsem zapomněla 😀

adriene
18. led 2013

@koksi 😀 Ja mam pocit, ze vlezu do ordinace a vymaze se mi mozek, nejsi v tom sama 😀

barusmackova
19. led 2013

@adriene tak to ja zase pozoruju ze je jeden napric protos me tlaci do zebet z boku a na tom boki nemuzu ani spat 😀 a dela se mi prave tak i boule 🙂asi ten druhy ho nechce jinam pustit protoze ten druhy je pekny drak kopaciiii

barusmackova
21. led 2013

https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-... nas chlapecek druhy se nechtel fotit takze na 100%kluci jeden ma 350g a druhy 370g vubec se jim nezamlouvalo 45 minut zkoumani utzvukem 😀 ale nastesti jsou v poradku oba hlavicky nahore u sebe uz se na nas domlouvaji 🙂

adriene
21. led 2013

@barusmackova Gratuluji 🙂 další kluci do party 😉