icon

Jak vybrat originální jméno pro druhou dceru?

27. lis 2024

Čekáme druhé mimi a je to opět děvčátko, máme ještě čas ale já mám nutkání už vědět jak miminku říkat nebo aspoň mít jména na výběr. S první dcerou jsme měli rozhodnuto ještě dřív než jsem otěhotněla, ale teď ? Vůbec nevíme, nemám ráda když se děti pojmenovávají po rodičích přijde mi to jako by nad tím moc nechtěli uvažovat ( pouze můj názor) a ráda bych aby jsme dali jméno které ještě v rodině nemáme. Já mám predstavu spíše jména jako, Františka, Filipa, Rút, Melanie, Madlen, Jeneffer fakt neobvyklá nebo staršího typu a můj manžel chce ty co se dávají furt Anna, Eliška, Katka, Ester, né že by to byla osklivá jména ale nechci takové jméno. Přijde mi že s čím přijdeme tak si to navzájem bojkotujeme. Hledám, hledám ale stále nenacházíme podobné zalíbení. Myslíte že to ještě přijde ? Jsem v 5mesici vím že je ještě čas ale to se převalí jak prd a už bude pomalu na světě.

Strana
z2
podaji
28. lis 2024

Nespěcháte, zbytečně se stresujes. Já něco do porodnice měla, ale nebylo to vono...po porodu přinesli kluka, velkého!! Ca 4kg😁 a bylo to. He to Max🤗 Maxmilian, Maxik...známá vždycky chtěla Kačenku. V porodnici že to bude Kačenku. Holčičku přinesli a známá naprosto prirozene,,ale vždyť tohle je Barborka😀

sdzu
28. lis 2024

Tak my teda měli pro každé dítě pracovní jméno jak jsme mu říkali v těhotenství a opravdové jméno začali používat až po porodu.

Ono stačí se shodnout na jednom jméně které se vám bude líbit oběma a je to. Aspoň nebudete mít tolik variant mezi kterými se nebudete moci rozhodnout.

Taky jsme při výběru používali kalendář a ve výsledku jsme s výběrem spokojení.

amenophus
29. lis 2024

My na tom byli uplne stejne! Porad jsme se nemohli shodnout, orvni jsme taky meli rozhodnutiu uz mnoho let pred otehotnenim a na druhou jsme nemohli prijit. Manzel chtel spis klasicka jmena, ja spis exotictejsi, porad bylo dost casu a kdyz nekoho beco napadlo, probirali jsme to, ale opet se neshodli. Nakonec jsme nasli jeden kompromis, ktery nebyl prvni volbou ani pro jednoho z nas a navic se tak jmenuje dcera kamaradu (me vadi jmenovat se stejne hako bekdo jiny koho zname), ale jinak je to vzacne jmeno. Nechali jsme to jako plan B, kdyby nas nic jineho nenapadlo. No ..mala se pak narodila driv, takze rozhodnuti bylo na semaforu cestou do porodnice 🤣. Prosel tedy plan B a nelitujeme, jmeno se k ni skvele hodi.

vavegillan
29. lis 2024

My jsme to měli vymyšlené tak, že manžel chtěl u kluka jméno po sobě, já jsem tedy souhlasila, ale “na oplátku” jsem chtěla pro holku vybrat jméno já. Souhlasil. No a čekáme chlapečka, takže vyřešeno 😃

hanka_12345
29. lis 2024

@podaji to je hezký. My máme Vilíka...4,5kg Vilík vykoukl na svet a byla jsem si jista ze je to spravny jmeno a ma tolik prezdivek . Jsme taky spokojeni

martinka0209
29. lis 2024

@vavegillan u prvního dítětejsem jména vymyslela já a hned jsme se shodli,byla to holka ,u dalších děti se mi stále líbil Matyáš ( manželovi tolik ne),tak řekl že jestli chci nechat Matyáše,tak jméno pro holku vybírá on a docela překvapil Leontýnka se mi líbila hned, Maruška ze začátku ne,ale chtěl jméno po babičce,ale na Marušku jsem si zvykla rychle a nakonec je to také hezké jméno 🥰,jo máme tři holky😂

jizerina
29. lis 2024

My jsme měli jasno, máme Simonu. Nelíbí se mi cizí jména a ta či jsou,,na každém rohu " . Manžel má z předchozího vztahu Kristýnu,Zuzanu a Terezu. Chtěla jsem i jméno, které něco znamená a ne s nejasným původem. Co třeba Laura? Je mezinárodní a znamená Vítězná. Podívejte se ještě do kalendáře a třeba najdete společnou vizi 🙂

Strana
z2