Je možné podstoupit jiný test na cukrovku?

irenka12
24. bře 2015

Ahoj těhule, nevíte zda je možné podstoupit jiný test na glykemickou křivku u nás známý jako OGTT? Dnes mi ho po prvním odběru a vypití senza nápoje přerušili. Všechno jsem do dvaceti minut vyzvracela a šlo to i spodem a myslim že druhý pokus by nedopad jinak, možná ještě hůř po této zkušenosti, dííky

mandala
24. bře 2015

Když jsem před 10 lety čekala první dítě a zjistili mě cukr v moči a následně poslali na test na cukrovku, tak jsem řekla, že tohle už příště absolvovat nebudu, protože udržet v sobě to byl fakt boj. Doktor mi pak řekl, že je taky možnost si jít lehnout do nemocnice na jeden den, kde myslím odebírají celý den krev / nevím, jestli si pamatuju přesně /. Ted u posledního těhu jsem si na to vzpoměla, ale nezažádala, protože se mě do nemocnice nechtělo. Nicméně, je to už 10 let, i ty testy probíhají jinak než tehdy, tak nevím, jestli ta možnost pořád existuje.

katyxq
25. bře 2015

Můžeš si taky od někoho půjčit nebo koupit glukometr, proužky a sledovat se namátkově nalačno a po jídlech sama.

jancanov
26. bře 2015

Tak moje dr. mě ani jiné své těhotné pacientky na tento test nikdy neposlala. Test na cukrovku dělá z krve a je to opravdu dobrá dr., která by nic nepodcenila. Už je to 11,5 let, co jsem porodila první dceru a už tenkrát mi brala jen krev. Teď čekám už třetí dítě a a ptala jsem se, proč někdo musí chodit pít tu udajně nedobrou vodu a dr. říkala, že je to strašně zastaralé a zbytečné. Prý stačí odběr...tak teda neví 😒

morgaine
30. bře 2015

jancanov: tak pak už to ale není zátěžový test..tu krev musí nabrat po glykemické zátěži(pro to ta sladká voda) a musí to být provedeno před samotnou zátěží a po ní.Aby se tak viděla lačná glykemie a po zátěži.
Pokud tě jen dobne do prstu kdykoli během dne bez ohledu na to zda jsi po jídle(a po kterém) a nebo na lačno,tak z toho určitě těhotenskou cukrovku nezjistí. S tímto ale není radno si zahrávat,neodhalená těhu cukrovka znamená značné problémy pro rodičku i dítě...Já myslím že ten test není nic až tak hrozného a pro klid duše by to měla podstoupit každá nastávající mamina.

xmarg04
30. bře 2015

Vim, ze nekdo nabizi jako nahradu tatranky nebo cokoladu. O vedecke erudici nepresvedcuju, ale vzhledem ke zname kaloricke narocnosti proste vymeni glukozu za tatranky/cokoladu....😉

lida82
31. bře 2015

Někde jsem četla, ze je dobre vymackat si do té sladké vody cely citron, prý je to pak snesitelnejsi. Některé nemocnice to prý umožňují. Tak to zkus 😉 navíc citron neutralizuje žaludeční kyseliny, tak by to mohlo pomoct proti zvracení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru