Gynekologická prohlídka. Jak klasicky probíhá?

30. kvě 2022

Ahoj, chci se zeptat, jak u vás probíhá klasická gynekologická prohlídka? Byla jsem u doktorek zvyklá, že jsem si vylezla na křeslo, prohmatali břicho a prstama uvnitř, pak zrcadla případně stěry. Teď mám doktora, který nedělá nic jiného než jen ultrazvuk, žádný zrcadla, žádná kontrola dole, břicha, nic, ani dokonce teď když jsem těhotná a začíná mě hlodat, jestli tímhle přístupem nemůže něco zanedbat. Protože v prvním těhotenství doktorka jen díky tomu, že sahala dovnitř, zjistila, že se otevírám už v 6 měsíci, jak tohle zjistí on? Nebo je to normální, že se používá čistě jen ulztravuk?

veritanas
30. kvě 2022

Moje prohlídky vypadaly a vypadají, jak popisuješ u předchozího doktora + mi teda vyšetřuje prsa To těhotenství si už úplně přesně nepamatuju, ale jsem si skoro jistá, že mi dělal i vnitřní vyšetření + ultrazvuk pokaždé...

michaela666
30. kvě 2022

Před těhotenstvím prevence tak jak popisuješ. V těhotenství vyšetřovala převážně ultrazvukem. Byla jsem ráda, protože nevidím přínos aby se tam někdo každou kontrolu štoural. Kdyby byl problém určitě to zjistí.

anickaaa28
30. kvě 2022

Me kontrolovala cipek ted naposledy, jen kvůli tomu že mi uz dost tvrdne bricho.Jinak dela spis utz,měří malého a podobně. Kdyby byl problém mrkne na cipek i bricho jako ted naposledy.A popravdě jsem rada,nebo je to tam fakt dost citlive.....

sirinfirst
30. kvě 2022

V těhotenství jen jen utz, mimo těhotenství dle prvního popisu + prsa

guliii
30. kvě 2022

Čípek může v těhotenství kontrolovat i ultrazvukem. Někteří doktoři neradi kontrolují uvnitř v těhotenství, aby tam nechtěně něco nezanesli. Osobně nevidím přínos vnitřního vyšetření v těhotenství. Jinak stěr čípku jednou za rok musí dělat samozřejmě vnitřně.

petramana
30. kvě 2022

doktorka co sla do duchodu mi vzdy prsa vysetrovala, ale jeji nastupce u ktereho jsem cca 5 let ani jednou, jen vzdy pouci ze si mam samovysetrovat... ma to tedy delat nebo ne?

shirilka
30. kvě 2022

Na klasické kontrole jak píšeš, vyšetření spodku, zrcadla, stěry, prsa teda nikdy to jsem ani nevěděla, že by měli dělat a to jsem lékaře měnila.... V těhotenství na začátku vyšetření spodem, pak už pouze utz az ke konci spodem stěr na strepkokoka, pak zase utz a pak až na předávce v porodnici před nástupem na vyvolání spodem... Oni se snaží eliminovat riziko zanesení nějaké infekce, za což jsem byla jediné ráda, přes to břicho to bylo přecejen příjemnější.

krisstina93
30. kvě 2022

Na klasické kontrole dělá zrcadla, stery, max prohmatne břicho. V těhotenství naopak byl snad pokaždé jen utz, nikdo se ve mě zbytečně nehrabal.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru