Líbí se vám jméno Štěpán pro dítě?
Líbí se Vám jméno Štěpán? Mně moc, ale manžel tvrdí, že to by nám teda pak poděkoval za takové jméno - přijde někomu vyloženě hnusné?
Pro mě jedno z nejhezčích jmen vůbec. Měli jsme ho vybrané už několik let před narozením prvního dítěte, ale tehdy se začalo v okolí objevovat hodně Štěpánů, tak jsme dali nakonec jiné jméno a nepoužili jsme ho nakonec ani pro druhého syna.
Mě osobně se jméno Štěpán líbí moc.. Stejně jako František... bohužel s naším příjmením by to už bylo moc ušišlané...
@aneta15 mám asi hloupou otázku - ale jako zcela vážně, bez jakýhokoliv rýpání - podle čeho se pozná mužný a nemužný jméno? Podle toho, že obsahuje R?
@aneta15 Prosím tě, jak se pozná mužné a nemužné mužské jméno? Já to slyším poprvé, tak se ptám. Napadá mě, podle množství r? Třeba ale Richard je domacky Ríša, nebo Robertovi, co znam, říkají Robík, to zas mne přijde takovy "jemný". 😁 Jen, že to slyším poprvé, nerypu.
Máme Štěpána už dospělýho a líbí se mi to jméno stále,jednak proto,že není časté a nemám ráda ty komoleniny a zdrobněliny jmen všeobecně a tohle jich tolik nenabízí..svátek po Vánocích mi nějak nevadí,narozeniny chytl hůře,ty jen ma jen 1x za 4 roky..😉Jedinej trošku osobní problém s tím jménem mám v tom,že mi příjde trochu měkký na chlapa,ale to je vždy více o osobnosti jedince…
Štěpán se mi líbí moc, měli jsme ho v užším výběru jmen pro kluka (nakonec jsme ho nevybrali). Nelíbí se mi ale v holčiči verzi, kvůli tomu ze je to proste jméno, které nejde rict jinak než zdrobnelinou 🙈 ale to je asi jen můj osobní problém 😁
Štěpán je krásný, ženská verze mi vadí. Proč dospělé ženě říkat Štěpánka?
@lucie11111 to je můj osobní pocit a problém. Třeba když někdo řekne Víťo tak mi naskočí takový vyzle neduživý 😁. Ale jak říkám je to můj osobní problem. Známí dali třeba jmeno Norbert. Místní báby padaly do mdlob jak se dítěti pomstili. Mě se to třeba moc líbí. Říkají mu Norberte nebo Berte. Můj manžel je Martin a když mu máma řekne Marťo, tak se taky pozastavim😁
@aneta15 tohle jde ale provest s celkem kazdym jmenem. Umim si predstavit, ze spousta lidi by Norbertovi rikala Bertiku a hned mas po muznosti 🙂 Jinak ty zdrobneliny chapu, pouzivam zakladni tvary jmen.
Bylo to jediné mužské jméno na kterém jsme se doma shodli 😀
Dcera má kamaráda už od skolky Štěpána, jeho maminka mu říká Štěpo nebo Štěpi...
Za mě je to hezké jméno, rozhodne nebývá tak často dávané 😉
@felixfelicis to ano ale máš výběr mu říkat Norberte což je tvrdé jmeno ale Štepanovi tvrdě neřekneš. Otázka je jestli mu tak říkat chceš. Ale říkám je to můj názor a netvrdím, že je správný 😁Mě se prostě obecně nelíbí jména se Š. Moje se sestra má Štěpánku a dodneška mi to prostě nejde přes pusu . Říkají ji Štěpko a její sourozenci když ji chtějí vytočit Štětko. Každý jmeno se dá zkazit. Pro mě jsou 2 TOP nejhorší jména pro kluka Vít a Štepan. Každá máme jiná
@aneta15 Jasny...ja bych asi o zadnem klasickem jmene nerekla, ze je osklive. Nelibi se mi hlavne ruzne extravagantni podivnosti🙂
Kdxz se chlapovi nelibi ...proc to vubec resis...
A jmeno mi nevadi...nelibi se mi nedala bych ho ...ale chaou ze se nekomu libi...
@aneta15 Jo jasný, každému zní jména jinak, ale s tim Marťou to máme stejně.😀Manžel je taky Martin a když ho někdo osloví Marťo, a jakože to dělá hodně lidí, tak mi to neskutečně trhá uši 🤪
Jméno se mi líbí, ale nedala bych ho na úkor manžela 🙂 Maximálně bych ho zkusila obhájit, jestli nezmění názor 🙂
Jmeno Stepan je nejhezci co jsem kdy mohla slyset znala jsem takoveho kluka ktery byl neplecha ale byl strasne pekny a sympaticky strasne pekne vlasy atd no kazdy z nas vi jmeno stepan je tak pekne ale hodne moc az budu jednou dospela a budu mit dite bude to stepan a i kdybch mela pritele chci na stepana myslet nechci byt kurv@ to ani nebudu sveho pritele si budu vazit ale cekam celou dobu ze treba muj pritel bude zrovna ten kluk ktereho jsem v patek videla naposledy sice je mi to hodne moc lito brecim kazdou noc s tim ze uz nikdy neuslysim jeho hluboky pekny hlas a ty prenadherne oci on nema holku ale vim ze chce tri a ikdyz na to zarlim tak mu to preju vim ze je to jen otazka ale moje odpoved musi byt vzdy slohovka kdyz se jedna o neho kdybys to stepane videl miluju te stepane zavadile!❤️

Máme Štěpánka a jméno zbožňuju. :D No a mu se líbí také.