icon

Kontroluje sociálka plnoleté páry očekávající dítě?

lubo62
22. kvě 2023

dobry den chtěl bych se optat ma přitelkyně v 19 letech otehotněla tedka řesime co bude dal atd bydli u mě ja mam rozestavěnej barak kolega mi tedka řikal o jeho situaci dřive ze mu jeho cera uděla něco podobniho ale nebyla plnoleta byla v prvaku a ze kdyz se mu to mělo narodit ze přisla kontrola na ně ze socialky chci se zeptat oni nas budou chodit kontrolovat socialka atd kdyz ona je plnoleta a zije u mě a ma trvale bydlistě u mě jen nejsme manzele

laxesis
22. kvě 2023

@lubo62 Proč by vás měl chodit někdo kontrolovat? Jste plnoletí, takže fungujete jako každý jiný běžný dospělý člověk. U neplnoleté bych to samozřejmě chápala, ale jinak je jedno, jestli je vám 18, nebo 40. Kontrolovat vás budou v případě, že něco zanedbáte ohledně péče o dítě samozřejmě. Jinak u vás věk nehraje žádnou roli.

levandule_k
22. kvě 2023

To je teda formulace "dcera mu udělala něco podobného".

Pokud někdo získá podezření, že dochází k zanedbávání péče a obrátí se na OSPOD (sociálku), tak má povinnost to prošetřit, ať se jedná o jakýkoliv věk, manželé, nesezdaný pár.

lubo62
autor
22. kvě 2023

@levandule_k vim ve formulaci jsem byl spatny ale vrtalo mi to hlavou kdyz kolega povidal nepotrebuji mit opletacky dalsi

lv
22. kvě 2023

Další? Ty nějaké opletačky máš? Uživíš partnerku a dítě, spolu se stavbou to nebude jednoduché..

leilinka1234
22. kvě 2023

@lubo62 nepotřebuješ mít oplétačky? Takže jako když by ti pravidelně chodila sociálka, tak bys partnerku donutil k potratu, abys náhodou neměl oplétačky? Nebo jak si to máme vysvětlit? Tys měl radši střílet pryč, když to čtu 🙈 souložit ano... Ale odpovědnost nejspíš minimální.

zrzinda
22. kvě 2023

Co si takhle nejdřív zjistit, co a jak, než vlezu pod perinu?

levandule_k
22. kvě 2023

@lubo62 Další oplétakčy? Člověk asi může udělat volovinu, někdo pochází z prostředí, které vede k tomu, že žije na hraně, protože nic jiného nezná, ale zkus se chovat zodpovědně, ne kvůli tomu, abys neměl oplétačky s úřady, policií, soudy, ale kvůli sobě, partnerce a dítěti.

blankaskubickem
22. kvě 2023

Žádné opletačky mít nebudete 🙂 Můžete se vzít, nemusíte, je to na vás... pokud budete normálně žít, starat se o dítě, chodit s ním na prohlídky, nebude zanedbané atd., žádná sociálka vás kontrolovat nemusí 🙂

lubo62
autor
23. kvě 2023

@blankaskubickem dekuji za kladnou odpověď

lubo62
autor
23. kvě 2023

@levandule_k obletacky jsem mel ze strany matky kdyz zemrela a musel jsem zesit veci po jeji smrti a po koupi domu takhle jsem to myslel a prisel jsem sem s tim dotazem protoze mam rozestaveni barak jak rikal kolega tak jsem nevedel jak to je tak se ptam na info