Je glutamát sodný v těhotenství nebezpečný? Jaká jsou rizika?
Ahoj, řešili jste v průběhu těhotenství éčka?
Mně až teď ke konci došlo, že jsem od začátku používala bujon do polévky a sojovou omáčku do jídel a bohužel obsahuji glutamat sodný 🙈 Tak jsem teď z toho ve stresu, zda jsem nemohla mimču nějak ublížit.
Neřešila jsem 😊
Ne, to jsem fakt neřešila. Dokonce konzumuji i uměla sladidla.
Neres to a tes se na miminko.
Tak pokud jsi to jedla běžně i před těhotenstvím, tak je to úplně jedno.
Když dáš hodně cibule a zeleninu na másle do základu, libeček, nemusíš používat bujón - až budeš pak třeba vařit pro to mrně 😊
tak pozdě bycha honiti. ale ideální je se naučit vařit bez toho. teď těhotenství, pak kojení, a pak stravování dětí. do ničeho se to nehodí, a já osobně bych tím nekrmila ani dospělý členy domácnosti.

A kde dneska nejsou éčka? a ze vzduchu se přece žít nedá....