icon

Jak reagovat na partnerovy výroky o ženském těle po porodu?

22. kvě 2024

Ahoj, čekám s přítelem dítě, a ukázala jsem mu jak může vypadat ženské tělo po porodu, a odpověď “Může si zato sama” a to mě dost zarazilo…
Co si mám o tom myslet?

Strana
z2
biciklissie
23. kvě 2024

A co je tělo po porodu? To je den po porodu, měsíc, rok? Jako určitě si za to ženská může sama, neměla holt těhotnět a rodit. Měla raději letět na pár měsíců na Bali, chytat bronz🙂. Ale vážně, jako spoustě žen se po porodu změní tělo, metabolismus, priority. A spoustě zase ne. Je dobré mít partnera chápavého a chápajícího. Samozřejmě jsou i extrémy, kdy na sebe žena úplně dlabe, ale zase by to mělo být i nějakém dialogu, co je za tím za problém.

eviicka
23. kvě 2024

@biciklissie nojo ty jsi na to přišla, vždyť ten chlap má pravdu, pokud by nesouložila, tak se ji to nestane 🙂.

cherie24
23. kvě 2024

Já měla před prvním otěhotněním 54 kilo, úzký pas a pekáč buchet na břiše. Taky jsem měla podobný názor na rozkydlé ženy při dětech. A protože karma je zdarma, tak přišel porod akutním císařem, v šestinedělí jsem si udělala velkou pupeční kýlu, kvůli čemuž mám vyvalené břicho a vypadám permanentně jako ve 4. měsíci těhotenství a zákaz posilování. Stav mých prsou po 2 dětech a více jak 4 letech kojení, to ani nebudu komentovat. 🤦🏼‍♀️ Třeba budeš jedna z těch šťastných, která bude vypadat jako před dětmi, ale pokud ne, tak hodně štěstí s přítelem ... 🙃

erchia
23. kvě 2024

@adelisss
Jasné 🙂 Ovšem já se nechci vracet na původní váhu :D
Ráda bych se spíš vrátila k té poporodní, ale uvidíme.
Ovšem řešení váhy a tak nemám vůbec ráda, spíš mě na jednu stranu baví, že jsem těhotenstvím fakt zhubla 🙂

A i na to konto, že to nemám ráda, mi vadí i komentáře typu, jako má autorky partner.
Každý nějak vypadá, ať už po porodu, či jindy, někdy se s tím něco dá dělat, někdy nedá, tak to prostě je a okolí by si poznámky mělo odpustit.
Osobně mi tedy vadí, i takový to "jsi zhubla, ne?"
Jako jo, může to myslet mile, ale většinou v tom slyším - "bylas předtím prostě tlustá".

adelisss
23. kvě 2024

@erchia Úplně neřeším nějakých 5kg. Ale je fakt, že obézní bych být nechtěla. Stačí mi, když se v těhotenství zadýchávám do schodů a připadám si jako důchodce. Jinak asi je blbé, když je někdo se ženou jen kvůli vzhledu... Pokud je to případ autorky, tak je to asi dost smutné...

gdpr
23. kvě 2024

Ako ja v tomto mam názor taky, ze záleží od viacerých faktorov... Niekedy si žena za to môže sama poznám ženy, ktore aj 6-9+ rokov po pôrode zvaluju svoju postavu na tehotenstvo. 🤣 Ešte počas toho ako žena koji ako tak viem pochopiť, ze nedokáže veľmi schudnúť aj kvôli tomu ale ak nemá žena zdravotné problémy tak schudnúť sa dá vždy kalorickým deficitom a cvičením spevniť telo-svaly. Potom čo sa tyka najmä prs tam dosť záleží ako dlho žena kojila ja som nekojila vôbec tak zmenu žiadnu na nich nemám. Ja práveže po pôrode som mala ešte lepšiu postavu a menej kíl ako pred 🤣 mala som dobrú motiváciu na sebe makať 🤷🏻‍♀️

eviicka
23. kvě 2024

@gdpr ani prsa nemusí být o kojení, prvního jsem kojila 2,5 roku a zůstala pořád OK (vel. C a 40 na krku). A nemusela jsem proto udělat nic. I to je o štěstí.

izz76
25. kvě 2024

Něco se dá ovlivnit, něco ne,taky záleží kdy je myšleno po porodu. Znám ženské co se za kila navíc vymlouvají na těhotenství ještě 10let po..

veronikav31
25. kvě 2024

Je to blbec. Bych ho zkusila nechat zkusit co je to těhotenství a porod, kojení nebo Um, vstávání, nevyspání a nemít čas na sebe. Řekni mu, že bude mít možnost zkusit si to po porodu sám, že ty začneš po šestinedělí cvičit, chodit na kosmetiku, pedikúru a manikúru a on bude spát minimálně v noci a přes den se starat o domácnost a dítě. Jsem zvědavá jak by to zvládal.

fatal_error
25. kvě 2024

Takhle, za elasticitu kuze rozhodne nikdo nemuze, takze strie anebo po porodu plandajici kuze, za to teda rozhodne zena nemuze, pokud ovsem v tehotenstvi pribrala normalne. V takovem pripade je to smula a neni to jeji vina.

Ale pokud je vyse zminene zpusobene tim, ze se v tehotenstvi vyzrala do monstroznich rozmeru, nektere priberou treba 20, 30, 40 kg, tak za to teda jednoznacne muze.

Ja se klidne priznam, ze u 1. syna jsem pribrala z 58 na 82, moje chyba. U 2. a 3. uz to bylo lepsi a ted 11 mesicu po 3. synovi mam svou idealni vahu 56/164. Ovsem po 1. synovi jsem se tech kil zbavovala fakt dlouho a byly to vymluvy.

Strana
z2