Dovolena u moře v těhotenství
Ahoj prosim o radu 😃 v červenci pojedem do Itálie a to bude 28.tt poradite prosim ohledne pojisteni? Kde se pojistit aby to bylo to nej? 😃 moc dekuji za rady
Já byla minulý rok ve 35tt v Rakousku. Pojištění jsem měla od ERGO. ;)
@terezapos No, aby to bylo nej, spis aby te vubec nekdo pojistil - vetsina komercnich pojistoven te pojisti do 26tt max. S tim, ze teda si muzes u nich sjednat pojisteni, proplati ti treba zlomenou ruku, ale nic, co souvisi s tehotenstvim a pripadnyma komplikacema, takze treba predcasny porod nebo navstevu pohotovosti z duvodu treba krvaceni by sis musela platit sama. Coz teda v tehotenstvi by me strasilo mnohem vic, nez zlomena ruka... Tech pojistoven neni moc, ale co vim tak ERGO, ZP pri VZP a ERV pojistujou az do 2 mesicu pred terminem, ale je teda skoro jisty, ze budou chtit potvrzeni lekare, ze nejsi rizikova, a nevim, jak stary to potrzeni musi byt. Spoj se s nima co nejdriv a poptej se na podminky (meni se to kazdy rok)- a taky na vysi pojistnyho plneni. Jako nechci strasit, ale treba prave u predcasneho porodu a prevozu do CR jdou ty naklady do statisicu.
Jinak Axa pojistuje - co vim - prave do 26tt.
@kaja2016 já myslím, ze tam se ale jedna o letadlo. Pokud pojede autem, pojistí ji pojišťovna do vyššího týdne. Samozřejmě jak která. A pravda je, ze ve vyšších týdnech už třeba jen na jiné výdaje než plnění v souvislosti s tehotenstvim.
Kamarádky kamarádka cizinka tady v ČR splácí předčasný porod, který ji její pojišťovna odmítla uhradit.
Ja mela pojisteni od Evropske pojistovny, byla jsem taky cca 28tt. Zadne potvrzeni od doktora nechteli.

Ahoj, zkusila bych Axu, tam by to mělo jít a obecně je dobrá, akorát známá si nechávala od dr napsat potvrzení, že není na rizikovce, a kamarád pojišťovák to kontroval tím, že prý se "těhotenství na cestách" nedá pojistit.
Jinak já mám s Axou supr zkušenosti, zlomila jsem si nohu v Thajsku a zaplatili opravdu hodně a servis super.