Přišla na někoho z vás kontrola ze sociálky, když jste měly neschopenku kvůli rizikovému těhotenství? Slyším dost názorů, že na těhotný nechodí a z mého okolí znám jen jeden případ, kdy na kontrolu přišli a to opakovaně.... 😒 Tak jsem si řekla, že udělám průzkum 🙂
Já byla na neschopence od ledna do poloviny června (Praha 10) a nikdo nepřišel.. Ono záleží koho jim tam přichystají na seznam a pak jedou ulice, příp. zda je někdo nepošle z práce. Kolegyně je od února a ji přišli.
@kachnicky Hele ale my těch chalup tam máme 200 a ne každá má své číslo na očích=D naše teda jo samozřejmě. A kde je jaká chata fakt nevygooglíš 😀
@veronika182 Já si myslím že když tě budou chtít zkontrolovat tak tě budou hledat 😢 A myslím že musíš mít na domě číslo, nekde jsem to už četla. Radeji to v tydnu dopoledne dodržuj 🙂
@kachnicky my ho na chatě máme 😉 však já nemám kam bych dopo courala...do města (na okraj) to je pěšky 3 km a to už teďka nedám 🙂
🙂 Tak to bych se taky nestresovala kontrolou 🙂
holky, hlásím druhou kontrolu (Plzeň), nebyla jsem doma, byla jsem zrovna na kontrole u doktora, takže mě teď čeká nemilé běhání. 😒
Za mě nepřišly 🙂 Jinak jsem byla domluvená na gyndě, že bychom to nějak pořešili... 🙂
@sarka49 právě že chodí, nemají nikde vedenou diagnoza a ni proč jsi na PN. Prostě jsi vedená jako PN a je jenom na nich jak jsou "poctivý". Je jedno kde budeš vedená. U mojí kolegině byly před 14-ti dny taky. U jiný byly taky 2x, z toho jednou za 5 minut 13.00 - od 13 měla vycházky.
@kaaaczenka7 ono se to dá v týdnu nějak ukecat, ale ty víkendy jsou horší.
@pomyska Mám to štěstí, že pracuji ve zdravotnictví, tak myslím, že bych to snad nějak pořešila... ale naštěstí nebylo třeba, navíc jsem měla vycházky, a porušovala jsem je jen příležitostně 🙂 Ve svém okolí neznám jedinou těhotnou, které by kontrola přišla...
jsem doma zatím měsíc a žádná kontrola.Vycházky jsem si určila sama,6 hodin denně jsem si mohla rozdělit,jak jsem chtěla.Zajímalo by mně,jestli někomu přišla kontrola v Praze.
jo a holky, ještě jeden dodatek k té kontrole která dneska proběhla, toho se všimla až sestřička na gyndě. Milý pan kotrolor mi na ten jeho lístek nenapsal čas kdy tu byl na kontrole. Sestřička se ho ptala v kolik hodin u mě byl a on jí řekl, že jí to Z TAKTICKÝCH DŮVODŮ SDĚLOVAT NEBUDE. Naštěstí jsem v tomhle měla klidnou hlavu, páč jsem opravdu jela k doktoru a zpět, běžně si ještě oběhávám nákupy a vyřizuju úřady. 😉
Já jsem byla doma od prosince 2014 do začátku června 2015, kdy jsem nastoupila na mateřskou. Žádná kontrola mi za celou dobu nepřišla. Ale já poctivě dodržovala vycházky 🙂
Já jsem v PN necelé 3 týdny a dnes mi přišla kontrola.
Byla jsem téměř celé těhu na neschopence a kontrola nepřišla. Byla jsem doma sama a vychazky jsem měla jen odpoledne. Rano jsem chodila po doktorech a nebo si zašla do obchodu... Nebála jsem se. Doktora mám vstřícného 😉
Byla jsem na riziku jen 2 měsíce, přišla mi kontrola 2x a to hned po 14 dnech 🙂
Já jsem doma už 5 měsíců a ještě na mě nikdo nebyl...ale prý chodí,náhoda je blbec 😉
@pomyska tak to je taky mazec. U nasi doktorky se kolikrat stane, ze se ceka i hodinu dve, prestoze jsem objednana. Kdyz bych treba jeste jela busem, a cestu od nadrazi k doktorce, plus cekani tam, tak mam zabity klidne tri hodiny a kde je jeste zpáteční cesta. To by me zajimalo, jak bych dokazovala, kde jako cekam nebo kde jsem, kdyz u doktorky jsem treba jen deset minut. Proste mazec, nakej blb kontrolor.
Ja jsem doma od zacatku ledna a nikdo neprisel.
od prosince do cervna jsem byla na PN, kontrola neprisla. Nyni jiz nastesti MD 🙂
@78marcela jj, nějakej arogantní dědek. Já to sfoukla naštěstí za hodinu a půl, ač to mám 5 km od baráku, ale i tak mohla být nějaká prodleva u Dr., sestřička taky nechápala co to zkouší. Nu lepší je to nepokoušet, a poctivě sedět doma. Držím palce ať nemusíš nějakýmu takovýmu K vůbec vysvětlovat cestování za doktorem. 🙂
taky už druhá kontrola Plzen,
byla na žádost zaměstnavatele, dostala jsem echo od holek z práce, že šefka poslala panovi mail rano v 8 a on uz tu byl v 11 jako na koni. No dodržuji to takže jsem byla doma, ale přiznám se že od doktora taky neběžím hned domu a hezky se projdu po městě. Stejně si tak říkám, co tím šefova chce asi docílit, že na mne posílá kontrolu, není schopná zařídit abych v práci mohla normálně fungovat jako těhotná a ještě prudí. Mám sto chutí na ní taky poslat kontrolu, ale tý bych rovnou napsala kam se mají podívat. Nechala jsem si na gyndě změnit místo pobytu na 14dní a hurá s dcerou za babičkou na venkov, už se těším jestli tam za mnou pojedou taky. 😉
na mě nepřišli neschopenku jsem měla dva měsice
Jsem na neschopence od 2.2. a kontrola na mě přišla hned třetí týden neschopenky... ale od té doby už zase nic... od ostatních kamarádek, co byly v těhotenství na neschopence vím, že kontroly opravdu chodí... 😒
@hanamaha To jako jen tak si na tebe zavolala kontrolu? Snad by meli šoupat nohama že po nich nechceš plnou mzdu jako překažka v práci 🙄 Bych si za ní bez pardonu přišla a vysvětlila ji jak se věci mají, to by mě fakt namíchlo...
Jinak ja jsem od dubna na neschopence a kontrola žadna 😀 Ale myslím že to bude tím že jsem nikdy na neschopence nebyla a v praci jsou radi že se mnou nemají starosti 🙂
Já jsem na neschopence od konce května a kontrola žádná.Kolegyně z práce byla na neschopence rok a taky nic.
ahojky, a co okres vsetín? 🙂 Já čekám kontrolu od zaměstnavatele ☹ už mě upozornil, že pokud půjdu na nemocenskou, tak budu mít vycházky... přitom pro mě práci v kanceláři nemá..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak za mě, od února na PN, bez kontroly 🙂