Cestování autem k moři v sedmém měsíci těhotenství. Máte zkušenost?
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda někdo cestoval autem k moři v 7. Měsíci? Jedná se o Černou Horu a akorát mi začne 7. měsíc. Těhotenství mám bez komplikací, kdyby mi nerostlo břicho a hůře se nedýchalo, tak to ani nepocítim. Ale zároveň tam strach trochu je. Zajímají mě názory a zkušenosti ostatních. Zda byste jeli, nebo zda jste někdo v tomto období byl. ?
Podle mapy.cz je to 15 hodin. Pokud bych byla bez obtíží, nehrozil předčasný porod atd, tak bych jela, ale ne na jeden zátah. My to jeli před dvěma lety, cestu jsme si rozdělili na ústí -maribor, tam jsme byli tři noci a pak jeli do Kotoru (ta cesta trvala bratru 12 hodin čisté jízdy) a zpátky přes Bosnu a Graz. Na jeden zátah je ta cesta fakt dlouhá. Nebo bych letěla, do Tivatu se lítá normálně a je to asi hoďka a půl.
Podle mapy.cz je to 15 hodin. Pokud bych byla bez obtíží, nehrozil předčasný porod atd, tak bych jela, ale ne na jeden zátah. My to jeli před dvěma lety, cestu jsme si rozdělili na ústí -maribor, tam jsme byli tři noci a pak jeli do Kotoru (ta cesta trvala bratru 12 hodin čisté jízdy) a zpátky přes Bosnu a Graz. Na jeden zátah je ta cesta fakt dlouhá. Nebo bych letěla, do Tivatu se lítá normálně a je to asi hoďka a půl.
@drep No, podle mapy, v reálu je to i s občasnou přestávku 24, do Dubrovníku to jde, ale pak se jede pomalu po takových silničkách kolem pobřeží a cestou přes Bosnu si také nepomůžeš, je krásná, ale přes utesy, také jedeš pomalu a bývají zácpy i v týdnu, jak místní různě pendlují za prací.
Jenom dostat se z Kotoru dál chvilku trvá a to se jedná o pár kilometrů. Teda předpokládám, že nebudou zůstávat v Kotoru a zkrátí si cestu trajektem, sice můžou kolem Kotoru autem, cesta krásná a přes utesy, výhledy nádherné, až se člověk bojí podívat se pod sebe, ale je to opět pomalý a na dlouho.
Někde přespání, pokoukání třeba na dva dny a pak cestovat dál by bylo rozumnější.
Letadlo by bylo také fajn, dobře se tam cestuje autobusy, sice nedodržují řády, ale jezdí každou chvíli a dobře fungují i ruzné výletní lodě. Klidně bych volila to letadlo a pak veřejnou dopravu. Ono, pokud člověk není uplně autem otrkaný, tak bude nešťastný, moc si s předpisy hlavu nelámou, hodně používají klakson a jak se člověk blíží k Albánii, tak doprava připomíná spíš Hanoj než místo v Evropě.
Mně už v 7. měsíci při dlouhém sezení v autě dost bolely nohy, a to jesem jela jen na druhou stranu ČR, takže já bych se do toho nepouštěla. Taky pozor na cestovní zdravotní pojištění, běžně nehradí od určitého týdne žádnou péči související s těhotenstvím a případným předčasným porodem.

Před kovidem jsme tam jezdili hodně, byl to surový Balkán, po kovidu rychle přišla komerce, byli jsem tam před třemi lety a už se nechystáme.
Je to 24 hodin cesty, měla jsem pohodová těhotenství, ale nejela bych, volila bych bližší destinaci.