icon

Láhev vína v těhotenství

blecha2017
31. srp 2016

Ahoj holky...nesmírně mě trápí nemilá situace, do které jsem se nedopatřením dostala. Měli jsme malou párty u rodičů, kde jsem celý večer popijela nealko sekt. Až když jsem dopila celou láhev,ukázalo se,že se nenalívám tím,čím jsem myslela,nýbrž perlivým chardonnay- to jsme zjistili nahodou,kdyz mamka vtipkovala s tim,abych si omylem nenačala právě to chardonnay. Oba nápoje mají velmi podobnou láhev a taťka,když mi ji otvíral si toho nevšiml a já taky ne. Myslela bych si,že to poznám na chuti,ale vůbec mi to nepřišlo... ☹ dost jsem jedla a tu mírnou opici,kterou mi vino vyvolalo jsem prikladala placebo efektu a unave...Druhý den nebylo zrovna nejlépe 😒 Jsem ted ale uplne na dne z toho,ze jsem miminku ublížila...jsem v 16 tt. Ani nevim,co zadam za reakci...snad jen,jestli někdo nemá zkušenosti s větším množstvím alkoholu v těhotenství...předem díky za odpovědi

adelinkkaa
31. srp 2016

Podle me se asi nic miminku nastalo.jen nechapu kdyz vypijes flasku vina ze mas jen ,,mirnou,, opici.ja bych byla jak delo😃popripade si zkus zavolat ke gyn...

sft
31. srp 2016

Pokud se takhle nenalíváš častěji, tak by mu snad nic být nemělo.. ale raději bych se příště ujistila, že to je nealko. 😉

panickatlamicka
31. srp 2016

Ja bych uz lezela, staci mi 2 deci. Miminku se nejspis nic nestalo. Presto radeji zavolej na gynekologii, zde se muzeme jen domnivat.

blecha2017
autor
31. srp 2016

Mě právě také udivilo,že jsem nebyla KO,jelikož za normálních okolností bych ji "měla jako zpraku", jak se říká... Normálně se takhle rozhodně nenalívám. Od teď uz žádné piti,které vypadá jako alkohol,ačkoliv jej neobsahuje, nepiju! Nevím,jestli má smysl říkat o tom gyn. - asi s tim stejne nic neudělá a budeme muset počkat, jak se to všechno vyvine,jestli bude miminko zdravé... Děkuju za reakce!

petaov
31. srp 2016

@blecha2017 já bych to na gyndě neříkala. Jestli Ti nic není (nekrvácíš atd.), tak bych to neřešila. Víno nemá moc procent (tak 13??) Horší by byl tvrdý alkohol.

ancickahyksova
31. srp 2016

Když si vezmu,kolik alkoholiček pije každý den v těhotenství a mají zdravá miminka,tak bych se toho vůbec nebála.Samozřejmě bych se tomu už vyhýbala,ale myslím si,že to miminku nijak neuškodilo.....Hlavně si to příště více hlídejte 🙂

almara2
31. srp 2016

Myslím,ze sekt má ještě méně alkoholu, hlavně bílý. Těch 13% mívá spíš červené víno. Mam po tetě knihu o ženě a tam se píše,pokud otěhotní alkoholička,ma přejít na půl litru vína denne😂 to je jen na odlehčení. Pokud jsi dost jedlá, myslím, že to bude v pořádku. V 16tt je už Mimi vyvinuté, horší je alkohol v prvním trimestru, to bych se bála vic

verca38
31. srp 2016

@blecha2017 Ja bych to zbytecne nedramatizovala 😉 pokud se nenalivas alkoholem kazdy den,tak bude miminko urcite v poradku 🙂 Na gynde bych to nerikala..

frndafrrr
31. srp 2016

Taky si myslím, že to mimčo dá bez úhony, ale musím říct, že i já (jinak) vinařka se v těhotenství po 2 deci motala jak špína v kýblu 😀 Na gyndě nic neříkej, stejně s tím nic neudělají, akorát si můžou myslet prapodivné věci.

blecha2017
autor
31. srp 2016

S půl litrem vina denně bychom to měly dost veselé😊 holky moc děkuju, uklidnily jste mě!

odula
31. srp 2016

@blecha2017 hele, ted jsem četla nějaký dánský (!!!) vyzkum, že při jednorázové požití vetsiho množství alkoholu (nebo i pravidelnejsi požití malého množství - tj. třeba deci vina) v tehu, se neprokazal negativní vliv na plod.. Byt tebou zavolám gyndarce nebo ji to řeknu pri příštím utz a jsem v rámci možností v klidu. Myslím, že to bude v pořádku.

odula
31. srp 2016

@frndafrrr hm, to je taky fakt. S tou gyndou.

blecha2017
autor
31. srp 2016

Jsem ten výzkum četla taky, ramci meho pátrání jsem ale privezla kde co...Moc se mi to diktorovi právě říkat nechce, aby si nemyslel,ze jsem nejakej vyvrhel a piju jako dan (cha-to možná neni náhoda,ze ten výzkum provedli zrovna danove🙂 i kdyz vim,ze zdravi mimi je prednejsi nez nejaka moje reputace,myslim,ze s tim stejne nic neudělá.

