Test na těhu cukrovku již ve 13. týdnu. Byla jste některá takhle brzy?

ewerette
24. srp 2020

V 10.tt mi byla zjištěna hraniční glykemie 5,2. Po tel.konzultaci u diabetolozky mám přijít na lačno na krev. Pokud vyjde znovu vyšší hodnota,mám cukrovku,pokud vyjde v normě,udělají mi rovnou zatežový test ogtt. Jsem teď ve 13.tt a bojím se,aby vypiti glukozy neublížilo mimcu. Navíc jsem po KET,ještě dobiram hormony a nechci tam prckovi hned stoupat další hnusy... S diabetolozkou se nedalo moc mluvit,nic ji nezajimalo,pry je to normalni postup a jinou u nás nemáme. Byla jste některá na testu také takhle brzy? Nebylo by lepší jít jen na krev a když to bude v normě,tak na test az ve 24.tt,kdy se normálně provádí? Díky

werumka
24. srp 2020

@ewerette Po IVF a hormonech je pravděpodobnost cukrovky o dost vyšší, než v běžném režimu. Takže bych se postupu nijak nebránila. Glukoza není žádný "hnus" - je to cukr, který během těhotenství najednou přijmeš během jednoho oběda raz dva 🙂 Neboj se.
Jaké hormony teď ještě dobíráš? Mohou mít na glykémii vliv.

lusi004
25. srp 2020

@ewerette měla jsem to úplně stejně, testy ve 13tt po prvním odběru 5,2. Po konzultaci s doktorem mě poslali znovu, tentokrát výsledky 4,6 takže test na ogtt proběhl a vyšel v pořádku. Také jsem měla velký strach z cukrovky, ale věřím že ti to dopadne dobře. Navíc mi po včerejší kontrole mi bylo řečeno, že mi testovani ve 24tt čeká znova brrr. Dej vědět jak si dopadla.

katule1990
25. srp 2020

@ewerette Měla jsem to stejně (akorát jsem byla už v 11tt), taky po KET a na Utrogestanu. Vyšlo mi na lačno 2x 5,3, takže cukrovka a od té doby měřím. Kdyby ti to podruhé vyšlo ok, tak bych se OGTT nebála, neublíží to mimču 🙂.

ewerette
autor
25. srp 2020

@werumka Vim,ze je vyssi pravdepodobnost...Dobiram Duphaston a Estrofem

ewerette
autor
25. srp 2020

@lusi004 tak toho jsem se obavala,ze budu muset jit pak znovu,ach jo

ewerette
autor
25. srp 2020

Jdu predtim jeste ke svemu dr,tak se zkusim domluvit i s nim,s nim se da alespon mluvit. Navic je mi celkem blbe,hlavne kdyz se hned rano nenajim,tak to bude fakt krasa,vydrzet to 3hodiny 🙄. Pak dam vedet jak jsem dopadla

werumka
25. srp 2020

@ewerette Ten Duphaston může zvyšovat glykémii. Jak ho bereš, mělas ho v jaké době před odběrem?

jipe
26. srp 2020

@ewerette taky jsem v 1. těhotenství absolvovala ogtt 2x, kvůli vyšší hodnotě odběru v 1. trim. Není to zas taková hrůza, mimču to neublíží.

ewerette
autor
26. srp 2020

@werumka brala jsem ho jeste nez jsem sla na ket,takze nekdy od zacatku cervna. Zitra uz budu mit posledni, tak snad brzy vyprcha a cukr klesne

linee
27. srp 2020

@ewerette ja byla. U prvniho jsem mela GDM a u druheho mi delali testy uz takto na zacatku. Opet jsem mela vyssi, poslali mne ihned na diabetologii...uz na konci 1. trimestru.

linee
27. srp 2020

@ewerette nejsi prvni ani posledni, ktera test v sobe neudrzi:( jsou pak jine metody pro kontrolu, neboj.

ewerette
autor
15. zář 2020

Tak jsem dneska byla na náběru druhé hodnoty a byla taky lehce vyšší, tak jsem nic pít nemusela a měřím...

katule1990
15. zář 2020

@ewerette Mám to stejně. Jsem už ve 31tt a jsem na váze před těhotenstvím. Cukrovka se nezhoršila (na lačno kolem 5,1 z prstu, po jídle 5-6,5), léky brát nebudu muset, jen jsem na dietě a měřím se a je to celkem otrava. Ale zase nepřiberu, no 😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru