Gynekolog v Praze bez "těhotenských balíčků"

morcica
30. čer 2016

Dobrý den,
moje lékařka mě překvapila tím, že ihned po potvrzení těhotenství řekla, že vybírají pět tisíc jako nadstandard. Že jinak prý budu mít jen dva ultrazvuky za celé těhotenství. Tak vysokou částku nechci platit, připadá mi to zbytečné. S obyč. péčí, kterou platí pojišťovna, bych si asi vystačila. Jenže když ten poplatek nezaplatím, nebude tam se mnou mluvit už ani klika u dveří.
Poraďte prosím slušného, schopného gynekologa, ideálně ženu, někde v Praze: Heldám někoho, kdo si neúčtuje majlant za nadstandard a přitom něco umí.
Děkuji za tipy!

bendys
30. čer 2016

Ahoj já jsem spokojena v Gyn plus s.r.o na praze 2. poplatek chtějí 500 Kč jednou za rok - dva. V těhotenství nechtěli žádný... Lékaři příjemní...

jaja01k
30. čer 2016

http://www.gy-nek.cz/ordinace.html
Chodim k MUDr Rozsypalove a jsem moc spokojena. Za cele tehotenstvi jsem nezaplatila ani korunu. Pani doktorka sama dela i NT screening, ani za ten se neplati 🙂

wampzee
30. čer 2016

Jj...taky doporucuji ordinaci MUDr. Rozsypalove. Jen vzdalenost je silena... dojizdim ze Zlicina... 🙂

janka12
30. čer 2016

Zdravotní pojišťovny hradí pouze 2 ultrazvuky za bezproblémové těhotenství. Každý odborník v této oblasti Ti ale řekne, že řada problémů se může zachytit četnějšími ultrazvuky, zatímco 2 hrazené jsou nedostačující, protože se zkrátka některé problémy zjistí pozdě, některé vůbec. Proto gynekologové nabízení balíček=nadstandard, aby ultrazvuk mohl být proveden častěji, podchytil vše co je možné, přestože pojišťovna hradí jen ty 2. NT screening se s žádankou od gynekologa neplatí (alespoň dle mé zkušenosti a zkusenosti kamarádek).

lepsa
30. čer 2016

Ahoj, nevím, kde bydlíš, ale já chodím do Gynekologie Kolek (jeden doktor a ostatní jsou doktorky). Nedávno jsem se tam na to ptala a buď můžeš mít jen to, co hradí pojišťovna ( opravdu jsou to jen 3-4 ultrazvuky) nebo si můžeš připlatit 1500Kč za balíček ( každou návštěvu ultrazvuk + fotka a nevím co ještě všechno). Jinak tam není ani žádný roční poplatek, když jsem šla jen jednou za rok na prohlídku, zaplatila jsem jen zrcadla 🙂

lamia
30. čer 2016

Naopak, i odborníci v teto oblasti tvrdí, ze stačí 3 velké Uz za těhotenství (tedy 2 na pojišťovnu a prvotrim.screening) pokud je dělá kvalifikovaný lékař. Plus se většinou na začátku dělá Uz k potvrzení gravidity v děloze a srdeční akce,ten se rovněž nehradi zvlášť a je součástí normální pece o těhotnou. Dělat Uz každou poradnu není v pořádku.

olga_
30. čer 2016

Já chodím do Spálené (dr. Adamec). Neplatím žádný roční poplatek, žádný "balíček" za nadstandard v těhotenství. Utz mi dělal vždy. Za tzv. nadstandard bych nezaplatila nikde ani korunu navíc. Péče byla suprová.
Ještě čtu nad sebou příspěvek od @lamia a souhlasím, že ty utz jsou až zbytečné. Mně to pak přišlo jako šílené šmírování.

mrskato
30. čer 2016

Ahoj, to kdyby po mě chtěl můj gyndař takovou pálku, tak okamžitě hledám jiného. Chodím už 15 let k MUDr. Vojáčkovi (Praha 12), je to pohodář, nikdy nic nezanedbal. UTZ dělá jen 3, pokud je těhotenství bez problému, v tomto těhotenství jsem ze začátku jednorázově zašpinila a dělal mi UTZ při každé kontrole, teď je vše už ok a kontroluje jen čípek. S prvním děckem bylo vše ok, loni v září jsem potratila a i v tu dobu byl skvělej. Cokoliv se mě nebo jemu nezdá, ověří a kontroluje.

catf
30. čer 2016

@morcica pochybuji, že při množství těhotných bude tvoje doktorka řešit, jestli jsi zaplatila nadstandard nebo ne, je to nakonec tvoje volba. Hledat jiného gynekologa z tohoto důvodu je podle mého názoru trochu mimo. Je to každého věc, jakou péči si zvolí. Osobně jsem si zvolila nadstandard a byla jsem za každý extra utz ráda (každý měsíc), ale nejenom za to, je taky důležité, jak lékař komunikuje, jestli všechno vysvětlí, zodpoví všechny otázky, jestli se u něj cítí těhotná v pohodě. Během těhotenství se může vyskytnout spousta komplikací, ale taky úplně stačí, když je těhotná ponechaná v informačním vákuu, to je samo o sobě stresující.
Celkem jsou 3 hlavní tzv. screeningy, ten první hradí jenom některé pojišťovny (či přispívají), ten první je přitom ten úplně nejdůležitější (stanoví se termín porodu a taky se během něj na 95% dá odhadnout down syndrom), tyto screeningy by měly být prováděny tam, kde k tomu mají odpovídající utz vybavení.

