Kdy začít nakupovat dětské doplňky a hračky?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat od kterého týdne jste začínali pomalu nakupovat dětské věci jako jsou dudlíky lahvičky atd… děkuji za odpovědi .
Zrovna tyhle dvě věci nejsou úplně nejpotřebnější, spousta miminek se bez nich úplně obejde... Jinak oblečky když se mi něco líbilo, pro radost, kočárek po půlce těhotenství.
@nika112233 ani jedno dopředu jsem nekupovala. Lahve vůbec kojila jsem, nebyly třeba. Dudlíky jsme zaběhli koupit až když se potřebovali.
@nika112233 Tyhle "nepotřebné", až byly potřeba. Ze začátku jsem oba kojila, ale časem ABKM, takže lahvičky jsme koupili, jak bylo potřeba. Dudlíky jsme dostali jako dárek a nějaké jsme koupili. Starší chtěl jen MaM a Philips. Mladší zase jede jen Bibs. Nově vzal na milost Nuk. Ale ráda bych, aby najel na MaM kvůli zubům (ikdyž v cca roce mu ho budem chtít odbourat, pokud to půjde 😁). Kočárek po 30.tt, oblečení, dle toho, na co jsme narazili (u prvního jsem šla částečně formou sekáčema a úplně zbytečně, jelikož využíváme akcí v tescu).A začala jsem prát po 30.tt - ale my kupujeme několik velikostí napřed - takové ty basic kousky se neztratí. "Drogerku" těsně před porodem. Jinak spoustu věcí opravdu až po porodu.
Po zkušenostech bych předem nekupovala nic, dneska to koupíš online, v každý lékárně, na Rohlíku a dítě to nemusí vůbec potřebovat.
lahvičky a dudlíky jsem dostala v balíčku u gynekoložky a po porodu, zatím kromě jednoho dudlíku to leží nevyužito v šuplíku.
Zrovna tyhle dvě věci sem nekupovala vůbec. Dudlík sme dostali a ani jedno dítě jo nechtelo a kojila sem, takze tak do 9 měsíců nebyla žádná lahvička potřeba a pak uz spis nejaky učící hrnek. To jsou veci co koupíš pak i s dítětem dle potřeby, moc bych to do zásoby nebrala, nevíš jestli to využiješ navíc je tolik druhů, tvaru, velikosti, materiálu a každé dítě chce něco jiného.
Také jsem tyto věci dostala v reklamním balíčku. Stačilo to.
Vždyť ani nevíš, jestli to budeš potěbovat 🙂 Nekupuj je teď, až pak.
Kdyz jsem nastoupila na materskou, tedy 6 tydnu pred terminem porodu. Kocarek a postylku ( i s povlecenim atd.) jsem teda dostala uz driv, asi nekdy kolem 4.nebo 5.mesice. A obecme jsem toho kupovala jen velmi malo. Hlavne jsem chtela nosici satek a nejake latkove pleny. Jo a koupaci kyblik.

@nika112233 asi 2 mesice pred uplne prvnim sexem 😅 Ruzove krajkove saticky vel. 62, zadny z mych pozdeji narozenych obrich chlapcu je nevyuzil, ale nelituji 😀