Je vhodné pořídit štěně během těhotenství? Diskutujte.
Ahoj holky, co si myslíte o pořízení štěněte v době těhu? Moc zkušeností s pejskem nemám...
Jsem úplně na začátku, v 5tt. Práce by nebyla problém, mám i spoustu volného času...
Jde mi spíš o to, až se mimi za 8 měsíců narodí, štěněti bude tak 11 měsíců ( myslím, že se pořizují tak v 8týdnech?). To už bude mít nejtěžší výcvik za sebou a už to bude méně náročné? Nebo to bude náročnější třeba ještě další rok?
@kamino nevim no.. tepmeramentni mladej pes bude bez vychazet trpet vzdycky... A muj predeslej pes jak se nevyvencil a neunavil, tak nicil.. ted mam psa za odmenu.. a ani bych nerekla, ze ej to spravnej cil, delat ze psa ciste zahradniho lenocha... Ja mam psa jako partaka - kde to jde, je se mnou...
@reeeza my takhle chtěli kocku...známí (mají děti i kocky) nám poradili, ať počkáme až po narození miminka a byli jsme pak fakt vdecni. A to je kocka takřka samostatná🙂).
Asi záleží na rase. Švagrová si takhle pořídila čivavu ke konci těhu a zvládála to úplně v pohodě, venčení i mimčo.
Fuj, uplne jsem se orosila z predstavy: pubertalni pes a novorozenec/kojenec 🙏🏻😅
Vse jiz bylo receno, jako pejskarka se vsim zminenym souhlasim 😀
A gratuluji k tehotenstvi 🤩🍀🤩
Jestli ti mohu poradit, tak si ho zatím nepořizuj. Já už mám 10 letého psa ( bydlí doma) a k tomu ročního chlapečka. Na rovinu. Chytat se ven s maminkám miminkem a komu venčit psa. To je někdy skutečný výkon. A ke všemu náš pes po narození malého dost začal trpět nevelkou pozorností. Jelikož svůj čas dělám mezi malého, manžela a domácností a na psa už nezbývá tolik času. A na víc náš pes trpí kvůli malému. Rád ju honí a chytá. Což se ji nelíbí. Naštěstí už nemá zuby takže ho nemůže kousnout. Což teda nikdy neudělala ani před tím ale i tak. A navíc když byla ještě štěňátko musela jsem ji chodit venčit již v 5 hodin ráno a pak každé dvě hodiny. Abych jí naučila se venčit. A nemluvě o tom jak to je náročné Když se miminko narodí. Budeš unavená opravdu dost unavená. Já byla vždy šťastná, když jsem zvládla uvařit a něco poklidit. O psa se musel pak starat manžel. Na ňej mi už nezbýval čas a energie. A počkej si až mimi se začne platit. To co ho bude nejvíc fascinován je miska s vodou a psím žrádlem, což je u nás kámen úrazu. Chudák naše psý babička má jídlo jen v určité chvíle a na určitou dobu. Já si psa po naší bábince pořizovat už teďka rozhodně nebudu. To až o mnoho let později až se odrodí všechny děti a nebudou už aspoň trochu soběstačný. Takže takhle to vidím já. A radím ti počkat aspoň nějakou dobu. Bylo by to příliš náročné věř mi.

@l_ Já myslím, že hodně z toho lze ovlivnit výchovou. Ano, může být jiný, ale výchovou a výběrem jak plemene, tak chovky se toho dá hodně ovlivnit. Sousedce boxerka zlikvidovala byt - čubina byla z pracovního chovu, torpedo, sousedka důchodkyně, boxery měla vždy, ale exteriér, nikdy nebyli pracanti. Těm ta zahrada a občas procházka stačila. Teď má pracandu a tři roky trvalo, než se uklidnila. Přes covid jsme jí chodili venčit, protože to sousedka fyzicky nedávala. Teď už je klidná a v pohodě. A je to jedno plemeno. Výběr je hodně důležitý.