icon

Kontrola na letišti, není tam rentgen?

tretera
9. led 2017

Ahoj holky, nejspíš hloupý dotaz, ale nevíte, jestli , když se jde do letadla, jak člověk prochází tou kontrolní branou atd, kde ho skenují, zda tam není rentgen, nebo něco, co by mohlo ublížit plodu? ... Letíme příští tejden do Milána a nevím, jestli bych se tomu neměla nějak vyhnout. Díky

jitka_zowie
9. led 2017

Hahahaha, jo je tam rentgen, ale nerentgenuji tebe ale zavazadla 🙂)) Myslim, ze kdyby rentgenovali cestujici, tak by si neco vyslechli od SUJB 🙂))

maly_kukolar
9. led 2017

Ahoj, ja som.v prvom trimestri pracovne letela 2x (tam a spat), rtg na cestujucich vraj maju len tak ze v usa a pod...co som ja letela (letisko v prahe, mnichove, dubrovniku a seville) nikde rtg na pasazierov nemaju, len detektor kovov. Vsade som to dopredu povedala, vsade mi povedali ze nic nehrozi, ale ked nechcem nemusim cez to ist aj tak..su na to asi zvyknuti a nikde ta nebudu nutit ked uz len chces mat dobry pocit 🙂

keksikova1
9. led 2017

Pokud se bojíš radiace, především nelez do letadla, tam jí schytáš víc, než kdybys měla x snímků u doktora.. je to blbost, stresem miminku ubližuješ víc, než kdybys létala denně.. a v rámech je detektor kovů, ne rentgen..

tretera
autor
9. led 2017

@keksikova1 Prostě se raději ptám, jelikož mě to tak napadlo. Doktora jsem se a létání ptala a řekl, že naprosto v pohodě 🙂

tretera
autor
9. led 2017

@maly_kukolar Děkuji moc za odpověď, já jsem si už raději zavolala na letiště a tam mi řekli přesně to stejné co ty, že když nebudu chtít tak tím nemusím projít, ale nemusím se bát 🙂

jitka_zowie
9. led 2017

Keksikova ma pravdu. Ale u tech kratkych letu to neni zadna tragedie, protoze tyhle lety nelitaj tak vysko nad zemi jako ty zaoceanske lety, takze toho clovek neschyta tolik. Nicmene v prvnim a tretim trimestru bych radeji taky neletela. V prvnim kvuli velke senzitivite plodu a moznemu potratu jak z duvodu zareni, tak treba i zmeny tlaku a podobnym vecem, ktere muzou telo vykolejit. Ve tretim trimestru zase kvuli hrozbe predcasneho porodu prave z duvodu tech zmen tlaku apod.