icon

Je možné jít 5. měsíců po porodu na potrat?

kb0117
25. srp 2021

Ahoj holky,
jsem necelých 5. měsíců po porodu a před třemi dny jsme s partnerem měli sex. Bohužel, nám selhala antikoncepce. Zítra se budu objednávat na gynekologii. Chci se Vás zeptat zda je možné jít 5 měsíců po porodu na potrat? Druhé miminko již nechci. Předem děkuji za všechny Vaše odpovědi k tématu a přeji hezký večer/den 🙂

emamaira
•
25. srp 2021

Na potrat jít lze, ale nebyla by lepší nějaká nouzová antikoncepce? Některé lze vzít až do 5 dnů po styku. Poradila bych se v lékárně.

bara88
•
26. srp 2021

@kb0117 co je to za pitomuo otázku?

palja
•
26. srp 2021

@kb0117 souhlasím s prvním komentářem, jsou tabletky které se berou po styku, aby se to vůbec neuhnizdilo a vyloučilo.
Jinak k otázce, ano na potrat jít lze.

alilali
•
26. srp 2021

Měli jste sex před třemi dny a selhala vám antikoncepce a ty už teď víš, že jsi těhotná? Nějak nechápu.

leniczka23
•
26. srp 2021

Ano můžeš, s prvnim komentarem nesouhlasím po tabletce po styku jsem byla stejne těhotná a to sem si ji vzala temer hned 🤦

levandule_k
•
26. srp 2021

@leniczka23 Je lepší si vzít tabletku po styku, i když třeba třetí den a doufat, že zabere, než rovnou počítat s potratem.

fouskovi
•
26. srp 2021

A jak víš že jsi hned těhotná 🤦

sylvka
•
26. srp 2021

@kb0117 zkus se pozeptat po těch tabletkach.jsou bez předpisu,jen stojí cca 600.... Jednou jsem si je brala a všechno ok.

lalolita
•
26. srp 2021

@kb0117 vem si co nejrychleji tabletku po styku. Stojí kolem 600,-. A za 3dny určitě těhotná být nemůžeš....😔

sirinfirst
•
26. srp 2021

Já bych neplašila dopředu.. ty už máš ovulační cyklus takhle brzo po porodu? kojíš? Myslím, že je velmi, velmi malá šance, že bys otěhotněla.

alilali
•
26. srp 2021

@sirinfirst Proč malá? Já téměř takhle brzy otěhotněla a to jsem kojila. Kamarádka to stejné.

petraaroman1
•
28. srp 2021

@emamaira žádná taková není je jen po 72 hodin po sexu teď nevím jak se jmenuje ale vím že vtom jsou dva prášky a stojí okolo 600;

emamaira
•
29. srp 2021

@petraaroman1 Je, jmenuje se EllaOne, bere se do 120 hodin. Do 72 hodin, kde jsou 2 prášky je Postinor.