Cestování do zahraničí letadlem v II. trimestru

sedakaterina
19. lis 2014

Ahoj holky, nemate nektera zkusenost s cestovanim do zahranici letadlem v II. trimestru? Chci odletet na 2 mesice do Thajska, ale prece jen mam trochu obavy. Dekuji

vercik83
19. lis 2014

Letadlo by bylo ok, ale toho thajska bych se bala....

mercedesse
19. lis 2014

Druhý trimestr je pro cesty letadlem sice nejbezpečnější, ale já bych se bála víc toho Thajska, než letadla. Co se týká nemocí a parazitů a pod.

ducik
19. lis 2014

Nebala bych se ani tak letet jako toho dvoumesicniho pobytu mimo "civilizaci" 🙂

zdeenula
19. lis 2014

Zalezi kde v Thajsku se budes pohybovat a co tam budes delat..

jitavrtule
20. lis 2014

Já letěla naposled v 12. týdnu, 6 hodin let do UAE. Letadlo úplně v pohodě. Zato na místě jsem hůř zvládala teplotní rozdíly (venku přes 30, uvnitř klima) a vlhkost. Jinak opravdu záleží co mate v plánu, na delší pochody mimo civilizaci bych se asi vyprdla, přece jen nikdy nevíš, co se může pokazit. V dojezdový vzdálenosti od civilizace nebo ve městech si stačí dopředu zjistit, kam se případně obrátit s zdravotníma komplikacema.

wecurka
20. lis 2014

Letěla jsem ve 20tt a 22tt a vše bylo naprosto v pohodě dokonce si troufám říct, že lepší než cesta autem 😀 Ale jak už bylo napsáno výše bála bych se té destinace víc než letadla a také hodně záleží na délce letu. Vždy je lepší se poradit s lékařem a nechat si napsat potvrzení že můžeš letět někdo ho při odbavení chce a někdo ne.

lennus
20. lis 2014

Kamarádka letěla do Thajska začátkem těhotenství. Byla jsem taky v Thajsku, je to bezpečná země, v hodně částech není nutno se ani očkovat, záleží, kam letíte. Já za sebe bych letěla jen po Evropě, ale pokud jste v pořádku a lékař s tím nemá problém, tak leťte a užijte si to! 😉

lucieandrlova
21. lis 2014

Říká se, že druhý trimestr je pro cestování letadlem nejvhodnější, ale já bych neletěla. Každý týden těhotenství je jiný a teď je vše v pořádku, ale za 14 dní to může být jinak. 2 měsíce je dlouhá doba. A představa, že bych tam musela případně pobývat v nemocnici... Taky si vypočítejte návrat. Některé letecké společnosti vezmou těhotnou na palubu jen do určitého týdne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru