Jaké jméno zvolit k příjmení Krákora pro děti?
Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat jaké by se podle vás hodilo jméno jak na holčičku či kluka k tomuto příjmení, klidně i cizí.
Mně by k příjmení líbila třeba Elen, Hana, Michaela, Soňa, Emilie. Pro kluka Sebastián, Damián, Benjamin, Maxmilian.
Urcite neco ceskeho, spis ,,nezneho", bez R. Matěj, Michal, Adam, Lukáš, Šimon, Eliška, Ella, Adela.
S bráchou chodil do školy Jan Krákora… jeho táta byl myslím Jiří a maminka Jana, nebo Jitka. 🤔 Už je to dooooost dávno co byl brácha ve škole. 😂
Pocitově by mi ladilo, aby bylo klucici jméno trislabicne, ale žádné me zrovna nenapadá. Určitě nějaké klasické české. A holcici mi vlastně taky nejlip zní trislabicne.
@felixfelicis zní to hezky, ale na me je tam moc R ,me se právě líbí hodně cize jména, ale vím že to moc k příjmení nejde,ale třeba dávám příklad taková Ella
@marselina me se líbí víc cize,ale vím že k příjemní to moc nesedí, takže jsem taková na vazkach, ale třeba Maximilián se mi líbí
Zvolila bych asi spis české jméno. Je jich mraky krásných co se k vašemu příjmení bude hodit.
Na základní škole jsem měla kamarádku, jmenovala se Monika Krákorová. A mne se toto spojení vždy hrozně líbilo (a tedy byla i děsně fajn)
Ja myslim ze se nemusite omezovat na ceska jmena, pokud z tech cizich nevyberete vyslovene nejakou divocinu, ale neco trochu neutralniho. Treba ta Ella, Elen, se mi k tomu hodi, Maxmilian je uz trochu dlouhe, ale k prijmeni taky jde. Rozhodne se drzte neceho bez R a cim min komplikovane tim lepe 🙂

Krákora/ová je takové pěkné české jméno, že bych k němu nedávala cizí jméno. Napadá mě Anežka, Eliška, Lucie a mužské Lukáš, Jiří, Josef....