icon

Kdy začít nakupovat dětské doplňky a hračky?

nika112233
26. srp 2025

Dobrý den, chtěla bych se zeptat od kterého týdne jste začínali pomalu nakupovat dětské věci jako jsou dudlíky lahvičky atd… děkuji za odpovědi .

anonym_b0c8c2
26. srp 2025

@nika112233 asi 2 mesice pred uplne prvnim sexem 😅 Ruzove krajkove saticky vel. 62, zadny z mych pozdeji narozenych obrich chlapcu je nevyuzil, ale nelituji 😀

zuzkasim
26. srp 2025

Zrovna tyhle dvě věci nejsou úplně nejpotřebnější, spousta miminek se bez nich úplně obejde... Jinak oblečky když se mi něco líbilo, pro radost, kočárek po půlce těhotenství.

alice180
26. srp 2025

@nika112233 ani jedno dopředu jsem nekupovala. Lahve vůbec kojila jsem, nebyly třeba. Dudlíky jsme zaběhli koupit až když se potřebovali.

martulka88
26. srp 2025

@nika112233 Tyhle "nepotřebné", až byly potřeba. Ze začátku jsem oba kojila, ale časem ABKM, takže lahvičky jsme koupili, jak bylo potřeba. Dudlíky jsme dostali jako dárek a nějaké jsme koupili. Starší chtěl jen MaM a Philips. Mladší zase jede jen Bibs. Nově vzal na milost Nuk. Ale ráda bych, aby najel na MaM kvůli zubům (ikdyž v cca roce mu ho budem chtít odbourat, pokud to půjde 😁). Kočárek po 30.tt, oblečení, dle toho, na co jsme narazili (u prvního jsem šla částečně formou sekáčema a úplně zbytečně, jelikož využíváme akcí v tescu).A začala jsem prát po 30.tt - ale my kupujeme několik velikostí napřed - takové ty basic kousky se neztratí. "Drogerku" těsně před porodem. Jinak spoustu věcí opravdu až po porodu.

lv
26. srp 2025

Po zkušenostech bych předem nekupovala nic, dneska to koupíš online, v každý lékárně, na Rohlíku a dítě to nemusí vůbec potřebovat.

antanyela
26. srp 2025

lahvičky a dudlíky jsem dostala v balíčku u gynekoložky a po porodu, zatím kromě jednoho dudlíku to leží nevyužito v šuplíku.

krisstina93
26. srp 2025

Zrovna tyhle dvě věci sem nekupovala vůbec. Dudlík sme dostali a ani jedno dítě jo nechtelo a kojila sem, takze tak do 9 měsíců nebyla žádná lahvička potřeba a pak uz spis nejaky učící hrnek. To jsou veci co koupíš pak i s dítětem dle potřeby, moc bych to do zásoby nebrala, nevíš jestli to využiješ navíc je tolik druhů, tvaru, velikosti, materiálu a každé dítě chce něco jiného.

eviicka
26. srp 2025

Také jsem tyto věci dostala v reklamním balíčku. Stačilo to.

marsul
27. srp 2025

Vždyť ani nevíš, jestli to budeš potěbovat 🙂 Nekupuj je teď, až pak.

konidana
27. srp 2025

Kdyz jsem nastoupila na materskou, tedy 6 tydnu pred terminem porodu. Kocarek a postylku ( i s povlecenim atd.) jsem teda dostala uz driv, asi nekdy kolem 4.nebo 5.mesice. A obecme jsem toho kupovala jen velmi malo. Hlavne jsem chtela nosici satek a nejake latkove pleny. Jo a koupaci kyblik.