Co si myslíte o antibiotikách v 1. trimestru?

lilien2
22. zář 2014

Ahoj holky,
dnes jsem byla u doktora s tím, že už mě přes týden trapí kašel, někdy až davivý na zvracení..Ale to je podle mě už spojeno s nevolnosti z těhotenství..
V lékarně jsem si sama koupila sirup na kašel pro těhotné a nepomohl, tak jsem po 4 dnech s tím přestala..A dnes si teda zašla k lékaři a ten mi předepsal antibiotikum..Ale mě nebolí v krku, ani nemám rýmu, nic jen ten umorný kašel..
Antibiotikum je vhodné i pro těhotné, přesto se bojím, jsem v 7tt a to se mimčo teprv pořadně vyvíjí a bojím se zatěžovat organismus...
Co vy si myslite??? brála jste nějaká těhotná antibiotika.:::

karlajasmine
22. zář 2014

Tak hlavne zalezi, proc ti predepsal antibiotika.. pokud nemas bakterialni infekci, tak ti budou antibiotika k nicemu...
Na tvym miste bych jeste tak tyden/tyden a pul pockala, jak mi bude, protoze kasle obcas trvaji dlouho, nez se zacnou zlepsovat.. pila bych hodne caju s medem a odpocivala, a az pak bych pripadne resila antibiotika. Me uz tolikrat za zivot predepsali antibiotika, ktery jsem pak nebrala, ze kdyby ty antibiotika byly pokazdy dulezity, tak uz jsem davno mrtva. Brala bych je akorat kdybys mela anginu, bakterialni infekci nebo akutni zanet mocaku.. atp, nebo horecky. JInak ne.

evulinkab
22. zář 2014

Souhlasím s předešlým příspěvkem.Já bych ješte také počkala, u kašle to opravdu trvá, než odejde.A jak bylo psáno-pokud nemáš bakteriální inf., ale je to virového puvodu, tak opravdu antibotika nepomužou.To by ale mel zjistit doktor(vzít ster z krku, apod)..JInak já antibiotika brala v tehotenství v prvním trimestru, měla jsem silný zánet močáku, 40tky horečky a čurala jsem krev, takže u mě nebylo vyhnutí a opravdu jsem musela brát antibiotika.Mela jsem strach, ale naštestí vše dopadlo dobře a syn je zdravý(tuky tuk)

curdibilka
22. zář 2014

Já jsem brala asi ve 4.-5.tt na anginu Ospen 1500. Volala jsem i na gyndu, že jsem těhotná, ale že mám anginu a ATB, co teď? Dr. mi řekla, že to mám brát, že angina s horečkama je mnohem horší než Ospen. Na kašel nevím, to bych asi nebrala, spíš bych zkusila nějaké babské rady, dcera první rok v MŠ hodně trpěla na kašel, a pomohl nám tento čaj:
2 velké cibule
2 vrchovaté lžíce majoránky (může být i víc)
800ml vody
med
1,5 citronu
Do nádoby nakrájíme oloupanou cibuli na plátky, přidáme majoránku a zalijeme vroucí vodou z konvice, přiklopíme talířem nebo pokličkou a necháme louhovat klidně i půl hodiny.
Scedíme do jiné nádoby a osladíme medem (dle chuti) a přidáme vymačkané citrony. Já na 800ml vody dala 1,5 citronu, ale záleží na vás 🙂
Pijeme 1 šálek 3x denně. Já to teda normálně asi 3 minuty svařila a pomohlo nám to. 🙂

radushka1
22. zář 2014

Dělali ti CRP (odběr krve z prstu), že ti nasadili antibiotika ? Pokud ano a hodnota je vysoká, tak je ber, zánět v těle je horší než samotná antibiotika, pokud ne tak bych je nebrala ...

terlis
23. zář 2014

Brala jsem antibiotika na začátku 4. měsíce na zánět průdušek a už jsem ve 34tt a malé se daří dobře. Chce to hodně tekutin a ležet. Antibiotika jsou menší zlo, než zánět a horečka.

rioko
23. zář 2014

Nemusí Tě bolet v krku, pokud máš umorný kašel, bude to zánět průdušek a bez ATB to nevyléčíš, měla jsem je u obou těhotenství na začátku právě z toho důvodu a obě děti jsou v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru