icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666
JEJE HLAS SVATE ŽENY!!!

liluli
20. zář 2017

@trnky_brnky Na tvuj prispevek jsem narazila nahodou. Nezazila jsem stejnou situaci, takze nemuzu rict: vim presne, jak se citis. Prvni dite prislo v dobe, kdy se mi to absolutne nehodilo a ted jsem nejvic stastna, ze jsem se rozhodla nechat si ho. Ono se to totiz vzdycky nejak udela. Co je ale na tobe, je to, s kym to budes dal prozivat. Trochu mi prijde, ze te manzel "tahne ke dnu". Muj bratr je v manzelstvi jen kvuli detem a svuj zivot plnohodnotne nezije. Tisickrat mu vsichni radili, at to ukonci, ale nema na to koule dle meho. Deti za chvili vyrostou, pujdou si svou cestou, ale co on? Zkus se na to mrknout stejne.. Muj manzel skoncil sve prvni manzelstvi kvuli nevere jeho ex. A dnes si myslim, ze jsou spokojeni oba. Ona s muzem, se kterym ma dite a on se mnou (doufam 😀). Nekdy hold zjistis, ze to dal nemuze fungovat, neni teda nic spatnyho jit dal jinou cestou. Mej ty koule a vyjdi u manzela s pravdou ven. Rekni mu i to, jak to chces dal. Sama jsi rekla, ze dite by sis za jinych okolnosti nechala.. Tak si ty okolnosti udelej. Je to lehke rict. Tezsi udelat, ale drzim pesti. Sama musis nejlip vedet, jestli je manzel ten, se kterym se vidis za 20, 30, let.. Vse si v klidu promysli a pak si s nim promluv. Promysli i milence, jestli je to clovek, ktery ma co nabidnout.. A nebo jdi vlastni cestou.. Jak rikaly holky vyse.. Preci jen jde o lidsky zivot.. A nejen o ten nenarozeny 😉 Tak proc nezit dal uz spokojene?

beetlejuice1666
Odpověď byla odstraněná
guinea
20. zář 2017

@trnky_brnky Já si myslím podle toho co jsi napsala, stejně jako @danask88 , že by se ti asi jako samoživitelce vedlo líp! Jeslti má manžel exekuci na plat, tak rozchodem s ním by ses zbavila akorát tak nákladů na víc a spousty nervů ze soužití s někým, s kým být asi v podstatě už nechceš. A postýlku ti dám! Nebyla by nová, ale je jako nová, z Ikey, fakt pěkná 🙂

beetlejuice1666
Odpověď byla odstraněná
trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666 nech si ty kecy ty nadhero dokonala. Preju ti aby se ti taky prihodilo a pak budes nahrana. Myslis ze nevim, ze jsem udelala chybu?

beetlejuice1666
20. zář 2017

@trnky_brnky Prat bys mela sobe vic zodpovednosti a rozumu a ne mne cokoliv. Evidentne to nevis, protoze nejsi schopna najit reseni. Ha, rozpadlo by se mi manzelstvi, tak pujdu radeji na potrat! Uvazovani pubertacky.

lucynka46
20. zář 2017

@beetlejuice1666 krasne....... k vam bych si pro radu jit opravdu nechtela. Na takove keci v takove sitaci a jeste tak podane, neni nikdo zvedavy. Diky vam bude opravdu hodne sebevrahu. Vubec neumite podporit, pochopit cloveka. Umite jen pouzit to, co jste se naucila z knih. Co by melo byt, jak by to melo byt.. ale nemate cit a pochopeni. Vy byste mela pracovat radeji nekde v marnici, kde nikomu vic ublizit uz nemuzete.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@lucynka46 ale prdlajs, za svuj zivot jsem dala dohromady pomerne dost tyranejch deti a mlacenejch zenskejch. Kupodivu ani jedna nespachala sebevrazdu, den Lumiku se nekonal. Jen nesnasim to zdejsi falesne placani po zadech. I presto, ze ten dotycny dela chybu. Ano, jdi na sestnacte ivf, i kdyz mas genetickou vadu, kterou predas svemu potomkovi a siris dal nekvalitni genofond. Ano, zataj kukacku, at se manzel stara o cizi dite. Ano, neboj, podvadet je normalni. Ano, neboj, urcite nedelas chybu, kdyz sve dite nenechas ockovat. Plac, plac...
Proste nekdy je treba pojmenovat pruser primo.

anaon
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Ježiž ženská, kroť se trochu! Čtu to tady jako nezávislý pozorovatel, nechci řešit, kdo má a nemá pravdu, ale sakra, to nedokážeš poznat, kdy o tvoje názory nikdo nestojí? Nebo tě snad tyhle žabomyší války tak baví?

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666 jeste jednou tak te nahlasuji. Nikdo o to nestoji abys davala takovy rady. Ja to vim i bez tebe a urazet mbe opravdu nemusis. Svedci to o tve inteligenci ktera je nizsi nez zrejme asi moje.

danask88
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Diplom by jste měla vrátit, protože si ho nezasloužíte. Kdož ví jak jste jej získala, ale za schopnosti léčit slovy dost těžko 😀 A i v jiných diskuzích jsem na vás narazila a na vaší jedovatost. Možná sama potřebujete terapii, nějak ze sebe ten jed a tu zapšklost dostat. Zkuste ale jiné diskuze, tady ubližujete lidem v těžkých životních situacích.

zvedavec2
20. zář 2017

@trnky_brnky podle toho, co pises, to financne sama das. 2.5x minimum neni tak malo. Jasne, budes se muset uskromnit, ale pujde to. zavolej/napis na aperio.cz, je to poradno pro single rodice. poradi, na jake davky bys mela jako sinle matka narok. Potrat kvuli financni strance bys urcite litovala.
Take bude neco muset prispivat manzel (ex/manzel) na prvniho syna. A pripadne milenec na druhe dite. Ale pozor, po pravni strance je dite, pocate v manzelstvi, pravne manzelovo. Jestli budes na rodny list chtit uvest milence, je nutne to resit pres matriku. Zavolej si tam, vysvetli, pomuzou. Nemusis na matriku trvaleho bydliste, zavolej na jakoukoliv. A neboj, vse jde zvladnout. Nejsem zadna verici, ani neagituji proti potratum. Naopak, myslim si, ze v mnoha pripadech to je reseni (bohuzel). Ale take si myslim, ze v tom tvem, kdy za jinych okolnosti bys dite chtela, tak jit na potrat kvuli penezum nebo okolnostem, je zbytecne. Okolnosti se zmeni, za dalsich deset let budou uplne irelevantni.

@beetlejuice1666 hele, klid. Nikdo tady (vcetne autorky) nerika "bravo, jses skvela, ooo, jaka bajecna situace...". Ona vi nejlip, ze to podelala. Ale o tom je zivot. A jak jsem psala vys, potrat JE v mnoha pripadech reseni. Ne, ja osobne bych to reseni nevolila a nastesti jsem ani nikdy nemusela nad tou volbou uvazovat. ALE stojim si za svym, ze v mnoha situacich to JE volba a jako nad takovou JE opravnene nad ni uvazovat. Jestli se to Tobe nelibi, tak to necti.

dendasubaristka
20. zář 2017

@beetlejuice1666 souhlasim s vámi. Když člověk napíše pravdu je ten nejhorší,nikdo jí totiž nechce slyšet.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@zvedavec2 no v mojim pripade to ale reseni je. Protoze kdyz se koukam na to ze vsech stran vychazi mi jedine interrupce. Takovou lekci jsem potrebovala od zivota a beru si z ni ponauceni.

lucynka46
20. zář 2017

@beetlejuice1666 tak to je jasny, ze se nebudou zavirat oci. I zakladatelka to moc dobre vi, ze je pruser. Ale potrebuje se vypovidat, poradit a treba slyset nazor nestranny... ale urcite ne takovym zpusobem. A nikdo nevidi do jejiho vztahu. To, jestli ma nebo nema duvod k podvadeni vi jen ona. A klidne si muze vymyslet jak je jeji manzel blbej atd. Protoze je nezname. To ale at si vyresi ona ve svem svedomi. Tady zada o rady.... ne o rypani. Kdyby to zakladatelce bylo jedno, tak to neresi a hodi na manzela jako ze nic. Ale nechapu vase jedani, pri vasi profesi. Kazdy v zivote udela nejakou chybu.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@dendasubaristka jo ja vim ze jsem si nadelala do bot. Ja jsem chtela zkusenosti zen a ne urazky.

bonavoxa
20. zář 2017

Nejvíc si člověk ublíží sám. To je právě to. Málokdo asi plánuje, že udělá nějakou blbost. Stává se často a velice snadno. Ale i když se něco takového přihodí, ještě stále se z toho dá ,,vybruslit" a nedělat další chyby. Těhotenství po deseti letech bych brala právě jako tu změnu, výzvu. Proto potrat by nepřicházel v úvahu.
S chlapama je to těžké, po letech každý, vztah zevšední, někdy to dokonce není k vydržení. Najít si milence je nejjednodušší řešení...A ta snadná cesta do pekel, kdy se prostě všechno zamotá.
Pro mě má cenu zachovat život a rodinu, i když se to zdá těžké, v praxi to může docela fajn fungovat.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@danask88 ziskala jsem ho na Karlove univerzite a to tak, ze jsem udelala statnice a obhajila diplomovou praci. Nevim, jak jinak se da diplom ziskat... ze bys mela nejake zkusenosti?

Tezka situace je, kdyz nekdo onemocni. To si zasluhuje podporu a soucit. A pomoc. Tezka situace je, kdyz se nekonu zabije partner v aute. Ale tohle? Jen totalni nezodpovednost a chovani fracka.

zvedavec2
20. zář 2017

@trnky_brnky jasne, rozhodnuti je na tobe. Jestli citis, ze to nedas, tak ta moznost tady proste je.

Ja se jen snazim ukazat, ze existuje pomoc - pravni, administrativni, financni/materialni, o kterou se lze oprit. Bylo by skoda udelat rozhodnuti bez vsech informaci o moznostech.

Jestli tohle vse zvazis, spocitas a i tak se rozhodnes pro potrat, ok, o tom to je.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@dendasubaristka presne. Hlavne, aby se mistr neurazil. Pritom by v realu potreboval nakopat....

zvedavec2
20. zář 2017

@dendasubaristka opravdu si myslis, ze existuje jedna "pravda"?!? A ty a
@beetlejuice1666 jste prozrely a musite vsem ostatnim otevirat oci? Boze muj, jaka naivita!

Jen doufam, ze jste obe mlade. A ze z toho vyrostete.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@trnky_brnky draze zaplacena lekce. Abys dospela, obetujes zivot sveho ditete. Ty woe, ja fakt nemam slov.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@zvedavec2 ja jsem dospela uz davno. Proto tady neresim milence a tehotenstvi s nim v manzelstvi s jinym.

zvedavec2
20. zář 2017

@beetlejuice1666 podle reakci a stylu vyjadrovani nikoliv. A na tom ani pet titulu a doktorat nic nezmeni. Bud clovek ma nebo nema... Lze mit jiny nazor a prezentovat ho slusne, neutocne, bez urazek.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@zvedavec2 lze, ale moje povinnost to neni. Obzvlaste ne tady. Vyjadrovani mam takove, jak povazuju ta vhodne mezi vami, pubertackami, ktere neumi problemy resit konstruktivne.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666 tak mi nakopej.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@trnky_brnky to bohuzel nemohu. A ani bych nechtela. Jedine, co se ti tady snazim rici, i kdyz trochu jinak, je to, abys vzala rozum do hrsti a zamyslela se nad tim, co chces udelat. Reseni jsou i jina. Ver mi. Nejsem verici, nebojuju tady proti potratum z hlediska viry. Ale myslim si, ze situace ma reseni vic, nez vidis.

zvedavec2
20. zář 2017

@beetlejuice1666 ano, slusne chovani, inteligence, kultivovany projev opravdu povinnost neni. Proste nekdo ma a nekdo nema 😉 koncim, do duba nema cenu housti. Preji zdrave tehotenstvi a dite, ktere az vyroste, bude lepsi nez jeho matka 🙂

zvedavec2
20. zář 2017

@trnky_brnky opravdu se porad o moznostech jinde, nez na MK. Podpora existuje, reseni je vzdy vice.

Strana
z7