icon

Je glutamát sodný v těhotenství nebezpečný? Jaká jsou rizika?

13. dub 2023

Ahoj, řešili jste v průběhu těhotenství éčka?
Mně až teď ke konci došlo, že jsem od začátku používala bujon do polévky a sojovou omáčku do jídel a bohužel obsahuji glutamat sodný 🙈 Tak jsem teď z toho ve stresu, zda jsem nemohla mimču nějak ublížit.

avatar
veruuu_kubesovic
13. dub 2023

A kde dneska nejsou éčka? a ze vzduchu se přece žít nedá....

avatar
klokanka31
13. dub 2023

Neřešila jsem 😊

avatar
lvl16
13. dub 2023

Ne, to jsem fakt neřešila. Dokonce konzumuji i uměla sladidla.

avatar
kakba
13. dub 2023

Neres to a tes se na miminko.

avatar
werik153
13. dub 2023

Tak pokud jsi to jedla běžně i před těhotenstvím, tak je to úplně jedno.
Když dáš hodně cibule a zeleninu na másle do základu, libeček, nemusíš používat bujón - až budeš pak třeba vařit pro to mrně 😊

avatar
normalnimatka
13. dub 2023

tak pozdě bycha honiti. ale ideální je se naučit vařit bez toho. teď těhotenství, pak kojení, a pak stravování dětí. do ničeho se to nehodí, a já osobně bych tím nekrmila ani dospělý členy domácnosti.