icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
lucynka46
20. zář 2017

@trnky_brnky ty spis jak s manzelem tak s milencem? A chces od manzela vubec odejit?

budilinka
20. zář 2017

@trnky_brnky Určitě můžu 😉 Zkusim v podvečer nebo zitra 😉

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@lucynka46 s manželem moc nespim. Tak dva krát za měsíc. Víc ne. A jestli chci od manžela odejít, tak já bych ráda, nemám ale kde. Rodiče mám daleko a v Praze téměř žádnou kamarádku nemám. Pouze známé.

svetylko_v_komore
20. zář 2017

@ilonne třeba si tady paní popouští uzdu, protože vi, že v reálu nemůže, jinak by přišla o klienty. Snad se aspoň v rámci svého povoláni účastní různých supervizí.

mymetka
20. zář 2017

@trnky_brnky Ja mam zas moc fajn pratele, kteri cekaji na adopci, jak na smilovani, urcite by byli radi za kazde narozene miminko, o to lip, ze by se nenarodilo zavisle na drogach, alkoholu apod. Nekdy je potrat jednodussi reseni, ale taky v zivote prijimam spis vyzvy. Reci typu, nechci z bazaru mi prijdou irelevantni, jsme fungujici, pracujici a na vse nove stejne nevydelame. To bych si v sobe ja nesrovnala a neodpustila. Casto je tu v diskuzich na MK jako argument pro potrat, ze by si tazatelka nemohla dovolit nove veci, nebo pro starsi dite takovy komfort. No, podle me jsou to jen zasterky, jak si ospravedlnit to rozhodnuti pro potrat. A bohuzel znam i takove, co se nepoucily a musely dvakrat. Svou zivotni situaci res bez ohledu na dite, rozhodni se, co chces, manzela, milence, byt nejaky cas sama? A podle toho res. Manzel asi nebude milovat dite tveho milence a ten o nej mozna taky nestoji. Budes ho milovat ty? Nebo mu vycitat, ze ti vlastne zkazilo zivot? Nebo dekovat, za to ze prislo a pomohlo ti udelat nejakou zmenu?

vendelinka08
20. zář 2017

@beetlejuice1666 uz jsem si ve vicero pripadech vsimla...ze v podstate tady jen kazdeho moralizujete a rikate jak je kdo hloupy a blby. Kdybyste si precetla prvni prispevek tak bylo jasne receno ze autorka presne tohle nepotrebuje slyset. Ale chce poradit od tech ktere treba byly ve stejne situaci. Coz Vy nejste...nikdyjste nebyla a nikdy nebudete. V tom pripade nechapu, proc se zucastnite tady tech diskusi. Kdykoli si od Vas neco ctu tak tady jen rozdavate tituly. Budte rada ze zijete v dokonalem svete, jste zdrava...cekate miminko..proc neresite diskuse ohledne tehotenstvi atd...delate jen rozbroje. Pokud nechcete poradit...tak laskave nikoho tady nekritizujte.

misa357
Odpověď byla odstraněná
trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@misa357 děkuji za radu, budu se dle ní řídit celý svoj život.😉

odula
20. zář 2017

@trnky_brnky ahojky, cetla jsem jenom zacatek diskuse, je tam par peknych prispevku. ale napadlo me -tahnes chlapa co ma nekolik exekuci, zije z tvyho platu a bojis se, ze sama neutahnes dve deti?? skova holka, levou zadni. to jen tak na okraj, necetla jsem vsechno, nevim jestli jsi psala, ze bys nakonec ten nefungujici vztah rozstipla, ani jsem to nejak neprospekulovavala, jen k tyhle financni situaci. drzim vsechny svoje palce, at se rozhodnes spravne pro vsechny zucastneny. 🙂

odula
20. zář 2017

@trnky_brnky jo jeste - jedna vec kdyz mas ten rozhazenej cyklus, jak vis ci vlastne je? muze bejt I manzelovo, coz?

sisstin
20. zář 2017

Madam dokonala terapeutka beetlejuice uz ma zruseny profil a ne z vlastni vule :p

mymetka
20. zář 2017

@sisstin ona si jiste zalozi novy a bude zas prudit

mlynkova85
20. zář 2017

Nechci nějak rýpat nebo něco podobného chci ti pouze předat zkušenosti od kamarádky otěhotněla s přítelem mají už dcerku tehdy 5 let on jí dohnal k potratu protože si prostě druhé dítě nepřál. Ona se s tím ani po 2 letech nedokázala smířit furt to počítá teď by mělo miminko 1 rok řve jak tur teď by mělo 2 roky zase řve. Teď se s přítelem domluvili že si pořídí miminko těžko říct jestli jim to půjde nebo ne. Ale záleží asi hodně na tobě jak jsi v tomhle silná uvnitř určitě za potrat nikoho neodsuzuju. To je rozhodnutí každé matky nežijeme třeba v Polsku kde je potrat zakázaný nebo něco podobného. Jen si nech opravdu projít hlavou jestli jseš dost silná,abys to ustála. A chceš mít jenom jedno dítě? Po potratu už ta možnost být nemusí. A jak jsi psala máš i nějaké zdravotní problémy. Tak přemýšlej my ti tady můžeme říct co a jak ale jen ty víš jak jsi na tom jestli druhý dítě chceš nebo ti stačí jen to jedno. Jestli jsi dost silná na to žít s tím že jsi to dala pryč. Věřím že se určitě rozhodneš správně.

stuplakova
20. zář 2017

@trnky_brnky Já se přidávám k holkách co zmiňovaly, že je to impuls něco změnit. K ničemu tě nabádat nechci, rozhodnout se musíš sama. Ale má cenu setrvávat někde, kde nejsi šťastná? Když máš milence, možná i manžel má milenku a třeba by vám oběma nakonec vyhovovalo jít svou cestou. Ohledně milence, řekla bych mu, že jsem těhotná, když půjdeš na potrat už to zpět nevrátíš, pak uvidíš jak bude reagovat. Hodně štěstí při rozhodování.

janapetrvalska
20. zář 2017

jsem nejak mimo, manzel = spoleh v prerusovanem sexu , milenec taktez, rozhodil se cyklus, a vy vite jiste ze to manzelovo neni ?! kdyz oba meli stejne podminky a jsou oba tak "spolehlivi", tak bych si ja osobne nebyla vubec jista...

mymetka
21. zář 2017

@trnky_brnky A mate s muzem rozmysleno, co byste delali, kdyby vas zpusob "antikoncepce" selhal?

trnky_brnky
autor
21. zář 2017

@mymetka mame. Neboj. Jelikoz je situace taka jaka,je tak mame.

mymetka
21. zář 2017
lucynka46
21. zář 2017

@mymetka jit na potrat. Jak jinak. Nehodi se jim to do planu

lucynka46
21. zář 2017

Ja teda jen nechapu, co tady resite, kdyz jste rozhodnuta. O tehotenstvi bych rekla otci ditete. A to jak a skym chcete zit si dokazete vyresit sama. Mozna budete i pokracovat v tomhle hloupem podvadeni. Hloupem, protoze jak ctu, sveho muze nemilujete a souziti mate na bodu krachu. Teda podle toho co zde vypoustite... miminko chcete zabit, tak co tady vlastne resite?

uzjetotak
21. zář 2017

@trnky_brnky A co když je to tentokrát holčička? 🙂 ❤
Ne, nejsem náboženská fanatička ani biomatka, sama jsem zvažovala potrat, i když z jiných důvodů (dlouhý příběh).
Byla jsem zvyklá na svůj slušný příjem a najednou jsem měla jít na rodičák za pár šušňů, a nechat si dítě s partnerem s velmi nízkými příjmy?
Samotnou mě dnes překvapuje, že to malé zase tak moc nestojí (resp.nemusí), to asi začne s nástupem do soukromých školek, ale pokud Ti stačí státní, tak samoživitelky mají při umísťování dětí do státních přednost. Co se výbavy týče, kočárek se dá třeba i od nějaké kamarádky/rodiny půjčit, pokud jim zrovna odrostlo mimčo.. Je fakt, že já u nákupů pro dítě uvažuji spíš selským rozumem, nejsem otrok marketingových strategií, nechci mít byt zavalený všema baby-krámama dostupnýma na trhu. Na druhou stranu i za málo peněz má moje dítě malinký, ale roztomilý pokojíček, spoustu hraček (některé poděděné, no a, stejně při tom množství hraček co dnes mají děti k dispozici se to nestihne ani opotřebovat), kvalitní stravu a hezké oblečení. Ano, u každého nákupu přemýšlím, dívám se po akcích na plínky a občas koupím něco z bazaru, ale za tu domácí pohodu s vysmátou šibalskou holčičkou to stojí 🙂 Lidé dnes zbytečně přikládají důležitost krámům (byla jsem uplně stejná) namísto trvalým hodnotám. Jestli živíš manžela, tak ten prožere určitě víc než dítě ;) První měsíce budeš mít MD vyměřenou z platu, pak se na rok trošku uskromníš a pak můžeš najít jesle a jít zpět do práce ;) Za tu chvíli skromného živobytí to prtě, které už ti zůstane celý život, i ve stáří, přece stojí, ne? Jaké si to uďěláš, takové to budeš mít ;)

