Genetika. Vezmou mě i bez těhotenské průkazky?

sweetmarry
16. únor 2021

Zdravím,. Chtěla bych se zeptat, pozítří mám jít na genetiku ale můj Dr mi dá teh.prukazku az příští týden, teprve dneska jsem byla na levý tak mi jí dá až jak bude mít výsledky krve,. Dotaz zní, vezmou mě na vyšetření v nemocnici i bez těhotenské průkazky?

mamikry
16. únor 2021

@sweetmarry Pokud mate zadanku od doktora, tak by s tim nemel byt problem, rekla bych.

sweetmarry
autor
16. únor 2021

Právě že nemám, jen mi řekl ať si zavolám a objednám se do fn na genetické vyšetření,. A že mám přijít na kontrolu za týden

mamikry
16. únor 2021

@sweetmarry Pravda, vy jdete na ten prvni, ten pojistovna nehradi, to mi nedoslo. I tak si ale myslim, ze by to nemel byt problem. To by vas tam bez ni neposilal. Ona je ta prukazka dulezita spis v pripade nejakeho problemu, aby treba v nemocnici vedeli, jake mate hodnoty a krevni skupinu. Zavolejte tam, oni vam reknou.

maaaadlaaaaa
16. únor 2021

@sweetmarry Já dostala průkazku těsně předtím, ale stejně ti tam jen napíšou jméno, týden, poslední ms. To jim tam můžeš klidně nadiktovat. A první screening na genetice sice platíš, ale pojišťovna ho hradí, takže si doklad schovej. Nehradí ten v 20tt.

carameels
16. únor 2021

@maaaadlaaaaa Jen doplním, že VZP třeba proplácí i ten ve 20tt. Má vypsaný seznam specializovaných pracovišť a když jde těhulka na genetiku na jedno z nich, tak pak to proplatí v plné výši, ale je to samozřejmě v rámci příspěvků pro těhotné a maminky. Mi proplatili první (od mé gynekoložky) a i ten ve 20tt na specializovaném pracovišti 🙂 Tak je dobré si paragony schovávat od všeho a pak si to zjistit.
Jinak souhlasím, že pokud to není vyšetření v nemocnici kvůli nějakému problému, tak tu průkazku spíše chtějí jen kvůli jménu a aktuálnímu tt.

maaaadlaaaaa
16. únor 2021

@carameels Vidíš, tak to jsem nevěděla. Já jsem u VoZP a tam byl jen první. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru