icon

Je CT vyšetření břicha bezpečné v časném těhotenství?

24. črc 2025

Holky prosim Vas, prosel nekdo CT vysetrenim bricha s kontrastni latkou a pak nasel na testu //.....bylo to hned na zacatku 1 - 2 tyden....bylo miminko pak v poradku...dekuji za uklidneni.

anonym_fcbd70
24. črc 2025

@anonym_autor proč by nebylo miminko v pořádku v tom to týdnu je ještě úplně malé a nemá ještě propojení s oběhem atd...

autor
24. črc 2025
@anonym_fcbd70

@anonym_autor proč by nebylo miminko v pořádku v tom to týdnu je ještě úplně malé a nemá ještě propojení s oběhem atd...

@anonym_fcbd70 nevim,proste se bojim,ze po 20minutach zareni se mohlo cokoli stat...diky za uklidneni❤️

levandule_k
24. črc 2025

Těhotenství se počítá od 1. dne menstruace, ale ovulace je později např. 14 den cyklu, u někoho později, u někoho dříve. Tedy první 2 týdny většinou těhotná nejsi, i když se to zpětně označuje, že jsi těhotná. https://www.modrykonik.cz/jsem-tehotna/2-tyden-tehotenstvi/ Abys byla těhotná v době, která se dle ms označuje jako druhý týden těhotenství musela bys mít ovulaci hned po skončení ms.

K riziku záření a kontrastní látky se nebudu vyjadřovat, není to můj obor.

jijulka
24. črc 2025

to je “buď a nebo” buďto to tu dávku záření přežije a bude to ok nebo ne a pak těhotenství zamlkne.

autor
24. črc 2025
@levandule_k

Těhotenství se počítá od 1. dne menstruace, ale ovulace je později např. 14 den cyklu, u někoho později, u někoho dříve. Tedy první 2 týdny většinou těhotná nejsi, i když se to zpětně označuje, že jsi těhotná. Abys byla těhotná v době, která se dle ms označuje jako druhý týden těhotenství musela bys mít ovulaci hned po skončení ms.

K riziku záření a kontrastní látky se nebudu vyjadřovat, není to můj obor.

@jijulka
@levandule_k dekuji holky za nazor, momentalne jsem 11.tyden...tak uvidime,co ukaze 1.screening

jijulka
24. črc 2025
@anonym_autor

@jijulka
@levandule_k dekuji holky za nazor, momentalne jsem 11.tyden...tak uvidime,co ukaze 1.screening

@anonym_autor tak to bude cajk, to by se vůbec nechytlo, kdyby to záření embryo poškodilo

autor
24. črc 2025
@jijulka

@anonym_autor tak to bude cajk, to by se vůbec nechytlo, kdyby to záření embryo poškodilo

@jijulka ❤️ dekuji,snad to bude dobry,CT bylo 17.den cyklu a sex byl 8.den a 13.den....diky za uklidneni🌷

ovesova
1. srp 2025

Mela jsem ct skontrastem ale
Hlavy a byl to 10 týden. Zatím vše ok ale nikdy nemáš jistotu ani já ne. Držím palce stejně tak vnitřně se modlím i za nás. Hodně štěstí!