blecha2017
autor
31. srp 2016

Pisu z mobilu a skacou mi tam různá slova,tak snad rozumite;)

mysicka_lb
31. srp 2016

Ahojky, myslím si, že pokud jsi popíjela takhle průběžně po celý večer a ani jsi na sobě nepociťovala prakticky žádné příznaky, bude to určitě ok. V podstatě hned, jakmile se napiješ, tělo začíná alkohol odbourávat, a než si cucneš znovu, už v sobě toho alkoholu moc nemáš. Rozdíl je vysosnout tu lahev najednou a průběžně popíjet. Myslím si, že když jsi na sobě nepociťovala žádné výrazné příznaky a popíjela jsi to několik hodin, držela ses celý večer tak na 0,5 - 0,8 promile, což mají i holky, které rychle vypijí jednu skleničku (a to některé v těhotenství dělají bez výčitek svědomí). Asi to miminku neprospělo, ale ne v tom smyslu, že by ho to ohrozilo na vývoji a způsobilo to nějaké vážné komplikace.

kadarka
31. srp 2016

Ahoj, zakladatelko. Myslím že se není čeho bát. Jen z mě zkušenosti, raději alkohol nee. Já si dala jen hltík na přípitek a frčela jsem za chvíli do špitálu-začala jsem špinit. Asi jak mi alkohol rozšířil cévy...Takže tak. Pokud bylo vše ok, neměla bych nejmenší obavu. Není to každý den a divila by ses co prováděla já, než jsem zjistila že vůbec těhule jsem:D Držím palce a přeju prima zdravé těhotenství.

odula
31. srp 2016

@blecha2017 viď?? Taky jsem si říkala, že to nebude náhoda 😀 ted by me jeste zajimalo jestli to třeba nesponzoroval Carlsberg 😀. No s tou gyndou mas recht. Asi bych jim to nakonec taky neříkala. Ale fakt myslim, ze můžeš byt v klidu 🙂 (jo sekt ma kolem 10-11,je slabší nez víno 🙂 )

samaber
31. srp 2016

Ahoj psala jsem diplomku a dostala se náhodou k nějaké tabulce. Bezpečná hranice byla několik několik deci vína a jestli dva panáky.. To byl nějaký výzkum alkoholicek a pití alkoholu a samozřejmě dlouhodobé pití. Úplně stačí když si příště zkontrolujes láhev. A co si pamatuji tak jsme taky dost často tapaly, když manžel řídil která byla ta nealko sklenka.

odula
31. srp 2016

@samaber hmmm víno... Ja mam na něj uz takovou dobu takovou chuť!! Možná si to vyberu aspon ve svaracku az budu vyhanet prcka 😉

messias
31. srp 2016

Ahoj, ja si dala asi pred 2tydny jedno pivo (necele), byla na nej hrozna chut 😀 no chvili jsem se motala, pak jsem usnula a probudila jsem se zase plna energie 😀 ja si myslim ze se nic nedeje, pokud to neni kazdy den a nejak extremne se to neprehani. Treba bylo mimi naopak spokojene 😀

samaber
31. srp 2016

@odula jj já vyhanela od 38tt. Když mi to prikazala sama doktorka. Jinak od půlky tehu jsem si dovolila pul deci vína příležitostně

odula
31. srp 2016

@samaber a jak často sis dávala? On ten svaracek je ještě slabší pze alkohol se odparuje od nějaký 70 stupňů...

samaber
31. srp 2016

@odula ten svarak skoro každý den ty dva týdny (ale porod to neuspisilo). A tu puldecku dva dny po sobě za já nevím dva tři týdny. Víc jsem chuť neměla, jen na takovou degustaci. A srkani večer s manželem.

odula
31. srp 2016

@samaber ja si občas taky "srknu" toho co máme, naposledy ani ne pul deci Manzanilly... Tak jednou za týden az dva. Ale ten svarak zkusit musím 😉

terkakerka
31. srp 2016

Po prvním trim. jsem si dopřávala taky bublinky, cidery, pivo, klidně 4x týdně....a klučík je zdráv jak rybička 🙂 Bylo teplo a žízeň , no.... ;)

kristynabayer
31. srp 2016

Na gyndu bych nevolala, jednak nejsou vedmy, ani nemaj kristalovou kouli, aby rekli co to udelalo, druhak se vubec nic nestalo. Delat to denne by asi bylo na povazenou, ale kdyz se to stalo jednou neverim, ze se muze neco stat. Navic uz to neni prvni trimestr, tak je to nejcitlivejsi. Nic si nevycitej, chyby se stavaji a tohle nebyla zadna tragedie ;)

samaber
31. srp 2016

@terkakerka v prvním jsem si nedala ani kapku a syn nemocný. S mírou se může vše 🙂

iva27
31. srp 2016

@blecha2017 taky bych to nerikala nikde akorat budes vypadat divne,ze s i ani nezkontrolujes co pijes a zvladnes celou lahev..😜pokud nemas zadny potize,tak neres.A ze jsi nebyla ani opila-chapu- mam to kazde tehotenstvi,ze na me alkohol nepusobi a popravde mi ani nechutna v tehotenstvi( jinak miluji vino🍷)