icon

Celiakie, snedla som koláč. Uškodila som malej?

cikiliki81
23. srp 2014

Ahojte holky, dnes som prisla na navstevu k nasim. Mamka napiekla kolac, "zarucene bezlepkovy", dala som si len kusok, ale hned mi po nom bolo zle ☹ Tak som sa zacala pidit po zlozeni, a zistila som, ze mamka sice pouzila bezlepkovu muku, ale dala tam balicek psenicneho kypriaceho prasku ☹ ☹ Cele tehotenstvo a tiez pred tym sa vyhybam lepku a vsade zistujem zlozenie a teraz toto ☹ Bojim sa, ze uskodim malej, ze sa mi vytvorili antigeny, ktore jej poputuju do telicka a tiez ze sa mi poskodloi crevo, kvoli ktoremu mala nedostane ziviny ☹

lv
23. srp 2014

Když takhle 1x porusis dietu, max budeš mít ty bolesti břicha, průjem..miminko to neublíží.

sonja01
23. srp 2014

Také mám celiakii, miminku to neublíží. Pak až bude mimčo dostávat 2 měsíce lepek ve stravě ve formě piškotů a kašiček, můžeš otestovat jeho krev na antigeny celiakie - radila jsem se ted se svým gastroenterologem. Jedno porušení diety znamená jen, že Ti bude špatně, ale jinak nic. Držte se. Jen pokud můžu poradit, domluv si dopředu v porodnici, že budeš chtít bezlepkovou dietu, kdybys náhodou rodila o víkendu, tak tam nebude dietní sestra.

bielamacka
30. srp 2014

mno, čím déle jsi těhotná, tím méně je těch rizik, že se prckovi něco stane - to mi říkala i doktorka.... řekla bych, že alergie nejsou automaticky dědičné, takže podle mě tím, že ty sníš zakázanou věc, plodu se nic nestane - pokud tedy tvé projevy jsou pouze nevolnost, průjmy apod. Pokud nemáš třeba anafylaktický šok apod, tak myslím, že projednou to není problém....