icon

EPI-NO

petja
20. pro 2007

Ahoj holky,chtěla bych tady poradit všem holkám,které se chtějí vyhnout nástřihu hráze.6-8 týdnů před porodem jsem procvičovala hráz a pánevní dno metodou EPI-NO.Pujčila jsem si to v agentuře porodních asistentek POMAD v Olomouci.Je to takový balonek,který si zavedete do pochvy a postupně pumpičkou nafukujete,nejdřív míň,pak se objem v pochvě zvyšuje,samy poznáte,jak to ještě zvládnete.Výsledkem před porodem je,že zvládnete vytlačit balonek o objemu jako dětská hlavička.Zvyšuje to elasticitu hráze a já zůstala bez nástřihu či natržení,Malej vážil 3,50,což zas není tak málo,jsem přesvědčená,že to zabralo.Pila jsem taky maliník a celkově se na to připravovala,protože si myslím,že když je to bez nástřihu,je vše pak daleko pohodovější a snažší,nejen co se šestinedělí týče,proto to tady zveřejňuji.Proto,vy,co jste ještě těhu,zeptejte se na to svých PA,nebo na netu je to ve vyhledavači pod EPI-NO.Všem moc štěstí při porodu!!!

babika0
30. pro 2010

@jerryjanka no ty vole, tiez si "vyhrala" vsetko. aj ja som grcala do 6 mes. a sem tam som si tiez este z nostalgie grcla. kyselina ako svina.
😀 ja som mala cele leto 1x tyzdene take migreny a to som chodila do prace. potom mi praskol ten pruh. ale nie je to vazne.klop klop klop
ja mam zase az moc nizky tlak :( kazda mame daco, niektore i vytrpia i viac..

jerryjanka
30. pro 2010

@babika0 jaj no migrenu som nespomenula - trvala mi mesiac - tiež v lete - no zabava velka
ale už sme na konci 😵

babika0
30. pro 2010

no co baby, dnes ste cvicili? ja uz 4 den stale 26cm. preco sa to nevie pohnut :(( kde robim chybu :(

brego
30. pro 2010

Ahojte, tak ja dnes opět 8,5cm. Ale bolí mě ruka, jakou silou to tam držím, potřebovala bych nějakýho pomocníka. Ale manžel se bohužel "cvičení" nechce účastnit 🙂 No, nedivím se mu....

babika0
30. pro 2010

@brego prosim odmeraj to aj krejcovskym metrom kolko to bude. ani moj nechce.

luculele
30. pro 2010

@jerryjanka
@babika0

caute epinacky, zase ponocujeme? 🙂 ja sa chystam epinovat cez vikend oba dni, lebo v pondelok mam kontrolu a mozno si ma tam rovno nechaju, ak budem otvorena na 3 cm (co dufam, ze nie), ale radsej sa predtym prichystam.. A odmeriam krajcirskym metrom.. 🙂

brego
31. pro 2010

@babika0 Odpovídá to 26,5cm v obvodu. Doufám, že dám dneska zase o trošku víc, o víkendu cvičit nebudu, páč jedeme pryč. Takže baby vše hezké do nového roku a hlavně zdravá mimča po krátkých a bezbolestných porodech bez nástřihů 😀

babika0
31. pro 2010

@brego no pekne, uz si ma predbehla. ja neviem ani ten pol cm dat navyse pomoooooooooc 😢

babika0
31. pro 2010

babyyy tak dnes som dala 27!! huraaaaaaa. asi budem musiet cvicit cez den, nie tak neskoro v noci, lebo to nema efekt. este aspon 1cm a budem spokojna.

jerryjanka
31. pro 2010

@babika0 no teda parada
ja som sa včera sice s vypulenymi očami dostala na 23 ale nejde toooooooooooooooooo

kinsli
31. pro 2010

@jerryjanka ještě máš 3 týdny, to natrénuješ, neboj 🙂

llenkapettko
31. pro 2010

@kinsli
@jerryjanka
ahojte 🙂
vtrhnem vám do debaty......taká otázočka - od ktorého tt ste začali s EPI-NOm??

jerryjanka
31. pro 2010

@llenkapettko ja som začala v 35 tt
ale to som stihla až 2x cvičiť lebo som šla do nemocnice

kinsli
31. pro 2010

@llenkapettko Já hodně brzy, ale nakonec to bylo zbytečné. Počítala jsem s vyvoláním kvůli váze od 36tt a nakonec začali vyhánět až na 37tt a zatím stejně neúspěšně ☹
Ale už to neřeším, nějak to dopadne, mám nacvičeno 32,5 cm
tak snad ten náš drobeček v pohodě projde 🙂

llenkapettko
31. pro 2010

@kinsli tak to je myslím najviac čo som tu videla...určite ti to pomôže. ja som o EPI-NO počula už na začiatku tehotenstva a nejak som to neriešila. Ale teraz s blížiacim pôrodom Vám všetkým závidím...že ste sa na to pekne pripravili.

babika0
31. pro 2010

@kinsli to das krasne. a doktori budu len tak cumakovat, budes hviezda! ja tusim od 36tt som zacala, ale len tak obden.
@llenkapettko
@jerryjanka pojde to, nemaj bojas. aha ja 4 dni na tom istom a dnes pokrok.

kinsli
31. pro 2010

@llenkapettko máš ještě spoustu času si ho koupit 😉

Já myslím, že mám natrénováno dost, ale zatím mi neměřili pánev, u Kačenky to bylo hraniční a měla 4 kg.

kinsli
31. pro 2010

@babika0 hlavně aby se mi prcek neprojel po kostči, to jsem měla právě u Kačky, asi jak byla velká a to byla fakt mega bolest ☹ No raději nevzpomínat, nebo se ještě začnu bát 🤐

kinsli
31. pro 2010

ve středu jdu do poradny tak se schválně zeptám na hlavičku, typuji že bude mít těch 36 cm.

babika0
31. pro 2010

@kinsli ale hlavicka sa predsa podda. je makka. uf po kostri? 😕 😖

kinsli
31. pro 2010

@babika0 jj, ta se zmáčkne, Kačka měla taky kužel 😅 No jsem na to zvědavá, po porodu dám určitě sem info 😉

babika0
31. pro 2010

@kinsli inak to vypada strasne, taka zdeformovana hlavka co? pretiahnuta dozadu ako mimizemstan 😀

no som zvedava ktora pojde prva. asi ty..

kinsli
31. pro 2010

@babika0 ano přesně tak, jako mimozemšťán. Kámoška, řekla, že byla jako gorila 😅
a moje mamka ji přirovnala k spařenému praseti 😅 😅
chudinka. Druhý den už vypadala normálně 😉

babika0
31. pro 2010

@kinsli buchticka, ale nema tu hlavu az taku zdeformovanu, videla som uz aj horsie..

jerryjanka
31. pro 2010

Babulky o 32 minut vam prajem krasny a štastny nový rok
a jedna k tomu

https://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM
kinsli
31. pro 2010

@babika0
Tady už nemá to je ten druhý den 🙂
Tady máš tu poporodní 😅
fujík 😅 fakt vypadala děsně 😅 Já jsem jí po porodu neviděla, až druhý den někdy k večeru a to už byla hezoučká 😀

kinsli
31. pro 2010

@jerryjanka Tobě taky 😵 vše nej do nového roku a hlavně hladký porod když už jsi si v těhu vyžrala co si mohla 😔

babika0
1. led 2011

@jerryjanka
aj vsetkym vsetko dobre do Noveho roku!

vesperr11
1. led 2011

vše nejlepší do nového roku a všem nám hladké narození miminek 🙂

Strana