icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
ange_de_la_morte
20. zář 2017

Noo holka nejsi v lehké situaci to ti povím .... Tak od začátku, s manželem vám to neklape ? Jako vůbec, nebo máte dočasno krizi ? Ale spíte spolu že ? No takže čistě teoreticky může být to dítě i manžela , to že jsi neotěhotněla do té doby s manželem není směrodatné .... Interupce se teď zdá jako nejjednodušší řešení, ale zkus si to nechat projít hlavou , ještě na to máš chvilku. Co třeba se na to zkusit podívat jako na ten impuls něco změnit. Pokud nejsi dlouhodobě šťastná v manželství a setrváváš ze zvyku, pak je možná čas to ukončit. Pokud přítel dítě nechce ( je otázka jestli by nezměnil názor, kdyby věděl že jeho dítě je již na cestě - má právo to vědět - alespoň podle mne a pokud je jeho). Rozumím že finanční stránka věci je děsivá, na druhou stranu nic se nejí tak horké jak se uvaří. Interrupce je velké rozhodnutí a dobře ho rozvaž. Já sama za sebe bych asi zvolila cestu odchodu od manžela a péče o dvě děti sama , ať si všichni chlapi trhnou nohou, když neumí být zodpovědní ( na adresu přítele který dítě nechce).

No nicméně ... na tohle si musíš odpověd najít sama, je to tvůj život a ty budeš žit se svým rozhodnutím až do smrti - ať se rozhodneš jakkoliv. Ale pokud je jediným důvodem pro interrpuci finanční stránka případného žití jako samoživitelka se dvěma dětma, tak za mne to není dostatečný důvod. Mám kamarádku co je sama se 4 dětmi ( manžel si našel milenku a nechal je na pospas ) , dá se to , není to sranda , mnohdy si asi sáhneš na dno, budeš muset ustoupit ze svého pohodlí ale ty děti ti to vynahradí .

Přeji ti, aby ses rozhodla správně.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@ange_de_la_morte výborně si to vystihla - možná je to impuls něco změnit ve svým životě. Ještě pouvažuju nad tím. Je pravdou, že milenec o tom má právo vědet, ale stejně se mu to bojím říct.

babanci
20. zář 2017

No, znám takový případ ze svého okolí. A napíšu to takto. Dítě je manželovo. Je manželovo a tečka.

komive
20. zář 2017

Reseni pro tebe samozrejme nemam, ani osobni zkusenost, ale pridavam ti par otazek k premysleni - 100% jistotu, ze dite je milence nemas. Dokazes si predstavit umet zit s predstavou, ze jsi sla na interupci, i kdyz dite bylo manzelovo? Hodlas to zcela pred tvoji rodinou utajit? Jak vysvetlis manzelovi, ze najednou chces brat antikoncepci, kdyz ti predeslych 9 let vyhovovalo?
Uprimne si neumim predstavit, ze pred svym muzem neco takoveho tajim. A vubec, ze budu cely svuj zivot s takovymhle tajemstvim zit.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@komive To já vím, jenomže já jsem si toto taky nevědela představit a najednou to řeším.
S manželom nám to moc neklape, má úplně jiný zájmy, dá se říct, že je so mnou jenom kvůli staršímu synovi a úpřimně, ani si nedovedu představit s ním mít druhý dítě, páč má několik exekucí na plat. Takže asi tak.

michaela_2
20. zář 2017

@trnky_brnky Osobní zkušenost nemám, ale vzhledem k tomu, že u tebe na profilu vidím, že jsi si dala že jsi těhotná, v jakém jsi týdnu a termín porodu, tak o sobě přemýšlíš jako o těhotné a asi s potratem váháš? 🙂 nepůsobí to na mě, že bys pro něj byla 100% rozhodnutá.
Ještě bych to promyslela, nevím jaké problémy s manželem máte, ale první dítě už máš velké, zvládnout by se to myslím dalo i v případě, že bys oba chlapy poslala ,, do pryč" 🙂

Já nevím jestli by mi stálo za to vzdát se svého dítěte pro muže se kterým už X let nejsem šťastná nebo pro druhého, který mne uháněl a ani o něj moc nestojím........

Každopádně přeji hodně sil a štěstí!

luckamarcu
20. zář 2017

@trnky_brnky ahoj, jedna věc už tu byla zmiňovaná... A to že už vám to dlouho neklape.... Za mě... Kdo se bojí nesmí do lesa, milenci bych to řekla a možná bude rád, když tě tak dlouho uhanel, určitě to nebylo kvůli sexu ne? 😉možná ti to osud zařídil tak abys konečně něco změnila, možná z manželství odešla...mimoch.pokud vaše manželství je o ničem, možná i tvůj manžel někoho má, aniž bys něco tušila... Nikdo v tvých botách chodit nebude, tvůj život, kterej zijem jen jednou... Zvaž dobře a hodně štěstí🙂

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

Je zajímavé, jak jste mi tady některé nezávisle od sebe řekli, že možná je to impulz k změnění dosavadního života. I já to tak cítím. Uvidím, jak se to dál vyvine.

danask88
20. zář 2017

Mám za sebou jen tu interrupci a ani po 20ti letech jsme se s ní nesmířila i když důvody byly zdravotní, manžela jsme nepodváděla ani toho prvního který mě zahýbal na každém rohu a já byla jen nešťastná. Rozvedli jsme se když bylo klukovi 7 (odešel k milence která byla ostřejší a donutila ho) a rozvodu vážně nelituju. Není se čeho bát, jsme sociální stát, když tě nezabezpečí manžel, udělá to stát. Byla jsem 3 roky sama s klukem a byly to moc hezké roky. Se synem nás to sblížilo, poznala jsem nové lidi, naučila se nové věci, udělal si spoustu kurzů. Nemusela jsem otročit manželovi tak mi zbylo spousta volného času. Peněz bylo překvapivě také víc - ono chlapi toho dost prožerou a vzhledem k tomu že ten můj vydržoval ty milenky aniž bych si toho všimla tak jsme byla držena pěkně u huby - po rozvodu jsme se divila jak jsme najednou "ve vatě". Spousta volného času a všechno najednou bylo jen podle mě. Bylo mi dobře samotné, a potkala jsme super chlapa a najednou se nestačím divit jak fajn je mít vedle sebe někoho s kým si rozumím, kdo mě miluje. A i syn je spokojenej, najednou má v mém manželovi parťáka na svoje aktuální zájmy (pistole, motorky a věci o kterých já nic nevím a nezajímají mě). Syn říká jak je rád že jsme se rozvedli, že doma bývalo dusno a teď je pohoda atd. Takže zůstávat v manželství jen kvůli dítěti a ještě se vzdát možnosti mít druhé - pokud ho tedy chcete mi nepřijde jako ideální stav. Já bych do toho možná řízla abych byla pak spokojená sama se sebou a nemusela si nikdy nic vyčítat.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@danask88 Tak to jsi mně trochu povzbudila 🙂

danask88
20. zář 2017

@trnky_brnky Já trpěla jako zvíře a pořád jsme byla zabejčená v tom, že neodejdu kvůli klukovi. Kdyby neodešel on, já tu sílu v sobě snad neseberu nikdy, ale bylo to opravdu správné a dobré řešení. Všichni, i ten můj kluk, i já, i bývalý manžel. Všichni jsme mnohem šťastnější, takže to za to stálo.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

Holky, pište mi prosím do sprav. Ráda si vyslechnu příběhy.

anetka1701
20. zář 2017

Jsem dítě z rodiny kde spolu byli "jen kvůli dětem". Věř tomu, že bych byla tisíckrát raději dítě z rozvedený rodiny... Nemá to smysl, dělá to zlo, kazíš dítěti ideály o tom, jak má vypadat vztah a ponese si trable a mindráky do konce života. Můj vztah s mámou je hodně špatnej, dalo by se říct dost na hraně. Nemůžeme za to ani jedna, je to prostě tou situací, která těch X let byla. K interupci se vyjadřovat asi nebudu, když vidím, jak sis dole vyplnila že "čekáš miminko", nemyslím že jsi rozhodnutá a naopak bych řekla, že by to v tobě zanechalo hnusnou a krvavou jizvu až do konce života...

editah222
20. zář 2017

@trnky_brnky máš v podstatě 4 varianty:
- potrat (pozor, každá ho neustojí) je rychlé řešení
- zůstat s manželem (kukaččích dětí je habakuk) a rozejít s ihned s milencem, nikdy mu nic neříct
- opustit manžela a jít k milenci, ale to nevím jak spolu máte a co by na to říkal syn
- dítě si nechat a opustit manžela i milence. To bych asi udělala já, jenže se mi snadno mluví, když mám svůj byt a asi bych sebe i děti uživila.

Rozhodnutí je jen na tobě. Držím palce ať už se rozhodneš jakkoliv.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@editah222
Jak jsem již napsala - dítě bych si za jiných okolností nechala mileráda. Ale představa, že s ním budu přežívat někde v azyláku, a šidit tým starší dítě a v podstatě i to, čo čekámo, když na mém platu stojí prakticky celá domácnost - ano i manžel žije z mého platu i když pracuje.
Neco mám našetřeno, ale kočárek, postýlku a podobné věci dohromady za tou nekoupím, dále - porodné nedostanu - jedná se o druhé dítě a mám vyšší příjem než je 2,4 násobek životného minima.

babanci
20. zář 2017

@trnky_brnky Ještě si to rozmysli. Když jsem čekala třetí dítě, měla jsem důvodů, proč ne.... je na to třeba hodně prostředků, tři děti nezvládnu technicky, máme malý byt na tři děti a asi tisíc dalších. Už je tomu třetímu dítěti, co asi nedám, 22 let. 😀

michaela_2
20. zář 2017

No, pokud má manžel exekuce na plat, finančně na tom asi nijak valně nebude a pokud tam je dlouhodobá krize, asi bych na něj jako na živitele rodiny moc nespoléhala.
Další důvod k tomu, odejít.
Otázkou je jestli k tomu příteli nebo by to bylo jako z bláta do louže.

Každopádně odchod od manžela bych zvážila v každém případě - ať už bych na potrat šla nebo ne ☹

ilonne
20. zář 2017

@trnky_brnky A co kdyz to manzela je? Ja bych si ho nechala. A promluvila si s manzelem.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@michaela_2 No vidíš a právě to je ono. Já si že žádného chlapa nedělám iluze a jelikož moc nemám štěstí na chlapy tak nemůžu očekávat oporu. U prvního dítěte jsem živila manžela nejdřív z nemocenský a pak z mateřský protože se neměl k tomu aby pracoval a dost mně to poznačilo.
Jenomže já byla hodně mladá, měla jsem 22 let a viděla jsem vše optimisticky. Jak jsem teď o 10 let starší tak se víc bojím, víc chci jistotu. Nechtěla bych pro své druhý dítě kočárek z bazaru, kde upadávalo jedno kolo...
Ach jo, asi si ji dám zašít a vstoupím do kláštera.🙂

danask88
20. zář 2017

@trnky_brnky No tak to na tom budeš právě konečně skvěle, když nebudeš musit živit žádnýho zadluženýho chlapa. Když i slušně vyděláváš není se čeho bát, to bude luxusní kočárek 🙂 Já za ty 3 roky samoživitelství ušetřila přes 200.000 - pořád mi přebývaly peníze a to jsme si dopřávala. Až když jsme byla sama pochopila jsme že můj ex byl leda parazit v tomhle a normálně se tvářil jako živitel i když ve skutečnosti se na nás přiživoval a my si nemohli nic s klukem dopřát. Myslím, že živoření v Azyláku ti nehrozí, když máš plat co máš. Dáš si rodičovskou na ty dva roky a z platu ti vyměří dobré penízky. Plus manžel určitě zaplatí alimenty, aspoň se ti vrátí co jsi do něj investovala, eventuálně i výživné na tebe i kdyby měl mít o nějakou tu exekuci víc. Já se přesně bála rozvodu z těhle důvodů, že to neutáhnu, jak moc jsme se mýlila.......🙂až se musím smát jak jsme si to neuměla vypočítat. Jo taky mi upadávalo kolo u prvního kočárku a těhotenské šaty jsem si nemohla dovolit vůbec, ségře se mě zželelo a jedny mi ušila. Taky jsem ho na mateřské živila a utrhávala si, možná jsem ho měla rovnou poslat někam 🙂

beetlejuice1666
20. zář 2017

@trnky_brnky promin, ale neda mi to. To dize za tvuj podraz na manzelovi nemuze. A potratem vasi krizi fakt nevyresis. Pujdes na dalsi, az otehotnis s dalsim milencem? Fakt sobectvi nejvetsiho kalibru.

Kdyby ti bylo sestnact, tak to pochopim, ale takhle?

danask88
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Fuj to je ale hnusný, ještě že už se psychoterapii nevěnujete!

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

Posahany tehule at nereagujou, protoze at nesoudi, aby pak nebyli souzeny.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@danask88 je to mozna hnusny, ale je to pravdivy. Zenska po tricitce podvede manzela a neni schopna nest nasledky sveho cinu. Nezodpovednost.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@trnky_brnky ja nesoulozim s milencem, prestoze jsem vdana a netehotnim z toho. Napsala jsi to na verejne forum, musis pocitat i s tim, ze nekdo tve chovani pivazuje za nezodpovedne a treba i nemoralni.

danask88
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Vy vraťte diplom normálně, empatie 0, smutnýho dostanete do deprese a depresivního k sebevraždě. A hlavně nikdo neříká že není schopná ty následky nést - nese je jestli jste si náhodou nevšimla. Na tom poradit se, probrat s někým situaci není nic špatnýho, jestli to nevíte ze školy, tak to pomáhá (sorry ale když vy rýpete mám tu potřebu také).

beetlejuice1666
20. zář 2017

@danask88 dekuji za doporuceni, ale diplom si necham, obcas se hodi. Ne, nenese. Kdyby nesla, rekne manzelovi, ze ho podvedla, je tehotna a snazila by se to vyresit i s nim. Pokud by ji vyrazil (na coz by mel plne pravo), ma zodpovednost za sve soulozeni prevzit milenec, postavit se k tomu jako chlap.

To je moralni, to je zodpovedne a dospele chovani. Potrat je jen utek pred problemem, strkani hlavy do pisku.

danask88
20. zář 2017

@beetlejuice1666 jo a k čemu se vám hodí? Leda na vytahování, ještě někomu ublížíte, achjo. Její manžel je asi svatej, žejo vůbec je neznáte a moralizujete? To co píšete že je morální a dospělé je ovčí chování. To vás učili ve škole? Nebo odkud jste vyčetla že je život takhle černobílej? To s kým si to vyřeší a jak je sec sakramentsky její věc a vy jí můžete tak leda podpořit, potěšit a podržet nebo hodit klávesnici (mobil nebo z čeho píšete) do WC a neotravovat.
A už se s Vámi nechci hádat, hned v úvodu i sama autorka psala že o podobné názory nestojí, tudíž o váš názor nestojí. Tak si ho nechte laskavě a nevtírejte se.

lucynka46
20. zář 2017

Mam dve deti. S pritelem, jsem byla tehdy dva mesice, kdyz jsem mu rekla, ze jsem tehotna. Taky jsem uvazovala o potratu, protoze tehdy se k nam chtel vratit muj manzel, ktereho jsem mela neustale v srdci. Pak nastala sokujici zprava, ze cekam dvojcatka. A i presto vsechno jsem se nakonec rozhodla si miminka nechat. Tehotenstvi nebylo tak idealni a o jedno miminko jsem ve 27tt prisla. Mala se narodila predcasne a ja ji miluji nadevse. Jsem rada, ze jsem se tak rozhodla. A i presto se chce manzel vratit. Vse nemusi byt tak cerne, jak to vypada. Poradne si to rozmysli. Abys jednou nelitovala, ze jsi dala pryc sve dite.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666 utahnete si svatozar na hlave aby ti nespusobovala demenci.

Strana
z7