Gynekolog v Praze 5 a okolí, poraďte

wendulinka_1
28. únor 2017

Ahojte holky, moc prosím o pomoc. Jsem ve 13. týdnu, prozatím jsem absolvovala všechna vyšetření u své doktorky na Moravě. Měla jsem domluveno, že po prvotrimestrálním screeningu přejdu do Prahy. Teď jsem se ale dozvěděla, že doktor, kterého jsem měla domluveného, po mně bude chtít 4000,- poplatek (na rok, za to, že jsem těhotná ("normální" pacientky má za 1000,-) . Má super reference, ale přijde mi to fakt drsná částka. Poradíte, mi nějakého doktora v okolí Prahy 5, co nemá přehnané poplatky a bere těhulky? Prosím, vím, že se asi objeví komentáře, že za super péči v tomto období nemůžu takovýchto peněz litovat atd. S tím na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu musí existovat šikovní lékaři, kteří nepřestřelují poplatky. Moc děkuju za vaše tipy.

medulinek
28. únor 2017

no nevim,vetsina,co znam,tak si nejakou castku berou,ja platim 7000kč za tehu peci,jinak chce dvojku,ale po porodu budu taky hledat jinde zdarma,protoze platit dvojku v podstate jen za prevenci fakt nechci

j.a.n.i
28. únor 2017

@wendulinka_1 No, pokud jsi dostatečně drsná, tak k němu můžeš přejít a pak mu s úsměvem sdělit, že mu poplatek nezaplatíš...

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@j.a.n.i tak to rozhodne nejsem ;)

petabn
28. únor 2017

Muzu doporucit Medivu v Jeremiasove ulici, chodim tam k pani doktorce. Zacala jsem tam chodit v r.2015 jako tehotna. Je sikovna, moc prijemna a ma moderni vybaveni. Plati se 600 Kc rocne (tehu i netehu). V tehu je moznost si priplatit, uz nevim kolik a pak jsou zdarma fotky a nejake dalsi veci. Je to 5 minut od metra Luziny nebo primo u busu Mala Ohrada. Objednat se pak da i online.

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@medulinek Tak to je teda jeste silenejsi castka. S poplatkem pocitam, ale ne tak vysokym. Kamaradky ruzne po Praze maji bud nulu, nebo max 1500.

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@petabn dekuju moc, mrknu na to a zkusim tam zitra zavolat. 600 je luxus

naste
28. únor 2017

@ wendulinka Zkuste MUDr. Tomáš Brtnický, ordinuje v Ženských domovech , www. clinicus-Praha.cz.

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@naste Zenske domovy by byly nejlepsi, ty mam kousicek od domu. Ale na vetsinu doktoru tam jsem necetla moc dobre reference. Vy s nim mate vlastni zkusenost?

fialinka
28. únor 2017

Já doporucuji z Zenskych domovu Mudr.Eva Kettnerova ...chodim k ni již 15 let a je to opravdu pani doktorka s lidským přístupem

naste
28. únor 2017

@wendulinka Já ho znám už od doby, co skončil medicínu. Dělal v Motole a stále tam má nějaký klinický den. Nebojte, je opravdu šikovný a sympatický . Podívejte se na jejich stránky, ceník neznám, ale určitě ceny přemrštěné nebudou. Jinak mě osobně operoval

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@fialinka Dekuju, zitra tam zkusim zavolat

wendulinka_1
autor
28. únor 2017

@naste Tak to je super. Koukala jsem, ma 1500, coz je v poho. Zkusim tam zavolat. Dekuju moc

naste
28. únor 2017

@ wendulinka 1 Není za co. Jsem tak trochu ,,od fochu" a určitě bych nedoporučovala někoho, komu bych se sama nesvěřila do péče.

naste
28. únor 2017

@ wendulinka 1 Teď jsem se dívala na stránky toho MUDr. Brtnického, tak těch 1500Kč je za nadstandardní péči, nad rámec zdravotního pojištění. Takže normální poradna je určitě na pojišťovnu. Jo a nezapomeňte se ve 14 týdnu těhotenství zaregistrovat do nějaké porodnice.

naste
28. únor 2017

@ wendulinka 1 Když by to nevyšlo, tak mám v záloze ještě nějaké tipy, ale to už není P-5. Když tak dejte vědět.

wendulinka_1
autor
1. bře 2017

@naste Diky moc. Z toho, co jsem prosla a cetla, si myslim, ze tech 1500 platit budu. Pochopila jsem, ze tehotenstvi je proste nadstandard. Ale 1500 je ok. Dekuju moc

j.a.n.i
1. bře 2017

@wendulinka_1 Těhotenství není žádný nadstandard, to patří do běžné péče hrazené ze zdravotního pojištění... akorát když to každá zaplatí, tak proč by to doktoři nepožadovali, že.

wendulinka_1
autor
1. bře 2017

@j.a.n.i |Tak nějak jsem to myslela, ironicky.

j.a.n.i
1. bře 2017

@wendulinka_1 No, mě už občas přijde, že to někteří doktoři myslí vážně... a jinak třeba tam kam chodím já, tak se nic neplatí, myslím, že má dr. v ceníku asi 5 položek - jednorázová zrcadla, test na chlamydie na vlastní žádost, potvrzení pro koho chceš, výpis či kopie z dokumentace a to je asi všechno.

wendulinka_1
autor
1. bře 2017

@j.a.n.i Taky jsem si sehnala nakonec bez poplatku. Jen klasika - zrcatka apod. Takze uleva, snad uz nebudou zadne komplikace.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru