Je badminton bezpečný na začátku těhotenství?
Dobrý den,
jsem 4+3 tt a každý týden chodíme hrát 2 hod. badminton. Je tenhle sport v pořádku při těhotenství? Názory na internetu se hodně různí.
Nechapi, co by melo vadit 🤨
Užij si ho teď, dokud můžeš. Já mám 3 týdny do termínu a věř mi, že už se mi hraje blbě, zvlášť když se musím ohýbat pro košíček 😀 naštěstí hrajeme jen na zahradě ale i tak toho mám plný kecky 😅
Zrovna benbinton je docela bezpečný, pokud u něj neděláš provazy a nesnažíš se vybrat míček za každou cenu. A i tam riskuješ spíš nějaký úraz sebe sama, než plodu, protože hormony začnou povolovat vazy... a povolený vaz má jinou tuhost a snáz ho škubneš.... Takže pokud ti není blbě a nezadejcháváš se už při pohledu na raketu, tak klidně pokračuj a užívej si to 😉 .

@janim89 rozhodni se podle sebe. Na úplném začátku jsem dělala vše, co jsem byla zvyklá (do 6.tt jsem ani nevěděla , že jsem v tom😅). A pak jsem se vyhýbala jen rizikovým a fyzicky náročným aktivitám, jako divoká voda (ale do WW II jsem pádlovala až do 6.m) Celkově jsem zvolnila a nejela na výkon , ale na radost z pohybu. A naštvali mě kamarádi, když mi zakazovali asi v 7.m hrát ringo - přehazovanou s kroužkama