Ahoj, jsem prvorodička na konci 19 tt a naposledy mě paní doktorka vyšetřovala vaginálně v 9 tt, když mi brala cytologii. Zatím je u mě všechno v pořádku, žádné špinění natož krev jen slabý bílý výtok bez svědění nebo pálení. Takže jiná prohlídka než kontrola miminka pomocí sona přes břicho asi není potřeba, jen mě zajímá, kdy zhruba mě bude zase normálně vyšetřovat - chodím na depilaci a vždycky stresuju, abych před prohlídkou byla "hladounká" a jen si říkám až to přestanu řešit a příjdu před depilací, jestli mě doktorka nepřekvapí větou "tak kalhotky dolů" a já jak na potvoru nebudu za chlupatici 🙂 Má to ještě někdo z vás v živíé paměti? Dík
No, smiř se s tím, že tě doktoři uviděj v horší situaci. Mě ještě před porodem doholovali, pač sem si tam neviděla a měla sem to úplně u zádele.
@kmarie81 Pokud nebude nějaký důvod, tak už se kontroluje jen sonem přes bříško. Kdyby se třeba zkracoval čípek, může se chtít podívat blíž tím vaginálním, nebo kdyby se změnil výtok. Na konci těhu asi 35. týden se dělá jeden kultivační stěr.
PS: Tím, co je dole, bych se nestresovala. Ono až při porodu poteče plodová voda, krev,.. ti to bude naprosto fuk, stejně jako to neřeší doktoři.
Dík holky, jak sem psala víš - chodím na depilaci, takže ono tich chloupků vlastně tolik není - asi jak sem teprve v půlce t,tak se nudím a řeším kraviny. Prostě sem jen ráda připravená, ale na to, co příjde se stejně asi moc připravit nedá 🙂
Me vnitřně nevyšetřoval bezdůvodně nikdy. Jen když jsem měla časté tvrdnutí břicha a pak ještě bolesti v podbřišku ale jinak vůbec. Prý je to nevypovídající a může se to změnit z hodiny na hodinu. Ale plno gynekologů vyšetřuje vnitřně klidně i pokaždé
Myslim, ze gynekologove jsou zvykli na ledacos, takze je nejaka tehotenska chlupatice opravdu nepohorsi 😉
Neres to, myslim, ze spoustu nastavajicich maminek se prestalo holit, jakmile si prestaly pres brisko videt dolu (vcetne me😁) a jestli je nebo neni oholena je asi to posledni, co by doktori resili 😉
mě teda doted 33tt doktor kontroloval vaginálne jen na začátku kdy mi potvrzoval těhotenství (do 10tt cca) od te doby nebyl důvod, s holenim to řeším tak ze je mi jedno v jakem stavu jdu k doktorovi a pokud mi to je už nepříjemné tak mě oholi partner
@kmarie81 Ahoj, mě doktorka vyšetřuje vnitřně na každé návštěvě snad od začátku těhotenství. Vždy konstatuje, že je čípek uzavřený a pak už dělá utrazvuk. Kalhotky mám tak vždycky dole a to holení teda až tak neřeším, oholím se do hladka spíš, když čekám akci doma, na gyndě si vždycky říkám, že viděli horší věci než pár chlupů 😂.
Mně vnitřně vyšetřovali až v rizikové poradně někdy ve 37. Týdnu. Nicméně já si teda zakládám na tom, že jsem upravená ženská a nijak mě těhotenství nezměnilo a depilovala jsem se do poslední chvíle, naposledy den před porodem a jedno mi to nebylo, ne kvůli doktorům, ale kvůli mně😉
Mně doktorka dělá vnitřní vyšetření a ultrazvuk při každé kontrole. Ale zase mám rizikové a při dcerce jsem měla také rizikové a kontroly probíhaly stejně jako teď. A asi také záleží na Dr. Ale jak píšou holky, později ti to stejně bude fuk.
Já se holila tzv poslepu, no nebudu kecat, to vypadalo teda. Jinak mě kontrolovala na koze snad na každé prohlídce.
Holky já se holim před zrcadlem, ale dost se divim, že jsem se ještě nepořezala, proto to není úplně ideální pozice 😀
Tvoje starosti bych chtela mit 🤦
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kmarie81 to je ruzny. Mne ve druhem trimestru (asi tak od 20.tt) kontrolovala cipek vnitrnim ultrazvukem. Ted po 36tt uz zase saha dovnitr rukou a vnitrnim utz ne. Ale kalhotky dolu davam skoro cele tehotenstvi😃