icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

anitta
6. kvě 2013

Je holky vy se mate ze uz jste tak daleko ;) ja teprve 18tt a uz ted obcas sotva lezu je to normalni? Nekdy mam den kdy jsem cila ale nekdy bych jen lezela;( lepsi uz to asi nebude co? Do kdy jste mely uplne vse nachystane? Ja uz si nakoupila oblecky a od 22tt zacnu objednavat ty vetsi vecicky jako postylku kolebky atd .
Vsem preji at vydrzite co nejdele.

koksi
6. kvě 2013

@barusmackova držím palce a nebooooj, přiroz.porod zvládneš. Věř svému tělu a poslouchej ho...bude tě navádět. Hrozně ale hrozně moc ti to závidím!!! já si hrozně moc chtěla užít poslední porod a..nakonec císař :-/ chjo..to zvládneš uvidíš a ad jména. Vilda a FIlda mi přišli báječní! krásně se to i k sobě hodí ,-) ale Jiřík a Vašík taky dobré... a moc se teď nedávají mi přijde ,-) tak tfuj tfuj.

zvalentova
7. kvě 2013

@anitta to je normální. Sice jsem dlouho chodila do práce, ale jak jsem chtěla. Únava byla děsná. Odpočívej jak můžeš, někdy den prospis, někdy budeš mit energie na rozdávání 🙂
Věci jsem připravovala až poměrně pozdě, objednavala jsem průběžně, co mě zaujalo a bylo za good cenu.

gyty
7. kvě 2013

@barusmackova
jee tak tobe uz se to blizi! ja cim vic se to blizi me tak mam vetsi a vetsi obavy jak to zvladnu!
zase jako na zacatku. kdyz sem se nemohla uplne vyrovnat s tim, ze jsou to dvojcatka. pak prisla ohromna radost nad tim, ze jsou dva a ted zase nastupuji obavy...
mas otoky? ja ani nenajdu kotniky...
zhubla jsem o kilo...mam nahore 16kg.
u me porad jeden hlavickou a B zadeckem. takze pry cisar.
normalni porod jsem zacila tak ted bude asi ta druha verze.

@dexin
jo tak to ja citim uz asi od zacatku 🙂 obrovske fyzicke zatizeni, spatne se mi dycha taky od zacatku. potvrzena anemie ale leky nepomahaji. ale zase ted uz mam velke bricho a je to fakt zatez tak bych asi byla unavena i bez anemie...
ja mam 16 nahore. ale ted sem zacala spis hubnout. ale mela jsem to tak i u prvniho. v poslednim mesici jsem hubla....

gyty
7. kvě 2013

@anitta
ja cekala az asi do 30tt. pak jsem zacala nakupovat oblecky plinky prat zehlit a jeste ze jsem necekala dele. to uz bych to nezvladla vyzehlit a vyprat...!
ja sem ted rada ze sem rada ze udelam obed a lehnu si s nohama nahoru. pekne otykaji.
kupovala jsem spis kdyz bylo neco za dobrou cenu v eshopech nebo na bazarku. tak to jsem necekala. treba driv nez jeden jediny oblecek jsem mela kocarek 🙂 protoze byl za dobry peniz a ten kocar je fakt jedna z nejvetsich polozek.
pak autosedacky.
uz zase A skyta az mi nadskakuje bricho!
jeste ze neskytaji obe mimca!

gyty
7. kvě 2013

jeste porad nechapu ten system s temi tydny. vazne. jsem 34+1 a pise mi to 35tt.
to je preci ukonceny 34 a zacinam 35, ne? tak jak to ze i u lekare kdyz nahlasim tydny a dny mi napisou ten vyssi?
a s porodem je to tedy jak?
az budu 37+1 tak to je ten 38 tt ve kterem planuji cisare?
nebo v tomhle pripade je to jinak? sem z toho zmatena...

anitta
7. kvě 2013

Ahojky no k dnesnimu dni mam 4,5kg nahore :/ no ted to poroste asi rychle
Ty tydny tehotenstvi se vzdy berou podle nacateho tydne takze 34+1 je 35tt , mne dokonce termin porodu v Podoli pocitali i primo podle datumu kdy probehl ket . Takze druhy termin je o 4 fny drive a kazdy bere neco jineho akorat v tom delaji zmatky se mi zda :/

dexin
7. kvě 2013

@gyty haha já mám 16kg nahoře už teď. Jsem na porodní váze s Evelínkou. Je to psycho. Teď jsem dala asi 5 nebo 6 kilo za 3 týdny ani nevím jak. Takže si myslím, že se úplně v pohodě přehoupnu přes 20kg. Já bych teda zkusila rodit Ačko hlavou dolů a Bečko zadečkem přirozeně, to je prý taky ok.

michelle1
7. kvě 2013

@anitta buď klidná, já jsem úplně na začátku 🙂 Teď už je mi takové 2 týdny dost blbě, už nevím, co mám ani pít, i z pití je mi špatně. Zatím teda ale nebliju, díkybohu 😀

dexin
7. kvě 2013

@michelle1 mě bylo v tomhle těhotenství zle úplně nejvíc, asi je to tou dvojnásobnou dávkou hormonů! Tak do půlky pátého měsíce jsem trpěla jako kůň!

anitta
7. kvě 2013

@michelle1 no mne bylo zle do 15tt ted dlouho klid ale nastesti jsem nikdy nezvracela ale vzdy to bylo jen tak tak:/

carllita
7. kvě 2013

@dexin Já má teďka taky navrch 16kg, ale zdá se mi, že se ten přírůstek docela zpomalil. Tak uvidíš. Taky jím málo a taky to letělo nahoru. Ale jak říkáš, já měla s prvním k porodu taky 15kg a pomalu sem nevěděla, že sem těhotná. A teďka na začátku šílený zvracení a únava. Prostředek dobrý, to celkem šlo a teď ke konci hrozný nepohodlí, dejchat nemůžu, žebra mám otlačený a ještě k tomu zažívací problémy, pořád sem nafouklá a mám z toho poslední týden pěkný křeče v podbřišku.Asi mi tam ty střeva pěkně zmuchlali. No je to prostě fakt rozdíl 🙂

dexin
7. kvě 2013

@carllita Těhotenství s dvojčaty je prostě fyzicky náročnější, ale to je vlastně logické. Já měla přírustky velké u obou předcházejících těhotenství. 21 a 18kg, ale teď jsem teda fakt zvědavá! 😝

gyty
7. kvě 2013

@dexin
zalezi pry na porodnici
nektera to zkusi a nektera rovnou voli cisarre.
tady pry voli radeji cisare.
navic ja u prvniho kolabovala.tak se boji aby to nebylo ted znova a navic dva...a s kolabujici rodickou.....tak proto.

gyty
7. kvě 2013

@anitta
a jak tedy porod? kdyz me rekli 37 nebo 38 tt podle toho jak nam vsem bude a jak to bude vypadat jestli se to nespusti driv samo
porod je tedy 37+1 - znamena ve 38 tt?
nebe 38+1 bude ve 38tt ?
sem z toho zmatena...

@michelle1 me bylo silene zle i se zvracenim asi do 5 mesice. taky mi vypadalo hrozne moc vlasu. teprve od 7 to padani prestalo. nastesti. uz sem se bala ze budu plesata este pred sestinedelim!
u prvniho sem zacala doslova plesatet nekolik tydnu po porodu a ted uz v tehu!! ale nastesti se to zastavilo!

dexin
7. kvě 2013

@gyty záleží, jak to který doktor počítá. Jeden počítá termín porodu dle MS, druhý podle velikosti ve 12.tt. Další ti řekne, že ho zajímá ukončený tt. a další probíhající. Můj doktor třeba počítá dle velikosti a ukončeného týdne, takže to znamená, že ve čtvrtek, kdy jdu do poradny budu 26+1 dle velikosti a on mi napíše do průkajdy kontrola ve 26.tt. A tady na koníkovi mi to ítá dle MS a probíhající tt.

karlisska
7. kvě 2013

Mám to stejně jako dexin, jdu na kontrolu příští týden, budu 32+1, dle doktora ve 32týdnu.Koník mi už bude psát 33 tt.

gyty
7. kvě 2013

@dexin
@karlisska
aha
tak to se radsi zeptam
😉

letitko
8. kvě 2013

ahojky holky, chtela jsem se optat na chuvicky a monitory dechu? Jake mate? znate nekdo http://shop.angelcare.cz/dvojcata/angelcare-set... dik moc

kiwiik
8. kvě 2013

@letitko My nemame tuhle sadu pro dvojcata, ale pred tremi lety jsme koupili AC401 (hlavni cast te sady pro dvojcata), rok jsme pouzivali monitor i chuvicku, potom jen jako chuvicku a byla jsem absolutne spokojena, zadne falesne poplachy, dobry dosah. Chuvicku pouzivame stale, dvojcatum jsem monitor jeste nezapojila, protoze spi v jedne postylce, pokud se rozhodnem, ze ho chceme, tak k tomu taky dokoupim jeste AC300. A mam i kamaradku, ktera ma jen chuvicku Angelcare a pouzivaji ji uz pres tri roky a take bez problemu. Jo a koupili jsme ji pres Amazon.co.uk a vyslo to tehdy o dost levneji.

letitko
9. kvě 2013

@kiwiik je super tak to se mrknu taky na amazon :0)

lenkalenk
Odpověď byla odstraněná
arabiana
9. kvě 2013

😀 Na nas se staci podivat a kazdy nam predpovi to same DVOJCATA.
A bez karet 😉

dexin
9. kvě 2013

holky jsem zpět po kontrole. Vše v pořádku. Prcci leží oba příčně, ale prej je ještě dost času a dost místa. Je fakt, že je cítím po celém břiše. Přírůstek 13,5kg. Jsem tu plašila nedávno s 15kg, ale to jen kámošům, kde jsem se vážila, nevážila dobře váha. Takže uf uf není to taková trága!

gyty
9. kvě 2013

trva to asi hodinu co 5 min mi tvrdne bricho.nektery stah hodne boli nektery ne - jen ztvrdne.
jsou toposlicci?

adriene
9. kvě 2013

@gyty Takhle pravidelne? Tak to bych rozhodne jela na kontrolu i s taskou 😉

kacikaci
9. kvě 2013

@gyty jestli je to pravidelný, tak to nejsou poslíčci..sleduj hodinky a jestli je to fakt co pět minut tak bych volala do porodky, a tam Ti asi pak řeknou, že máš jet...ale zatím buď v klidu, třeba se nic neděje..nechci tě plašit

barusmackova
9. kvě 2013

@gyty teda koukam aby si me jeste nepredbehla

Holky dnes delali kontrolni utz a prutoky se nijak nezhorsili takze me budou kazdy den monitorovat a v pondeli zase utz ale to uz porod naplánuji takze pristi tyden to klapne

zvalentova
9. kvě 2013

@gyty pokud máš opravdu po 5 min., tak bych si udělala výlet. Já měla po 30 min. a fest mě hlídali jestli nerodím.

gyty
9. kvě 2013

@adriene
@kacikaci
@barusmackova
@zvalentova
tak poslenich 15 min nic
ted to ztvrdlo ale bez bolesti
zitra v 10 mam mit utz a prutoky
zkusim asi chvili pockat na vyvoj situace...jinak je mi pekne zle asi bude zmena pocasi to vzdycky moc prozivam