icon

Je badminton bezpečný na začátku těhotenství?

janim89
8. čer 2022

Dobrý den,
jsem 4+3 tt a každý týden chodíme hrát 2 hod. badminton. Je tenhle sport v pořádku při těhotenství? Názory na internetu se hodně různí.

konidana
8. čer 2022

@janim89 rozhodni se podle sebe. Na úplném začátku jsem dělala vše, co jsem byla zvyklá (do 6.tt jsem ani nevěděla , že jsem v tom😅). A pak jsem se vyhýbala jen rizikovým a fyzicky náročným aktivitám, jako divoká voda (ale do WW II jsem pádlovala až do 6.m) Celkově jsem zvolnila a nejela na výkon , ale na radost z pohybu. A naštvali mě kamarádi, když mi zakazovali asi v 7.m hrát ringo - přehazovanou s kroužkama

jjasmina
8. čer 2022

@janim89 řekla bych, že v pořádku

jaja01k
8. čer 2022

@janim89 Stačí to nepřehánět, poslouchat svoje tělo, když ti dá vědět, že potřebuje zvolnit nebo pauzu, tak to udělat, ale nevidím důvod přestat sportovat úplně.

hezz17
8. čer 2022

Nechapi, co by melo vadit 🤨

dasipe
8. čer 2022

Užij si ho teď, dokud můžeš. Já mám 3 týdny do termínu a věř mi, že už se mi hraje blbě, zvlášť když se musím ohýbat pro košíček 😀 naštěstí hrajeme jen na zahradě ale i tak toho mám plný kecky 😅

cilkat
8. čer 2022

Zrovna benbinton je docela bezpečný, pokud u něj neděláš provazy a nesnažíš se vybrat míček za každou cenu. A i tam riskuješ spíš nějaký úraz sebe sama, než plodu, protože hormony začnou povolovat vazy... a povolený vaz má jinou tuhost a snáz ho škubneš.... Takže pokud ti není blbě a nezadejcháváš se už při pohledu na raketu, tak klidně pokračuj a užívej si to 😉 .