(Jinak asi je to zbytečné psát, ale prcek bude dle české legislativy manželův, to asi víš..)

uzjetotak
21. zář 2017

@trnky_brnky Teda, já vycházim z předpokladu, že bys zůstala s dětmi sama - s manželem nechápu proč zůstáváš, dle toho co píšeš, a milenec prý dítě nechce. Já se vždy snažím při každém rozhodnutí představit si tu nejhorší možnou variantu, co se může stát. No a jestli si dítě necháš, nejhorší co se může stát, že na ně zůstaneš sama - vždyť to přece není tak hrozné 🙂

uzjetotak
21. zář 2017

@trnky_brnky Jsem se Tě nezeptala na to základní: Měla bys kde bydlet?

trnky_brnky
autor
21. zář 2017

@uzjetotak ok, jenomze ja do toho vlitla tak, že ani nevim jak. Za celou dobu se mi nic takoveho nestalo. A to jsem nikdy neuzivala antikoncepci. Nejhorsi na tom je ten znizeny pristup k penezum, kdybys vedela, jake problemy s davkama s rodicakem jsem mela pri prvnim diteti..byla jsem bez penez prakticky rok. Nechteli mi dat rodicak. Nejsem Ceska tak asi proto.

trnky_brnky
autor
21. zář 2017

@uzjetotak urcite ne. Musela bych si narychle neco sehnat, ale trzni najemne se neda utahnout z matersky.

odula
21. zář 2017

@uzjetotak ja myslim ze to nejhorsi co se muze stat je jit na potrat kvuli chlapovi se kterym mi to vubec neklape a pak bejt celej zivot ve srackach z postabortivniho syndromu,ze jsem zabila dite kvuli joudovi ,se kterym pomalu uz ani nechci zit. (Jo,moje mamina taky takhle sla a pak se rozvedla... a porad jeste pocita kolik by mu -ji- bylo a to uz je ji 70😒 ). To je skvely jak nekteri ti chlapi tak pekne mirnix tyrnix rozhodujou pro potrat,pritom je to zenska,ktery to huntuje telo,je to zenska,ktera ma s ditetem vyjimecnej vztah uz od poceti a je to jenom a jenom zenska,ktera si ponese bezprostredni nasledky jak psychicky tak fyzicky. 😠

trnky_brnky
autor
21. zář 2017

@odula jo ale tohle je moje chyba. Mela jsem preci jenom si dat alespon telisko.

trnky_brnky
autor
21. zář 2017

@lucynka46 nejsi v moji situaci a neznas ji. Ani dalsi okolnosti.

odula
21. zář 2017

@trnky_brnky to je celkem jedno ci je to chyba. Navic jsou na to dycky dva 😉 dulezity je najit co nejlepsi reseni. Pro tebe,i pro decko. Vis ze existujou ruzny organizaci,ktery pomaha nastavajicim maminam v tezky situaci aby nemusely na potrat? Muzes je zkusit kontaktovat. http://zpravy.idnes.cz/tehotna-potrat-adopce-po...

uzjetotak
21. zář 2017

@trnky_brnky Ja vim, v Praze je to najemne silene, taky tu ziju (jsem Ceska, ale nepochazim z Prahy). Ja do toho vlitla taky naprosto neplanovane (taky po "ujisteni" doktoru, ze nemuzu otehotnet, s hypotekou na krku,kterou jsem splacala taktak dohromady). Hele, z rodicaku se najem garsonky urcite utahnout neda,ale kdyz se k tomu pripoctou nejake pridavky na bydleni, dite, alimenty,... Vazne si nekam zavolej, at vis presne, na co by jsi mela narok. A vis co si myslim? Ze bys mela obema chlapum o sve situaci nejprve rict, nez udelas rozhodnuti o potratu. Treba Te nektery z nich necim prekvapi a kdyz ne, na potrat muzes jit i potom. Horsi nez to je ted, uz to asi nebude, dle toho co popisujes...

Strana
z7