Co zařídit před porodem a po porodu?

petkuskahub
6. únor 2017

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jake dokumenty a pod.se musejí zařídit před porodem a po porodu.. a co vše se musí pro miminko nakoupit. 🙂 a jeste kdy to všechno začít zařizovat jsem ve 25tt
Dekuju

nikollgaskova
6. únor 2017

Ahoj, psala jsem ti zpravu.

luciehutt
6. únor 2017

@petkuskahub Ahojky, pokud jsi vdaná tak stačí jít na matriku až po narození ( v porodnici mi dali informace a manžel tam pak došel pro rodný list). Pokud jsi svobodná tak tam musíte i před narozením. Seznam věcí pro miminko a do porodnice najdeš na různých stránkách hromady.. i tady je spousta diskuzí 🙂. Jinak nakupovat kdy se ti bude chtít.. My jsme to sfoukli všechno okolo 30 tt ( dokud jsem si mohla ještě dobře hýbat 😀 ). A teda byla to pálka pořádná, u dalšího asi budeme kupovat postupně, ať je to ubývání peněz milejší 🙂. Jinak s matrikou nevím kdy jít, ale myslím, že měsíc před porodem by to mohlo stačit 🙂.

gabikina
6. únor 2017

My na matrice nebyli (jako manželé). Stačilo nám vyplnit papír k porodu co měla porodnice na svých stránkách a s oddacím listem ho přinést při nástupu. Ale bacha, nikdo nám neřekl že si tem oddací list vemou a pošlou ho na matriku. Takže když jsem přišla z porodnice a otevřela ten obal tak tam nebyl a s manželem jsme se při hledání trochu zapotili než jsme zjistili že si ho vzali. Po nějakém tom týdnu ho poslali z matriky i s rodným listem miminka.

j.a.n.i
6. únor 2017

@luciehutt Tak ani jako svobodná tam nemusí před porodem, dá se to zařídit i po něm, akorát tam musí dojít oba.

lv
6. únor 2017

Pediatra, to už máš tak čas, po porodu zaplatit odvoz komunálního odpadu, pokud jsi v bytě (ne ov) přihlásit na služby.. to mě tak napadlo 🙂

gnozka
6. únor 2017

Hlavne nahlásit pak dite na pojišťovně 🙂)) ja na to zapomněla . Az pak mi volala dr ze by to asi chtělo 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru