icon

Jak řešit zaplacenou dovolenou během rizikového těhotenství?

hankagre
28. črc 2022

Ahoj holky chci se zeptat v pondělí jdu už na rizikové těhotenství tudíž neschopenka .Ale mám zaplacenou dovolenou vůbec nevím co stim dá se tohle s Dr nějak řešit nebo dovolenou kterou máme naplánovanou pomalu rok musím zrušit .

Strana
z5
veroniquecz
1. srp 2022

@1772 souhlasím 👍

veroniquecz
1. srp 2022

@marcicek84 tak to bych chtěla vidět doktora, který by psal neschopenky na prani, to bych na nej s gustem poslala kontrolu ze socialky. A ani s tím přerušením a znovu vystavením to teda není koser. Jak už tu zaznělo, o PN rozhoduje lékař, nikoliv pacient na prani 🙄

marcicek84
1. srp 2022

@veroniquecz no tak mi rekni proc to tehotnym kazdy cpe?Takovych doktoru je...mne to bylo nabizeno snad pokazde i kdyz mi nic nebylo ale pro jistotu,kazdemu muze ze screeningu vyjit nejake riziko...vsak si posilej socialku na koho chces a nejlip napraskej cele zdravotnictvi za sociku byli donaseci docela zadani a vypada to,ze se doba vraci...vis kolik lidi radeji marodi se zady,kdyz dostanou vyhazov a to uvidis tech nemoci,pokud zacne krachovat prumysl pri tech cenach energie.Ja myslim,ze nektere byste se mely jit lecit nebo se starat o sebe ne o druhe.

marcicek84
1. srp 2022

@veroniquecz autorka si to bud zaridi nebo to riskne nebo si dovcu zrusi,nakonec je to jeji vec...

veronikav31
1. srp 2022

@marcicek84 já žila v domění,že PN je z nějakého důvodu a ne jen tak pro srandu králíků.to je asi na svědomí dokora,že to každýmu napíše, však taky pojišťovny už dělají to,že pokud doktor napíše vyšší počet PN než mají limit,tak přichází o další peníze. ostatně já se léčit nepůjdu, nemám důvod. PN jsem měla protože jsem krvácela a měla rizikové těhotenství ne protože jsem PN chtěla, mě nic jiného nezbylo...a ne že chci jet na dovolenou nebo že mi nemá kdo hlídat dítě

veroniquecz
1. srp 2022

@marcicek84 žádného takového doktora neznám, naopak moje bývalá gyne měla díky velkému množství neschopenek na krku často kontroly. To si musí každý doktor říct sám, jestli mu to za to stojí…..

veroniquecz
1. srp 2022

@marcicek84 říkej si co chceš, ale zneužívání dávek nejen nemocenských je problém. A ano, za mě více kontrol, jak lékařů, tak těch na enschopenkách je v pořádku.

veroniquecz
1. srp 2022

@veronikav31 přesně tak 👍 Taky jsem skončila na PN, ale c prvním tehu jsem se vracela po 1. Trimestru a ve druhém mě v půlce tehu odvezla záchranka a pak se problémy navazovaly, ale nikdy bych nebyla na PN jen kvůli tomu, ze chci mít “klid” 🙄

drep
1. srp 2022

@veronikav31 to máš ale úplně špatný pohled na věc, stejně jako já si myslela, že není normální lhát do dokumentace (protože všechny tyhle fake neschopenky má doktor nepochybně ve své dokumentaci odůvodněné krvácením, bolestmi, křečemi, zvracením, čímkoliv, nejde napsat do dokumentace “cítí se skvěle, klinicky bez potíží, dpn ode dneška na dg. Z000”), ale tady na modrem koni je holt jiný svět. Sice mě to vždycky štve, ale nedokážu s tím dělat nic jiného, než hrát podle pravidel (a být ráda, že jsme změnila ambulanci a moje kolegyně to dělají stejně).

marcicek84
1. srp 2022

@veroniquecz evidentne jich je dost,jako cisaru ana prani,jen se o tom az tak nesiri...kontroly evidentne nepomahaji,PN neubyva,ba naopak...

veronikav31
1. srp 2022

@drep jenomže az pojistovnam a statu dojde trpělivost tak to časem skončí tak,že žádná PN bez nemocnice nebude.Bohuzel stát a pojišťovny budou chtít ušetřit tak kde jinde.a pak kvůli těmto případům se to dost omezí.uz jenom to,že těhotné pred x lety měly neomezené vycházky a teď max 6 hodin,nekde se to bude muset osekavat,tak to prostě je.nastesti uz mám dvě děti,obě těhotenství rizikovější,u dcery jsem se vracela po 4 měsících do práce,ale cítila jsem se dobře a kdyby cokoliv tak bxch bxla doma.u syna rizikovější celé těhotenství nejdřív 3x krvácení,pak hrozba předčasného porodu,takze sorry,že opravdu nemám moc pochopení,samozřejmě že riziko je spojené i s věkem.ale jen protože se mi nechce do práce,ráno vstávat tak zůstanu doma PN není nemoc

drep
1. srp 2022

@veronikav31 přesně tím mi jedna těhotná naposledy argumentovala (po počůrání testu, takže zatím “jen” pozitivní hcg, nikoliv potvrzený těhotenství) “ale já vstávám ve 4 ráno”. To fakt nevím, jestli se smát nebo brečet. Že budou revize je jasný, zákulisní informace hovoří jasně: pojišťovnám dochází peníze a půjde se po neopodstatněných odběrech, vyšetřeních, po vykázaných klinických výkonech, které neproběhly atd. Což je ve finále vlastně dobře, protože tenhle nesmyslný švédský stůl bez zodpovědnosti je neudržitelný.

knuffel
1. srp 2022

Tak sorryjako, já při prvním těhotenství dostala neschopenku od doktorky kvůli zdravotnímu problému. Ještě jsem schopná pochopit, že podmínky v práci nejsou úplně top pro těhotné, tak jde radši ženská na nemocenskou. Ale přemýšlet o tom, že si užiju dovolenou v době nemocenské, to už je teda na mě moc...A koleduje si o kontrolu vycházek, pokud nějaké má.

knuffel
1. srp 2022

@drep Tenhle Tvůj přístup mi přijde úplně normální. První těhotenství jsem celé problila a v těch vycházkách to bylo stejně jen o hledání místa, kam to vrhnu, když zrovna bylo co. V posledním měsíci na utz mi doktor kladl na srdce, ať se cpu sladkým a nic nedělám, smála jsem se, protože jsem nikdy nepatřila k štíhlým, ale asi na tom něco bylo, dcerka měla 2,58 kg při narození, nevím, jestli to souviselo tolik s tím blitím a výživou 🤷.
Krátce, dokáže mě taky napružit, jak si některé myslí, že jako těhotná musí automaticky přestat pracovat 🤷.

eviicka
1. srp 2022

@drep
@knuffel holky to není svět Modrého koně, ale ten reálný, kdy se každou chvíli někdo divil, jak to, že ještě pracuju, třeba i sestra na ogtt, když jsem ji podávala propustku.

Nutno dodat, že i já "za mlada" jsem nevěděla jak to je, a že těhotenství není nemoc 😀. Ale přijde mi, že už se to trochu mění k lepšímu.

2hanah
1. srp 2022

@j.a.n.i a má pravdu, protože sezení je v těhotenství zrovna nejhorší poloha, k tomu třeba bolesti zad, otékání nohou.

veronikav31
1. srp 2022

@eviicka tak já si to myslím pořád a "za mlada" mi není(40😉)

j.a.n.i
1. srp 2022

@2hanah Tak si k tomu kancelarskemu stolu muze poridit balon ci klekatko... Ale prostě to prace pro tehotnou ně hvodna neni.

2hanah
1. srp 2022

@j.a.n.i tak pokud je zdravá a je jí dobře a vše v pořádku, tak určitě není, ale ne každé to v jiném stavu sedne.

drep
1. srp 2022

@knuffel
@veronikav31
@eviicka já jsem optimistka a myslím, že se to dost mění k lepšímu: když jsem byla těhotná já před čtyřma lety, tak u doktorek (aro) bylo normální, že nás přeřadily a pracovaly jsme až do mateřské, ale sestry s počůraným papírem šly na PN. Dneska už naopak naprostá většina sester se nechá přeřadit, mají plný plat (navíc narozdíl od nás dorovnaný o příplatky, o které přišly), dovolenou, bez omezených vycházek a dělají někde v klidu administrativu. Je mi jasný, že čím nižší kvalifikace, tím hůř se hledá ta “klidná” pozice (nekomentuju ty, které mají pocit, že i kancelářská práce je mocinky náročná), ale upřímně, podle diskuzí tady, na zaměstnavatele většina netlačí, vybučí se neschopenku a je vyřešeno. Teda, cálujeme to my všichni, ale to je v pořádku, protože je to ten hezký správný malý český podvod.

hankagre
autor
Autor odpověď smazal
hankagre
autor
1. srp 2022

Holky jen jsem se zeptala jak to je nic víc a když některé prizpevky čtu tak nechápu.Byl to jen dotaz

marcicek84
1. srp 2022

@hankagre ano i to je moznost,ale pozor na tu policii zde MK,diskuzi radeji smaz,ony to ted budou mesic rozdychavat...

1772
1. srp 2022

A ještě se tím pochlubte. Ten doktor by měl fakt radost, jak tady prasknete zneužití PN.

knuffel
1. srp 2022

@drep Ale tady to je marný, zakladatelka je zjevně dost omezená, nechápe, co by na tom asi tak mohlo někomu vadit. 🤷
Zítra jdu k doktorce, aby mi napsala neschopenku, nahlásím změnu adresy na týden (pojedeme na dovolenou), marodit pak budu ještě tak půl roku, mám to rizikové (nechám na doktorce, co tam napíše, těhotná nejsem). 😛

drep
1. srp 2022

@knuffel a co teprve já, když jsem sama sobě praktickým lékařem. A svému mužovi. A tátovi. Byste si mohli takovou pěknou několika měsíční dovolenou😂

knuffel
1. srp 2022

@drep 😁

hankagre
autor
1. srp 2022

@marcicek84 no kdybych věděla jak to tady smazat udělám to protože už mě to nebaví číst byl to jen dotaz a ne aby se tady každej do někoho pouštěl

marcicek84
1. srp 2022

@hankagre Nahore mas zobacek nahlas nevhodny prispevek a popros adminy o smazani,bude tam prostor na zduvodneni,staci napsat,ze jiz to mas vyreseno...

hankagre
autor
1. srp 2022

@marcicek84 kují🙂

Strana
z5