icon

Jméno Mia. Jak jinak jí ještě říkáte? Proč mě všichni odrazují?

szuzia
2. zář 2021

Ahoj ženy, čekáme holčičku a nejspíše se bude jmenovat Mia. Občas jsem, ale na vážkách. Jak jí říkat? Proč mě od toho jména všichni odrazují? Máte také doma někdo Miu? Jaké byli reakce a jak jinak jí ještě říkáte? Děkuji 🙂

Strana
z3
szuzia
autor
3. zář 2021

@lenulacek Protože se zeptali a neviděla jsem důvod proč jim to neříct? Vůbec mě nenapadlo, že to někdo bude tak řešit.

lenulacek
3. zář 2021

@szuzia já myslela ze je znáš ze jsou urypani 🙂 já teď čekám kluka a bude mít typicky česky jméno a rodine jsem řekla Kevin a strašně jsem se bavila

szuzia
autor
3. zář 2021

@lenulacek To právě, že nejsou. Vždycky všichni říkali jak je to náš život, naše rozhodnutí atd. Do ničeho nám nemluvili. Proto mě to v tomto případě překvapilo. Nu co. Příště budu chytřejší 😁 A třeba se taky pobavím 😄

lenulacek
3. zář 2021

@szuzia no pokud je to první vnoucatko, neterinka (synovecek) tak chápu ze jsi nemohla znát reakce 🙂 já uz vím. Budeme mít třetí a bracha má dvě, takže už tak trosku vím 🙈😁

szuzia
autor
3. zář 2021

@lenulacek Je to první 😊 Tak příště budu chytřejší. Chybama se člověk učí, že? 😄

lilie16
3. zář 2021

@szuzia kdyz jsme rekni jak se bude jmenovat nas syn setkali jsme se s hroznyma reakcema.. Az jsem to obrecela. Ted si vsichni zvykli a jmeno se libi. A ja se poucila, uz nikdy nebudu rikat jmeno pred porodem. Jinak Mia je krasne jméno 😍

bera28
3. zář 2021

Před 14 lety jsem měla tohle jméno v užším výběru pro dceru. Vzhledem k tomu, že pro syna jsme vybrali klasické české jméno, změnili jsme i Miu na Anetu. Když jsem se s dcerou párkrát o jménech bavila, úplně se zděsila, že se mohla jmenovat Mia. Prý by se hned, co by to šlo, nechala přejmenovat. Že je to jméno pro zvíře, ne pro člověka. Takže tolik názor pubertální slečny🙂 A stále si na názoru trvá. Zato se svým jménem je spokojená a neměnila by.

felixfelicis
3. zář 2021

Kde se to bere, že Mia je jméno pro psa?😮Vůbec nechapu. Já si vždycky vybavíme Anne Hathaway v Deníku princezny.

lenulacek
3. zář 2021

@felixfelicis Jak to mám vědět 🤣 sousedka ji má už asi 8 let

mysh_me
3. zář 2021

@nikjean vubec jsi muj prispevek nepochopila. Nejde ani v nejmensim o me (osobne jsem spis zastance neobvyklejsich jmen), nebo co si budou myslet ostatni. Jde o to, jak jmeno ovlivni primo jeho nositele, jak se on sam bude diky tomu vnimat a jak se bude citit. Ano, nikdo nesoudi druheho podle jmena, a nemuzou byt vsichni jany novakove. Ale sam se predstavovat jmenem, ktere se nehodi k prijmeni, neda se to spolu dobre vyslovit, jsou tam nejake problematicke souzvuky nebo je to moc kratke nebo moc dlouhe atd, je proste pro nositele opruz. A jde pak i o to, jak se clovek nauci vnimat sam sebe, svoji identitu, kterou tvori i jmeno, takze sebevedomi, sebehodnoceni, sebeurceni, k tomu vsemu prispiva take jmeno. Rodice, kteri tohle berou v uvahu, kdyz jmeno vybiraji, postupuji podle me spravne, ne ze “to zbytecne moc resi”. Naopak tvuj pristup “dam si co chci bez ohledu na cokoliv jinyho, protoze ho budu stejnak oslovovat hlavne ja” naprosto opomiji smysl jmena ve spolecnosti.

madamas
4. zář 2021

Před měsícem se nám narodila holčička Zoe. Už v těhotenství jsem hrdě odpovídala na dotazy na jméno a setkávala jsem se se stejnými reakcemi jako ty. Ti ,, slušnější" byli jen v rozpacích, ti držkatější měli řeči. A víš co? Po narození si všichni zvykli, co jim taky zbývá 😀 Jen pěkně trénuj, protože po porodu budeš poslouchat rady a kritiku všeho druhu, je potřeba dát najevo že si za svými rozhodnutími stojíš a tohle je první příležitost 😉

zelenaesmolda
4. zář 2021

@mysh_me
A hlavne ho nebude oslovovat primarne ona,mozna prvni tri roky zivota.

kristousenecek
4. zář 2021

@madamas je Zoe ;*,za mě taky top jméno tahle bych chtěla pojmenovat další dceru když to bude holčička ;*,...

sbabeta
4. zář 2021

@szuzia Mia je krásné jméno, znám v okolí jen jednu a říkají jí Mia. My máme Amálku, v době, kdy se narodila, jsem neznala žádnou, u nás ve městě (12000 obyvatel) jich bylo podle matriky asi 5, z toho pár byly i ženy 80+. A teď je Amálka snad každá druhá holčička. To jen k tomu boomu. Můžete klidně vybrat jméno, které není četné, ale za pár let ho uslyšíte všude.

malanoha
4. zář 2021

Nejlepsi je vymyslet nejakou ultra kravinu, treba Filomena (sorry vsem Filomenam), tvarit se, ze to myslite smrtelne vazne a bavit se reakcemi pribuznych 😂 pak budou jeste radi za Miu.

zelenaesmolda
4. zář 2021

@malanoha
myslim,ze tady zadna Filomena ani neni tak se nemas komu omlouvat :D
Ale napad super 🙂

bluehorse2020
7. zář 2021

@szuzia proto kdyz se nas nekdo zepta, jak se bude nas prcek jmenovat, tak to nerikame. Nikomu do toho nic neni a hlavne na nazor druhych se v tomhle pripade muze kazdy vyprdnout 😁🤭 Mia je krasne jmeno

cyriela
16. bře 2022

@szuzia Mě se Mia líbí.

Strana
z3