EPI-NO
Ahoj holky,chtěla bych tady poradit všem holkám,které se chtějí vyhnout nástřihu hráze.6-8 týdnů před porodem jsem procvičovala hráz a pánevní dno metodou EPI-NO.Pujčila jsem si to v agentuře porodních asistentek POMAD v Olomouci.Je to takový balonek,který si zavedete do pochvy a postupně pumpičkou nafukujete,nejdřív míň,pak se objem v pochvě zvyšuje,samy poznáte,jak to ještě zvládnete.Výsledkem před porodem je,že zvládnete vytlačit balonek o objemu jako dětská hlavička.Zvyšuje to elasticitu hráze a já zůstala bez nástřihu či natržení,Malej vážil 3,50,což zas není tak málo,jsem přesvědčená,že to zabralo.Pila jsem taky maliník a celkově se na to připravovala,protože si myslím,že když je to bez nástřihu,je vše pak daleko pohodovější a snažší,nejen co se šestinedělí týče,proto to tady zveřejňuji.Proto,vy,co jste ještě těhu,zeptejte se na to svých PA,nebo na netu je to ve vyhledavači pod EPI-NO.Všem moc štěstí při porodu!!!
Ahoj, i ja se chci podelit o zkusenost s epinem. Rodila jsem podruhe a ackoliv mel chlapecek 3840g [mimochodem ja na zacatku tehu vazila 49kg-pro predstavu], porodila jsem bez nastrihu s 1 stehem. Prvni porod holcicka o kilo lehci, o epinu jsem nemela ani potuchy, nastrih a siti rozsahle... Cvicila jsem tak cca 5x tydne, ke konci jsem obcas dala i tech 30 cm.
Epino PRODAVAM, cena 1900 plus postovne 50 Kc. Pokud mate zajem, napiste vnitrni postou. Diky.
Investice se vazne vyplati, ten rozdil v poporodnim obdobi s nastrihem a bez je neuveritelny. 😉
Ahoj, tak už jsem to nevydržela a vyzkoušela jsem epi-no. Nejdříve jsem myslela, že ho dovnitř ani nedostanu, ale podařilo se a potom se mi podařilo nafouknout na těch 15 cm. Zkusila jsem o jedno přifouknutí víc, ale bolelo to, tak jsem to zase hned vyfoukla. Ale mám ještě čas, tak to zase nebudu přehánět. 🙂
@oktarina Olejíčkem masíruju hráz vždycky po cvičení. Myslím, že kombinováním obou zmíněných "podpůrných prostředků" se nedá nic pokazit.
Ahoj holky, prodám epi-no delphine, cena 1800 Kč plus 70 Kč poštovné, případně možné osobní předání po domluvě na Praze 6. Koupeno nové, používané zásadně s kondomy a jen párkrát, moc jsem toho nacvičit nestihla 🙂 Datum trvanlivosti 3-2017. V případě zájmu se ozvěte vnitřní poštou!
Ahojky, můžete mi prosím někdo poradit? Včera jsem poprvé cvičila s epinem a nějak jsem nepřišla na to jak se to měří. nemám to v češtině a u ostatních jazyků je vždy jiná tabulka. Měla jsem naměřeno 2,4 ale vůbec nevím co to znamená☹. A ještě jedna věc, vůbec tam ten balonek nejde udržet, pořád vyklouzává ven, nedělám něco špatně?🙂
@tekisek ja to meriam normalnym krajcirskym metrom, priamo obvod balonika, ale vzdy to porovnam aj s tou sablonou, co je k tomu pribalena....ja si balonik pridrziavam vzdy jednou rukou, kym nie je trosku nafuknuty aj mne vzdy vyklza von, po takych cca 10 nafuknutiach mi tam uz drzi sam
@kata13 no, akurat som chcela pisat, bolo to menej 😀 😀 . vcera som dala 20 a podla mojej starej metody by to uz bolo 23, no nevadi. ale dobra sprava je, ze uz sa citim na cvicenie kazdy den, takze to hadam stihnem dat aspon o 5 cm, kym porodim. cokolvek lepsie ako nic 🙂 🙂
ty uz mas krasne, mozes aj rodit 🙂
Ahoj, tak se hlásím po cca týdnu. Minulou středu jsem o dva týdny před termínem porodila chlapečka 🙂 . Takže jsem nakonec epi-no moc nevyužila... Začala jsem cvičit teprve po 37.tt, cvičila celkem asi 4x a dostala se na 20cm...takže jsem byla v podstatě na začátku. No, a výsledek je (prý) malý nástřih a stejně i natržení. Snad jen povrchové, nic vevnitř. Ale asi na blbém místě, protože to pořád docela bolí, i při chůzi a sedět zatím nemůžu ani na kruhu 🙂 Takže tak. Příště třeba stihnu nacvičit víc.
Ahoj holky, tak vás zdravíme s naší Eliškou z porodnice. Chci povzbudit všechny, co cvičíte, i když to ze začátku třeba moc nejde, já měla začátky taky vážně "těžký", šlo mi to pomalu. Výsledek: jednou jsem dala 30,5 cm, to mě uklidnilo a to mi do porodu zbýval asi týden, který jsem cvičila jen "na pohodu", takže tak těch 29, někdy 29,5 a porod? Vyvolávaný, bolestivé kontrakce cca 3 hodiny, ta poslední už byla na sále a maličká se narodila na 2 kontrakce a asi 5 zatlačení. Mám jen malinkatý steh u močové trubice, měla jsem prý trošičku oděrku. Hlavička byla 33 cm, váha 3300g. Takže hlavu vzhůru a cvičení zdar!!! Slíbila jsem doktorkám i PA v mělnické porodnici, že udělám osvětu, říkaly, že jsem už několikátý případ porodu s epinem s takovým krásným výsledkem. Přeji vám všem krásné a "bezbolestné" porody.
Ahojte, ja sa k vám pripájam, som v 36+5tt, už som začala cvičiť - nedalo mi to a musela som vyskúšať. Aj sa obávam toho, že pôrod bude o čosi skôr, malý je dosť veľký. Na začiatku som dala ledva 15 cm a aj to s bolesťami, no dnes- štvrtýkrát, je to už 20 cm. Ale pozorujem na sebe, že veľmi veľa robí aj to, v akej som pohode - ak som uvoľnená, ide to ľahšie, ale ak som vystresovaná, nervózna, tak to bolí viac a dám zase menej. Asi to tak funguje aj pri pôrode - budem sa snažiť zachovať si chladnú hlavu a nestresovať...
Ahoj holky, kolik cm jste dali na poprve? Ja dnes cvicila a dala jsem 19cm??
@kokoska1408 Já už dávno docvičila😀 Ale necvičila jsem často, řekla bych tak 8x, max 10x. Nakonec jsem se dostala na 28 cm.
@tichackova je ty se mas, uz mas princeznu u sebe. Co porod? Mela jsi nastrih? Dle doktora budu rodit kazdou chvili tak, ze si myslim, ze tomu taky moc nedam.
@kokoska1408 Porod naprosto v pohodě, jsem bez nástřihu a neměla jsem ani žádný vnitřní nebo vnější poranění🙂 Ještě ten den jsem seděla😀 Tak držím palce😉
@kokoska1408 Já myslím, že tam taky hodně hraje psychika. Já jsem si říkala, že když jsem na epi-nu dala 28, tak že porod určitě bude v pohodě...🙂 Tak pozitivně myslet!!!!🙂
@tichackova myslim pozitivne, porodu se nebojim, prece jde jenom o jeden den, no co kdyz to bude dlouhe a bolestive. To zvladnu jako miliony zen.
@kokoska1408 Přesně tak, to jsem si říikala i já🙂 Sice to trvalo celkem 17 hodin, a poslední dvě tři už jsem myslela že chcípnu😀 , ale za týden už jsem si říkala, že to nebylo zas až tak strašný😀

Ahoj holky, už mám mučící/cvičící přístroj objednán 🙂 našla jsem si tuhle diskuzi a pročtu (alespoň pár posledních stránek) až jak bude čas, zatím se chci prosím zeptat, jestli před cvičením ještě provádíte masáž hráze s olejíčkem, myslím jako pro zvýšení pružnosti, napadlo mě to, že by to mohlo pomoci 🙂