astyna
1. črc 2016

Ty jo, taky jsem hledala, kde to platit nemusím.

jsem zapsaná u doktorky Zuzany Novákové, je super 🙂

astyna
1. črc 2016

@catf

No to byste se divila 😀 u jednoho gynekologa mi rovnou řekli, že bez nadstandardu "riskuju život mého dítěte", protože "víc uzv = větší jístota". Když jsem odmítla, tak mi řekli, že bude poradna jednou za 2 měsíce a každý uzv navíc si platím sama (250 Kč). Tak jsem řekla, OK, sbohem 😀

PS: za mnou přišla maminka, co si nadstandard zaplatila a to byla sestřička jako měsíček nad hnojem...Ta holčina měla na kartičce napsané velkým NDS

krao
1. črc 2016

Dobry den, docela jste me sokovaly, sama jsem gynekolog na vesnici (rozumej krajske město) a tato informace mi zcela unikla... Poplatek za nadstandardni ultrazvuky ci peci....!!!!! Praha je zrejme jiny svet, kde se lekari o sve pacienty neboji, neboji se nahody... a hlavne na to mají zaludek. Proste pece v gravidite je jednou dana doporucenim cele gyn-por spolecnosti, ultrazvuky navíc (v rozumne mire) byvaji výhodou. Ne všechny plody jsou vždy zive, ne vse deti rostou, jak mají... Diky za informaci, jsem opravdu naivka 😒

lepsa
1. črc 2016

@krao Já pocházím z Moravy, kde je na malém městě jedna gyn. ordinace. Vždy jsem tam byla spokojená, za nic neplatila. Přestěhovala jsem se do Prahy a nestačila jsem se divit. Roční poplatky ( když jsem šla jednou za rok na preventivku, tak se to opravdu vyplatí) a za všechno poplatky. Sestra za těhotenství na Moravě neplatila nic a péči byla výborná.

nuninove
1. črc 2016

ja chodim do hloubetina do havany k dr karhanovi a utz mi delal uz asi 4x a nikdy po me nic nechtel..jeden delal jeste pred tehu a ted 3 v tehu a to jsem teprve cca 9tt

lenkaluk
1. črc 2016

Taky doporucuji dr. Rozsypalovou. Prijemna, zkusena, akreditovana. Tu cestu k ni do Dolnich Chaber holt clovek jednou mesicne zvladne...

catf
1. črc 2016

@astyna jak jsem psala, je to na každém, co si zvolí. Větší počet utz je větší jistota, to je navíc logické, a je to zase na každé těhotené, co si vybere. Tady na koníkovi se to jenom hemží diskuzemi na téma stresu z nedostatku informací od lékařů. Pokud má někdo kvalitního lékaře, který vše vysvětlí, nic nezanedbá, má k dispozici kvalitní vybavení svojí ordinace, a člověk tam nemusí čekat půl dne, když se objedná na určitou hodinu, a přitom ten lékař nechce žádný poplatek navíc, tak to je jenom dobře. Silně pochybuju, že jich bude tolik. Svíčkovou si taky můžu dát za 85kč a za 150 kč a bude v tom sakra rozdíl.
Tomu druhému odstavci, cos napsala vůbec nerozumím...
Ovšem uvedla bych tady jeden příklad "standardní" péče. Moje maminka chodila ke "standardnímu" zubaři dlouhá léta každý rok na kontrolu a myslela si, jak je všechno v pohodě. Nakonec je z toho účet v řádech statisíců (to myslím zcela vážně) a bude ráda, když jí s"nadstandardní" lékař zachrání zuby. Takže standardní péče je fajn, pokud si je člověk jistý tím, že jeho standardní lékař dokáže zajistit standardním způsobem odpovídající péči.

astyna
2. črc 2016

@catf

Já jsem si už zvykla, že v Praze je to jinak - nadstandard? Ale houby, jen peníze navíc. CHodila jsem na gyndu v Opavě, Brně a nikde nikdy žádné balíčky nebyly - to je jen tady ten výmysl ...

Předtím v Zábřehu by mě ani nenapadlo, že preventivní prohlídka např. u zubaře se může vyšplhat na řádek tisíc korun "pro tu lepší péči". Hlavně, když nemám ani jednu plombu, zdravé zuby a dostatek informací (strýc je zubař).

Druhý odstavec se vázal k tomu, že u stejné gynekoložky, od které jsem odcházela s úsměvem, že fakt platit za to, že jsem "kinder vajíčko", nebudu, tak zrovna přišla jiná těhotná, která měla na průkazce napsáno NDS - a hned byl vidět ten rozdíl - tam se asi platilo za úsměv. Prostě lidi slyší na peníze.

astyna
2. črc 2016

@lepsa

Právě o tom jsem taky psala - že mě to neskutečně udivuje. Tady se rýžuje za každou hovadinu - za každý obrázek, vyšetření, papír navíc. Co jsem dostávala doma zadarmo, tady chtěli - např. jen za to, že mi dovolí nahlídnout do dokumentace syna chtěla bývalá pediatra 200 Kč (prý aby to zkompletovali, co chtějí jako kompletovat?). Nejen proto je taky bývalá.

já si myslím, že je jedno, zda je to doktor s nejlepší uzv na světě, nebo s klasickým odposlechem srdíčka "wolkman", má zajistit nejlepší možnou péči a postarat se o to, že když si není jistý, má poslat ke specialistovi.

ppejskova
2. črc 2016

@janka12 no nevím, moje gynekolozka nepatří teda bohužel k těm nejlepším, ale navzdory tomu mi dělala utz ob kontrolu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru