Kdy a jak často se chodí do těhotenské poradny?
Dobrý večer všem, v jakém týdnu těhotenství se chodí do poradny?. A jak to tam probíhá?🙂, a jak dlouho se tam cca chodí?🙂. Děkuji za odpovědi🫶🏻.
Poprvé jsem byla vždy okolo 8.týdne, aby bylo vidět srdíčko. Pak jsem chodila jednou za 4 týdny až do 31.týdne, pak jsem šla po 3 týdnech, pak po dvou a pak předání do porodnice a tam kontrola každý týden už.
@krtcice a platí se za to?🙂
Tam záleží na mnoha faktorech.
Jako riziková můžeš chodit klidně co 1-2týdny nebo klidně po 3-4týdnech, kdy 4 týdny jsou klasicky.
Pak je to o lékaři - někteří tě objednají na kontrolu hned s vynecháním, jiný v klidu čeká třeba do 7-9tt, aby byla vyšší šance srdíčka. Některý odesílá na krev, jiný ne. Některý má "spešl balíčky" dobrovolné, některý je má povinně nepovinné a pak tu jsou ti, co nekasírují navíc.
To samé UZ - někde chodíš častěji, někde za delší čas (jelikož jsem byla všechna těhotenství riziková, pokaždé dělali UZ).
No a pak jsou tu třeba screeningy - platí se, jsou dobrovolné a pojišťovny je proplácejí (VZP 3000,- + 2000,- na ostatní věci v těhotenství/po porodu), ale screeningy doporučuji + si tam může těhule vzít i doprovod.
Pak je tu třeba test na cukrovku - tam opět je to dobrovolné, ale doporučuje se to (mám cukrobku, takže test jsem nedělala). Pokud by se těh.cukrovka potvrdila, začneš chodit do rizikové poradny (nevím, zda je to i s jen nastolenou dietou).
Jinak se pak nastupuje do porodnice - myslím 36tt? Tohle úplně nevím, já chodila do rizikovky v nemocnici, kde jsem rodila.
Jako krtcice. Je to v ramci pojisteni, ale casto nabizi ruzne placene balicky. Do porodnice se predava dneska az k porodu/od terminu dal
Platila jsem pouze za prvotrimestrální screening, což pak ale pojišťovna proplatila, a za každou fotku z utz, ale to je na každém zda si nechá fotku z každého vyšetření, nebo jen z těch velkých, nebo žádnou. Já měla toto těhotenství ultrazvuk při každé poradně, takže fotek máme hodně ☺️

Poprvé jsem byla vždy okolo 8.týdne, aby bylo vidět srdíčko. Pak jsem chodila jednou za 4 týdny až do 31.týdne, pak jsem šla po 3 týdnech, pak po dvou a pak předání do porodnice a tam kontrola každý týden už.