Jsem těhotná s nejasným otcem. Co teď dělat?
Ahoj mám takový problém jsem těhotná, ale jsem ráda jen jsem spala se dvěma muži, když se to mohlo stát a teď nevím kdo je otec. Podle všeho poslední menzes 26.3
Styk 4.4,10.4,11.4 bojím se že by to mohlo být kolegy..
Podle utz jsem 10+3dny myslite ze jsem mohla za tak kratkou dobu otehotnet?!
Je to určitě 50:50, spermie přežijí klidně několik dnů a na vajíčko si počkají. No, upřímně docela masakr. 🙂🙈
@aninka221 Tohle bych opravdu řešit nechtěla. Pevné nervy teda 😄
@aninka221 Kdysi dávno jsem měla jen zpoždění a fakt jsem nevěděla, kdyby to klaplo, tak či by to bylo 😜 Holt, stane se, stávají se horší věci na světě. Těch zodpovědných jsou zas plné klávesnice 🤣 Za sebe bych teď nic neřešila, soustřeď se na dítě. Po narození bych šla cestou testů DNA, snad by kolega souhlasil. Podle toho se zařídit, pokud je to padesát na padesát 🤷 Jinak bych doporučila ptát se u doktorky, bez dalších podrobností, čistě jen říct data.
@mysh_me A já jsem zapomněla, že ty jsi další vtírává žena, která se tady plete do čeho nemá. Vždyť já jsem tobě vůbec nic nepsala. Tys mi napsala první, ty sis začala že? Takže co, možná bych tě hned měla nahlásit za nesmyslné napadání a shazování mého názoru aj. Proč se staráš o to, co já jsem napsala zakladatelce, vždyt ti to může být úplně jedno? Starej se o sebe a pokud se ti můj příspěvek nelíbí, tak si ho jednoduše nevšímej!
To co píšeš je absolutní nesmysl 😀 Kolega asi ví, že má doma přítele a byla nevěrná, takže s kolegou ten test normálně udělat může a tím tu jistotu získá. Je to o tom, že máte malé povědomí o věcech, které se v tomto případě dají udělat. Já mám větší a ty mě budeš poučovat? Hej, nepřijde ti to směšné. 😀
Proč ze sebe děláš takovou neznalou šťouralku, sama se zesměšňuješ tyjo... Moje řešení dává největší smysl, pokud ona chce a potřebuje zjistit, kdo je otec. Logicky to nemůže přiznat partnerovi, že byla nevěrná, ale kolegovi je to asi jedno. No a jak by se k tomu postavil? Co máš na mysli? U anonymního testu absolutně nic nezmůže. Muselo by se to řešit úplně jinak, oficiálně a je to poměrně složité. Přečti si zákony, u žaloby o určení otcovství by on musel dokázat, že došlo k tomu a k tomu atd. Je to běh na dlouhou trať. Je rozdíl svobodná X vdaná matka. Pokud je zakladatelka neprovdaná a nebude chtít dělat testy, pak stačí když si "vybere" koho bude mít dítě za otce a toho určí Souhlasným prohlášením rodičů na MÚ. Tečka a hotovo.
@exbordelar máš naprosto 100% špatný dojem... Hej ženský? Jak tady můžete psát něco, co nemáte ověřené, co nevíte a čemu nerozumíte? Řekni mi exbordelar? Ty v tom máš teda mega bordel 😂 Ale jakou úroven taky můžeme čekat na internetových forech. No nic, prosímtě, nebudu hledat zákony a úryvky ze zákona pro někoho jako jsi ty, za to mi můj drahocenný čas nestojí, ale určitě není zákonem zakázáno udělat anonymní test otcovství. Už jsem to psala, najdeš si společnost, která to dělá a oni ti zašlou anonymní sadu - vzorky se označí anonymně, třeba Otec jako Alois1 a Dítě jako Potomek1 nebo jméno a pošleš vzorky normálně zpět v obálce. Na tvoji adresu nebo email ti pak pošlou výsledky (po uhrazení poplatku na jejich účet samozřejmě). Tyhle výsledky pak slouží pro tvoje osobní účely; je snad doufám jasné a pochopitelné, že pro soudní účely neslouží a nemohou sloužit. Ano, pokud má žena v plánu biol.otce zapsat do RL dítěte+žádat výživné, pak by se musely testy provádět oficiálně a právník by je mohl použít u soudu. Ale je to rozdíl ano - pro osobní x oficiální soudní použití, už chápeme? Nebo je potřeba to ještě více vysvětlit? 🙂
@rosalindamelinda Jé, ty umíš být pěkně hnusná. Ale snad je ti teď líp 🍀
@rosalindamelinda no jestli to nejaka spolecnost dela, tak si myslim, te je to nezakonne 🙂 Muzes mi prosim poslat odkaz?
Zkusenost s anonymnimi vzorky nemam, to mas pravdu. Mam jen s temi oficialnimi a u toho se delaji strasny caviky, musi byt podepsany milion informovanych souhlasu a kdyz se to nahodou zapomene nebo nekde zasantroci, tak z toho ma ten dotycny zodpovedny pruser 😅
A z toho logicky usuzuji, ze udelat oficialne anonymni test DNA, aniz by to ten testovany vedel, je vylouceno.
Nehlede na to, ze ten test musi provest zodpovedny pracovnik, ktery zajisti, aby vzorek testovane osoby souhlasil s podpisem na informovanem souhlasu.
Je to zkratka geneticky material, ktery se da obrovsky zneuzit a proto pro jeho odber a zkoumani plati prisne zakony 🤷♀️
@mourovatakocka To samé, proč mi píšeš a hodnotíš jaká jsem? Já o tobě někde píšu, že jsi hnusná? Myslím, že ne. Nekomentuju tvoje odpovědi jiným lidem a nestarám se o tebe, takže vážně nechápu, proč laskavě neuděláš to samé. Tady je úžasné, že jakmile někdo není vůči ostatním ťuťu ňuňu a neprojevuje infantilní kamarádství, tak se to hned obrátí proti němu, že je hnusný. Ale není podmínkou se tady chovat kamarádsky, jsme pořád úplně cizí lidi, kteří se neznají. Když se někdo na něco zeptá v diskuzi, tak mu prostě odpovím a napíšu fakta. To jsem udělala a poradila jsem něco s čím mám zkušenost. Ale co už si z toho zakladatelka diskuze vezme nebo nevezme, je její věc, každopádně mi může napsat ona a říct co chce, od ostatních mě názory fakt nezajímají, ptž jim jsem nepsala.
@exbordelar Nechápu jak se tvůj příspěvek vůbec může někomu líbit, když absolutně nedává smysl. Mimochodem cavyky se píše obojí tvrdé y. To se dá přečíst v PČP 😉
Když ty chceš po mně nějaký odkaz, tak mi jistě nejdříve pošleš odkaz na zákon - respektive - na ty přísné zákony a paragrafy, které u nás platí v rámci zkoumání genetického materiálu. Až mi je pošleš, klidně do SZ, tak ti já pošlu název té společnosti - která se dá normálně vyhledat na internetu.
Ty ses do toho zamotala. To, co píšeš není tak úplně pravda. Tvoje věta: z toho logicky usuzuji, ze udelat oficialne anonymni test DNA,... si protiřečí. Anonymní test není oficiální. Tam není =. Nevím jako, psát tady některým lidem některé věci okrajově fakt nestačí a nadřu se než to tady polopaticky vysvětlím.
V dnešní době si můžeš zajít do jakéhokoliv zdravotnického baráku a požádat o jakékoliv testování. Není problém. Záleží, co to je a kolik to stojí, jestli ti to proplatí pojišťovna nebo si to budeš muset platit sama apod. Můžeš se nechat anonymně otestovat na pohlavně přenosné choroby, na HIV apod. U takových testů je pro některé lidi anonymita hodně důležitá. Test otcovství taky můžeš anonymně udělat, ale jeho výsledky jsou jen "pro tvoje oči". Jinak jsou ti k ničemu. Proč by ten pracovník laboratoře nebyl zodpovědný? Prostě udělá svou práci, za kterou je placený; je to pro něj další položka, jako pro pokladní na páse nějaká potravina.
Po vystavení výsledků se doručený genetický materiál zničí, jako co by se s ním dál dělalo ty kráso? Nedíváš se moc na TV? 😀 Normálně se to pak zničí a hotovo.
@exbordelar proboha ženský, stačí google a 3 slova. Třeba tady. Já to teda nezkoumala detailně, ale ze zvědavosti kvůli této diskuzi 🤣 https://dnatestyotcovstvi.cz/?gad_source=1&gcli...
Rosalindo, ja nejak nemam silu ti to vyvracet. Treba do diskuze vstoupi nekdo, kdo nam hezky vysvetli, jak se naklada s genetickym materialem, jake je presne zneni zakona, a jakymi zpusoby se da DNA zneuzit 😇 To je velmi siroke tema.
A dekuji za opravu cavyku - mas pravdu, je to odvozene vyjmenovane slovo po v.
@bbn zajimave. Jak pisu - mam jen zkusenost s oficialnimi vzorky a tam plati prisna pravidla. Jsem tedy proto prekvapena, ze to jde udelat, aniz by ten dotycny o tom vedel 😳 a nepodepsal zadny souhlas. Napr. mu odebere test DNA ve spanku...
ale dobre, jestli to tak opravdu je, tak tedy mas pravdu, Rosalindo. 🤝
@exbordelar Ty jsi fakt ehm, raději nic, tady se nesmí nadávat. Já se ale fakt musím smát 😀 ty exbordelar, jak se dá zneužít anonymní vzorek DNA??????????????? 😀DDDDDDDDDDD jak, u anonymního vzorku není jméno toho člověka, kterému patří, takže jak ho chceš zneužít? Proti komu. Vždyt ani proti tomu člověku, kterému patří se nedá zneužít, protože není oficiálně označený=takže se neví komu patří. Já nevím tyjo, ty nechápeš základní věci, připadáš mi jako náctileté dítě. Nemám čas ti to vysvětlovat, zeptej se maminky. Ale nehádej se tady se staršími, zkušenějšími a vzdělanými lidmi, kteří to znají z praxe, ze zaměstnání a ze života. No vidíš a teď ti to tady někdo napsal, že to jde. Takže fakt nechápu to divadlo kolem toho. Já bych si tady nedovolila napsat něco, co není pravda. Měj se.
@rosalindamelinda Jak se da zneuzit vzorek DNA? Urcite vis, ze DNA skryva v sobe mnoho zasadnich informaci o jeho majiteli - nemoci, rasa, puvod, vzhled a mnoho dalsiho, o kterem my, obycejni smrtelnici, nemame ani potuchy. Ja teda rozhodne chci, aby takove citlive informace zustaly v bezpeci a nechci, aby se s nimi jakkoliv nakladalo bez meho vyslovneho souhlasu. A to napr. v ramci genoveho inzenyrstvi, diky kteremu dokazi vedci s DNA primo manipulovat, ruzne kombinovat, klonovat, modifikovat... Nedelam si iluze, ze existuji jen oficialni laboratore, ktere se drzi platneho zakona.
Tak to je odpoved na tvou otazku, jak se zneuzit vzorek DNA. I s "anonymnim" vzorkem se da nekale pracovat. Ale to urcite vsechno vis, a tvuj dotaz byla jen recnicka otazka 🙂

Tak ocividne si mela v dobe styků ovulaci,to je uz jaksi jasne. Spermie ve velmi dobre kondici a velmi přívětivým prostredi vydrzi az pet dnu. Vajicko taky dokaze svou existenci natahnou v dobrem az na 24 hodin. Tedy klidne si mohla otehotnet uz s prvním stouchem,ale i poslednim. Tady neni uz co pocitat, je to 50:50. Pokud chces znat otce nezbývá ti nic nez jen test otcovství.