Jaká je vaše zkušenost s U.S.G.POL s.r.o. v Olomouci?

pavlakosec
31. bře 2015

Dobrý den včera jsme byli s přítelem a mojí maminkou na prvotrimestrovém sc. v této ordinaci a bohužel jako těhule jsem šokovaná a jako zdravotní sestra jsem znechucená. Nestačí bohužel nevhodné narážky sestry u přijmu ale i poté co nám lékař oznámil zvýšené riziko a já se u recepce rozplakala, tak se sestra smála. Takové chování je opravdu nevhodné a nelidské. O chování lékaře, který si během rozhovoru ani nevypl radío a uz byl tak bolestivý, že jsem měla oteklou celou pravou stranu podbříška raději ani nemluvit. Bohužel jsme měli dojem, že jsme tam jen abychom platili. Když jsem řekla, že si 15tis. na speciální krevní test nemohu dovolit, tak mi lékař odvětil ať se něčeho vzdám, že ostatní třeba nejedou na dovolenou. Pozn. na dovolené jsme nebyli 3roky, máme hypotéku na dům a šetříme penízky pro miminko na výbavu.Nejsme socky ale obyčejní lide, kteří si vydělají 14tis. za měsíc. Sice mě objednali na příští středu na odběr klků ale po probrání s parnerem tam už nepůjdem. Celé odpoledne jsem prozvracela a většinu noci proplakala. Je to naše první a vymodlené dítě (po opakované IUI) a takto ho riskovat nebudeme. Počkáme do velkého UZ a pak uvidíme. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Děkuji.

berblin
31. bře 2015

@pavlakosec Osobní zkušenost nemám, ale proč nezajdete do fakultky? Pokud máš žádanku od svého gynekologa, tak za vyšetření neplatíš.

pavlakosec
autor
31. bře 2015

Bylo nám to tam doporučeno. Bohužel jsme se zklamali. Zítra ale jdeme na poradu na genetiku do FNOL. Tak snad nám poradí a pomůžou.

zuzi.kol
1. dub 2015

@pavlakosec je dobře že jdete jinam...pokud to takto dopadlo tak není vo řešit máte právo se rozhodnout sami...no a proč píšu..my dopadli stejně a ještě navíc to ani nerespektoval naše nahlasene údaje...my jeho službu reklamovali a peníze nám vrátil....slušně jsme napsali co a jak a podlozili výsledky z fakultky dělané dva dny po jeho vyšetření....takže se držte nic není ztraceno..

pavlakosec
autor
2. dub 2015

Moc děkuji za oporu. Nakonec nás náš skvělý pan gynekolog objednal do FNOL. Hned včera jsme tam šli na genetiku a rovnou nám udělali i CVS. Sice to bylo dost strašidelné ale díky super přístupu všeho personálu jsme to zvládli bez problému. Jsme moc rádi, že u toho byl i partner. Teď už jen čekáme na výsledky. No a odpoledne volal p.doktor z USG pol a asi dostal vyhubováno, podle mého mu to vše ale asi nedošlo. Bohužel někteří lékaři mají stále božský komplex. ☹ Bohužel nás utvrdili v tom, že soukromé zdravotnictví se má ještě co učit.

hanca78
9. čer 2016

Tato diskuse je sice rok stará, ale napíšu svoji zkušenost. Za sebe můžu říct, že v případě druhého těhotenství mě už tam nikdo neuvidí !!!! Taky mi na IVF klinice (mimochodem tam jsem byla spokojena velice ale to je jiné téma) doporučili prvotrimestrální screening u nich, ale přístup přímo katastrofa. A to je snad nejdražší firma (ordinace) v Olomouci. Za vyšetření aktuálně chtějí 1400 Kč + 100 Kč za přítomnost manžela (nikde jinde nevím, že by se za to platilo) a v případě, že toužíte po první fotce mimča, vysolíte dalších 100 Kč, tzn. celkem 1500 - 1600 Kč. Vzhledem k "nadstandardní" ceně bych očekávala také nadstandardní přístup. Ale opak je pravdou. Asi tři týdny před vyšetřením jsme zjistili, že bychom potřebovali posunout nebo přesunout vyšetření o 20 - 30 min. na později, že si nejsme jisti, zda stihneme přijet na čas (v telefoně jsem uvedla i důvod proč). V telefonu mi bylo mi řečeno, že to nedělají, že nebudou obtěžovat další pacientky a že na to nemají čas, kapacitu a nejsou za to ani placené. Tři týdny jsem se strachovala, zda to stihnem. No nakonec jsme to stihli, ale.... v čekárně ani noha, v ordinaci žádná pacientka a my jak blbci čekali více jak hodinu, než nás vzali na vyšetření. Potom mi doktor suše oznámil, že krevní testy jsou blbé a řekl mi v podstatě 3 možnosti které mám - počkat na screening ve 2 trimestru (a na odběr plod.vody) , nebo poslat za balík peněz krev na testy tuším do USA (v případě pozitivního výsledku nakonec odběr plod.vody) nebo ihned odběr choriových kliků..... Vlastně 4. varianta nechat to tak a čekat zda se dítě narodí zdravé nebo ne. (ale to by člověk ani neměl důvod na ten screening jít). Byla jsem v šoku z toho co mi právě řekl, ale zákrok mi udělal hned - na rozmyšlení jsme měli prakticky pár minut.
Jinak jak píší maminy, že jim doktor ukázal a řekl vše o mimču a jak byly nadšené z tohoto vyšetření, tak nám v podstatě nic nechtěl říct s tím, že si výsledek vyšetření potom přečtem ve zprávě, kterou nám předá. (do poznámky napsal ideální období od-do pro odběr krve v 2.trimestru) a objednal nás na toto další vyšetření. Odběr se nekonal a ani nás na něj neobjednal.... tedy objednali nás za další cca měsíc na další ultrazvuk kvůli srdíčku mimča a na další ultrazvuk. Jenže - telefon, že nás musí přeobjednat na další týden, protože doktorka nemůže. Tři dny před změněným termínem další telefon, že nám musí posunout ještě čas. To už mě naštvalo, protože nám vyhovět nechtěli a fakt to pro nás bylo důležité (státní zkouška která nešla přesunout) a s námi si dělají co chtějí a je jim absolutně jedno že vám to třeba nevyhovuje.
Jsem zvědavá, jak dopadne tato kontrola, protože už tam fakt nechci. Přístup strašný, doufám, že už tam nebudu nikdy muset. Za mě, jděte jinam. Všude jsou levnější, nebo ve faktulních nemocnicích zdarma (mám info že i ve Zlíně chtějí 800 Kč v fotku zaplatit nechtějí) a hlavně asi ochotnější a příjemnější.

pavlakosec
autor
12. čer 2016

@hanca78 Moc se omlouvám, že píšu až teď. Já už bych tam nešla být Váma. Prostě zavolejte, že už nepřijdete, bez udání důvodů. Ten je zajímat nemusí. Zkuste je uprosit ve FNOL Mudr. Marková. Neplatíte nic a je jich přístup nebe a dudy. Držím palce.

manulenka
1. lis 2016

Přidávám svoji zkušenost.. Netýká se přímo screeningu, ale genetického vyšetření. Sestry byly příjemné a MUDr. Hyjánek taky. Všechno nám hezky vysvětlil, nikam nespěchal. Pak nám brali krev. Jsem cíťa, tak se mě sestra během odběru ptala, jestli vše Ok. Pak se mi udělalo trochu špatně, tak jsem si lehla, sestra mi ochotně vyzula boty, donesla vodu, nabídla mi i kafe nebo čaj, kdybych chtěla.. Takže z mojí první návštěvy mám dobrý pocit 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru