Je jméno Sanem opravdu unisex?
Nevíte jestli je unisex?
Na emiminu jsem našla že ano, ale jinde že, je jen ženské.
@merope https://www.nameslook.com/sanien/
A co tohle jméno?
Na další stránce je ještě Seth a Severin
Ale mám teda verzi z roku 2015 - nevím, jestli je ještě nějaká novější, kde by toho třeba bylo víc.
@ely14 To skoro začíná vypadat, že ho do té knížky doplnili nějak později. Já se dívala do zdrojů tuším 2016 a tam bylo, že to jméno v ČR nikdo nemá - a na e-miminu píšou, že je 225. v oblíbenosti v letech 2016-2019. To by znamenalo, že ho několik dětí dostalo. V tom případě je opravdu nejlepší skočit na matriku a zeptat se tam.
Ono s těmi jmény je to tak, že buď to jméno už někdo má, pak je povolené. Nebo je v té knížce od Knappové, pak je povolené. Anebo si musíš sehnat posudek, že je povolené. K posudku stačí dohledat, že ho někdo někde má (tzn. pro dívku je to v pohodě, pro kluka to může být složitější).
@merope jsem holky našla ještě tohle. Mělo by to být chorvatske jméno našla jsem, pár chorvatů 😄

V ČR v databázích není. V arabském světě je to jméno pro dívku/ženu. Takže je to spíše o tom, zda matrice budeš umět prokázat, že je to i chlapecké jméno - případně se poptej matriky příslušející k porodnici, kde se chystáš rodit (pokud chceš rodit v ČR).